Categorii
jurnal de femeie

JURNAL (17/2013) Einstein si vals musette

O nouă pagină de jurnal: un cutremur, un brad dezrădăcinat, ceva bun de mâncare, un tânăr frumos și voinic, o aniversare, gânduri despre educație, toate în ritm de vals musette !

Duminică, 6 octombrie 2013, ora 06:30; o nouă pagină de jurnal, un nou fragment din viața mea.

  • Am scris eu în jurnal ora șase jumate, dar m-am trezit mult mai devreme. De fapt nu m-am trezit eu, ci m-a trezit el. El, cutremurul de 5.5 grade pe scara Richter, de la ora 04:37. M-am speriat atât de tare că nu am mai putut să adorm. M-am sucit, m-am învârtit vreo oră și ceva și pe urmă m-am dat jos din pat.
  • Afară e liniște și pace, e întuneric și e frig, nici pomeneală de ciripitul păsărelelor. S-or trezi ele mai târziu, iar dacă va ieși soarele, ca ieri, o să se audă și ele, măcar vrăbiuțele. Deocamdată ascult un vals musette. Am un CD cu valsuri musette, cumpărat de la buchiniștii de pe malul Senei când am fost prima oară la Paris. Mi-e tare drag, pentru că muzica asta săltăreață mă binedispune.
  • În casa nu mișcă nimeni, zgâlțâitura m-a trezit numai pe mine. În bucatarie se mai simte ca o boare o aromă de chimen rumenit. Am făcut aseară pui cu sos Bechamel, pentru prânzul de azi. Nu am vrut să gătesc, mai ales să prăjesc nimic azi, am să vă povestesc eu de ce, dar nu acum.
  • În gradina e supărare mare. Vijelia de la începutul săptămânii a scos din rădăcini bradul despre care scriam că i s-au înroșit mare parte din ace. Acum am constatat că, de fapt, nu prea avea rădăcini, de asta și începuse să se usuce. Puteam noi să-l udăm cu orice, că era dus.
  • Săptămâna care a trecut am început să recitesc romanul Winnetou, ca să-l povestesc pe blogul cu povestiri. Am citit această carte pe când aveam vreo 10-11 ani și am reîntâlnit cu mare drag personajele, ba chiar mi-am amintit că… am fost îndrăgostită de Old Shatterhand ! 😀 Mda, cam așa erau fetițele de 10-11 ani pe atunci. Visau la eroii din cărți sau din filme. Acum au ”prieten”. Ei, nu toate, dar destul de multe.
  • Ieri a fost Ziua Mondială a Profesorilor (5 Octombrie). N-am văzut și n-am auzit nimic în media sau pe bloguri despre asta, dar nici nu mă uit la toate posturile simultan, așa că, poate, mi-a scăpat. Cu acest prilej, am ales din colecția mea de citate unul la care tin mult de tot Cel mai eficient mod de a face educație, este de a oferi propriul exemplu.” (Albert Einstein) Un corolar al acestei afirmații ar fi că, dacă educatorul (părinte, cadru didactic, altcineva) dă un exemplu prost, consecințele nu pot fi decât proaste… Update – După ce am publicat articolul am descoperit că Loredana a scris chiar ieri despre această aniversare. Bravo, Loredana !
  • Un lucru care îmi place: să dansez. Din păcate, nu prea mai ai unde să dansezi. De cluburi, nu mai avem anișorii, la restaurante nu se mai dansează decât de Revelion, și atunci dansul e așa un zbucium deșucheat că ți se taie pofta, petrecerile acasă s-au potolit, doar la câte o nuntă ce mai țopăim și noi. Păcat că nu prea se mai îndeasă lumea să se căsătorească !
  • Două fotografii care îmi plac:
zoo-barcelona-fantana-din-centru
Zoo Barcelona, fântâna din centru, cu bănci de jur împrejurul rondului
oferta-locala
Nu e ce s-ar putea crede, ci doar oferta unei spalatorii auto: la 4 spălări – una gratis !

~~~~~~~~~~~~~~~~

38 de răspunsuri la “JURNAL (17/2013) Einstein si vals musette”

*** Draga Zina, cutremurul a fost simtit binisor si de Ralu. Bine ca nu a fost mai puternic !
*** Ma inclin profesorilor care au in minte si conduita astfel de citate !
*** Dupa asa cutremur, hai sa dansam ! E bine si acasa ! 🙂
O duminica frumoasa !

Apreciază

Da, bine ca nu a fost mai puternic. De ce oare majoritatea cutremurelor au loc noaptea ?…
Cine are asemenea citate in minte (deci are si minte !) le are si in conduita ! 😀
Of, draga mea, m-ai inveselit cu comentariul tau. Sa stii ca noi chiar dansam cate un pic prin casa, cand e cate o melodie care ne place mult la amandoi.
Duminica frumoasa !
P.S. Tu tot pe meleaguri indepartate esti ?

Apreciază

Tot dumnealui m-a trezit si pe mine si nici eu nu am mai putut dormi.
Acum ascult si eu niste valsuri musette si imi revin cu o ceasca de cafea, cititind jurnalul tau.
Draga Zina, iti doresc o zi frumoasa si linistita!

Apreciază

Sărut mâna, doamna Zina!
Habar n-am avut de cutremur. Azi dimineaţă am fost pe la piaţă şi am auzit lumea vorbind îngrijorată. N-am simţit nimic, mai bine, dar mă îngrijorează toate aceste frământări ale pământului… Dumnezeu cu mila!
Despre Ziua profesorului chiar că n-am auzit nimic prin media. Prea puţin mai interesează pe oameni (cu atât mai puţin politicienii!) de cei ce se ostenesc cu educarea tinerei generaţii. S-a pierdut foarte mult din respectul faţă de dascăli. În satele de odinioară, Popa şi Învăţătorul erau cei doi stâlpi ai comunităţii. Astăzi…. comunitatea a cam rămas fără stâlpi, nu pentru că aceşti oameni nu şi-ar mai face datoria, dar oamenii s-au orientat spre alte „repere”. Păcat…
O duminică frumoasă! 🙂

Apreciază

Mare noroc am avut ca eram epuizata. Nu am simtit nimic, asa ca nici nu m-am speriat cand am aflat ca am fost zgaltaita. :))))
Zina, cred ca nici profesorii nu stiu ca a fost ziua lor. Am cativa in lista de pe fb si nu au spus nimic.
🙂 Si mie imi place sa dansez. Din motivele enumerate de tine, plus inca vreo doua, dansez doar in casa, cu sotul meu sau chiar singura, cand imi vine chef. :))))

Apreciază

Ooof, eu inca ma indragostesc de personajele din carti! Inca sufar alaturi de ele, ba chiar uneori sunt frustrata ca nu pot sa-i ajut 😉 Culmea este ca toate personajele de care ma indragostesc imi seamana la ceva cu al meu :))

Apreciază

A fost cutremur???? Tare mi-e frica de cutremure 😦 La noi nu s-a simtit.
Cat despre dans, eu am descoperit cum pot sa dansez oricand am chef 😀 Ma duc la zumba 😀
Winnetou l-am citit pe la 12-13 ani si tare mi-a placut! Am citit toate 5 volumele in trei zile! Stii ca mi-ai dat o idee de lectura pentru viitorul apropiat? Sarut mana! :*
Duminica frumoasa in continuare!

Apreciază

In comunicate au spus ca s-a simtit in Moldova si in Muntenia.
Zumba ? Ia povesteste tu ! 🙂
Da, reciteste-l, te vei simti ca si cum ai revenit in copilarie, va fi minunat !
Duminica frumoasa si tie !

Apreciază

se pare ca acest eveniment a naucit pe toata lumea, a umplut blogosfera si online-ul de reactii :D.
Cat despre problema dansului, prin Bucuresti am inteles ca sunt localuri pe unde se mai danseaza…depinde ce stil, trebuie sa cautati putin, ceva „research” 😀 nu strica, insa pentru a va crea o placere nu e o problema asta.
Asa e au mai ramas nuntile, am avut doua in vara asta…insa ustura la buzunar destul de rau la final :D. Exceptand faptul ca te-ai simtit grozav in acele momente.

Apreciază

Te referi la cutremur ? Vasile, daca ai 21-22 de ani, cum am inteles eu ca ai, inseamna ca nu ai prins nici un cutremur mare. Daca ai fi prins, ai fi fost si tu naucit. Lumea e naucita de teama ca ar fi putut sa fie mai mare. Totusi, a fost suficient de mare ca sa destepte amintirile. In plus, a contribuit si tevatura despre cutremurele din satul Izvoarele si toata zona aceea.
In ceea ce priveste dansul, ai dreptate, nu am cautat cine stie cat. Vom cauta mai atent !:)

Apreciază

ZIna cartofii eu ii fac in asa fel: pun ulei in tigai la incalzit; cam ca pentru cartofi pai, cartofii curatiti si si taiati in cuburi si amesteca cu ceapa taiata felii mai groase si la fel si ardeiul rosu, se ea un pumn de cartofi tot cu ceapa si ardei se se pun in ulei sa se rumeneasca se scot si se pune alt pumn, eu pun cite putin ca sa nu ajunga sa fiarba in ulei ci sa se friga, iar la sfirsit se sareaza dupa gust se presara marar uscat sau vegeta de casa si se serveste. Se amesteca aromele de cele 3 ingrediente baza si dau un gust aparte a cartofilor fripti
Si mie imi place sa dansez 🙂 dar eu ii zic bine in casa singurica 😀 mai ales cind gatesc, sa ma vezi ce hore trag eu cu lingura in mina heheheeeee:D
Te felicit si eu cu intirziere de ziua profesorului!
O seara linistita pace si bucurie in casa ta!

Apreciază

Zina , eu azi am facut Lasagne con pesto. Si bineinteles nu a lipsit beshamelul.. 🙂
A iesit delicioasa….
Am mai facut paine de casa si o prajiturica cu mere. O placere sa stai in bucatarie. Cald si bine! Am dat si drumul la centrala ca nu se mai putea. 19 grade am stabilit sa fie in casa. Cand temperatura ajunge la 19, centrala se opreste.
Imi pare rau pt bradut. Eu tot speram sa isi revina.
Cat despre cutremur, la mine nu a ajuns…:p
Sa ai seara faina!

Apreciază

Lasagna ?! Multumesc pentru idee ! Miam !
Am dat si noi drumul la centrala chiar duminica trecuta. Dimineata scriam ca in casa e bine si seara am dat buluc sa dam drumul la centrala 😆
Bradul va fi inlocuit, ce sa-i faci, la pomi ca si la oameni, mai pica cate unul, se mai naste cate unul…
Saptamana usoara, Geanina !

Apreciază

Azi i-am spus unui prieten dis-de-dimineaţă, în chip de salut : „Hau zguduiu du” ? 🙂
La poza întâi : o fântână (arteziană) pe care aş utiliza-o bucuros pe post de suport de tort etajat de…nuntă.Poftă bună şi…la cât mai multe nunţi ! 🙂
La poza a doua : ba da, s-ar putea crede ! De aceea păpuşa-manechin arată aşa cum arată : ca să o luăm în seamă ! Dar noi vom evita „capcana” de sens sau de interpretare şi vom spune că e vorba de o VULCANIZARE, adică acolo unde se umflă cele 4 roţi plus roata de rezervă. oricum, eu nu ştiu dacă la Barcelona se cunoaşte zicala „a fi a 5-a roată la…căruţă”… 🙂
Cu bine şi cu duminici mai puţin zguduite !

Apreciază

Eu am un suport de fructe cu arhitectura asta. Cat despre nunti… Nu mai sunt trendy ! 😆
Blonda nu e de la Barcelona, ci un pic mai la nord de Bucuresti ! 🙂
Cu bine, Marco Polo, ma bucur ca ai mai dat un semn de viata ! 🙂

Apreciază

Am auzit si eu de cutremur si m-am gandit cu groaza la cutremurul cel mare de la Bucuresti … eram copil atunci, dar l-am simtit si eu, in ciuda distante mari … cred ca eu imi petreceam restul orelor pana la ziua in masina, infasurata in pleduri.
A|m citit si reteta de pui cu chimion si in complectare cea de cartofi pe care a scris-o in comentariul ei Taniusa. Multumesc pentru ideile gastronomice !
De brad, sa nu te necajesti, era bolnav, mai bine ca v-a ajutat furtuna la defrisare 🙂
O seara frumoasa de duminica, Zina si cele mai bune urari pentru ziua dascalilor, de care nu stiam nimic 🙂 !!! Te imbratisez !!!

Apreciază

Nu era cazul sa stam in masina. Casa noastra a fost facuta dupa o conceptie arhitecturala foarte sanatoasa, vizavi de cutremure: numai parter, intinsa pe orizontala, cu baza mai mare decat cladirea, fiindca o parte din fundatie nu poarta constructia ci au fost create pe ea doua terase. Am mare incredere in casa asta. Mi-a fost frica pentru ca am fost luata prin surprindere, in somn, nu am avut timp sa ma gandesc la toate astea.
Imi pare bine ca te-ai ales cu doua retete, chiar cred ca merg impreuna !
Multumesc pentru urari, draga mea, numai bine ! 🙂

Apreciază

Toamnă rece, noroc că azi a fost mai cald și soarele a strălucit. Of, bietele păsări, cât de frumos ciripesc ele vara! Nu știam de Ziua Profesorului, nici pe vremea când eram profesoară n-am știut. La mulți ani, dragă Zina, să fii mereu o profesoară foarte bună! 🙂
Bietul brad, deci asta era…Păcat. O să puneți altul, cu rădăcini puternice.
Mai dansăm și noi, dar așa, de amuzament! Cluburi de dans sunt, mai ales pentru dans de societate, unde poți și să mai înveți câte ceva. Timp să fie! 🙂
Dragă Zina, îți doresc o săptămână calmă, caldă și senină! Cu drag! 🙂

Apreciază

Ziua Profesorului e un pic artificiala pentru noi, e o sarbatoare internationala adoptata nu demult de noi. Noi am avut Ziua Invatatorului (cand se sarbatoreau, de fapt, toate cadrele didactice), la 15 iunie, dar nu stiu de ce a disparut.
Eu nu vreau cluburi de dans de societate. Vreau sa merg la un restaurant cu orchestra, cu atmosfera pasnica, intima, sa mananc ceva bun, sa beau un pahar de vin bun si sa dansez un pic cu barbatul meu, daca avem chef. 😀
Saptamana usoara, Mirela draga ! 🙂

Apreciază

Draga mea, eu am ajuns la coadă.. 🙂 dar e bine şi acum, m-am ales şi cu o reţetă 🙂
Cutremurul nu l-am simţit nici eu, cred că eram mult prea obosită.
Şi pentru că am stat prea puţin pe net, nu am ştiut nici de ziua profesorilor.
La mulţi, mulţi ani cu spor în ceea ce faci!
Eu eram înamorată de Winnetou 🙂 care cred să s-ar fi speriat de d-na blondă 4 plus 1.
O săptămână minunată! pupici

Apreciază

Mai bine ca n-ai simtit cutremurul 🙂
Multumesc mult pentru urare, Ana, sa fim sanatosi cu totii !
Nu se speria Winnetou asa usor, mai degraba ar fi spus ca e o vrajitoare alba si s-ar fi ferit de ea.
Saptamana usoara, draga mea !

Apreciază

Brrr, eu tocmai ma sculasem pe la patru sa iau o pastiluta de somn, si am adormit bustean !Pe omul meu insa l-a trezit zbuciumul pamantului,dar nu m-a sculat,pentru care i-am multumit dimineata .Cine din mass media sa spuna ceva despre Ziua Mondiala a Profesorilor cand sunt ”cestiuni arzatoare la ordinea zilei”???
…Eu mai dansez singura,prin bucatarie,cand sunt intrunite conditiile !O saptamana fara zguduituri !

Apreciază

Sa stii ca de Ziua Invatatorului stiam si eu si chiar cunosteam invatatori care tineau in mod deosebit la ziua aceasta. Meteahna noastra e ca imprumutand prea multe zile, riscam sa nu le mai sarbatorim nici pe alea pe care le stim cu toii.

Apreciază

Saru’mina!
La noi nu se simte.Nu s-a prea simtit nici cel din ’77(de aceea o fi fost de 7,7?).
Sper ca n-a facut stricaciuni!
Si noi mai dansam,dar tot numai pe-acasa.
Eu zic ca ar trebui sa fie in fiecare trimestru de scoala o zi a profesorilor, zi in care elevii sa arate sau sa spuna, sincer, ce inseamna pentru ei.
Din pacate, multi isi dau seama dupa ce au terminat cu scolile, ca ziua profesorilor e in fiecare zi si le datoram macar un „Multumesc !” la fiecare.

Apreciază

Buna ziua !
Nu, nu a fost nici cea mai mica stricaciune, am controlat toata casa in cautare de fisuri, dar nu am gasit, Slava Domnului !
Cat despre acea zi trimestriala sau semestriala cum este acum, mi-e greu sa vorbesc despre asta. O parte din vina uitarii o poarta chiar profesorii.

Apreciază

Cutremur … inainte ma indispunea acest fenomen natural doar cand ii auzeam numele.
Acum am parte de cateva pe luna, uneori pe saptamana … caci locuiesc intr-o zona cu grad de seismicitate !
Norocul meu ca nu sunt puternice … doar atat cat sa te ingrijoreze si sa-ti strice ziua .

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.