Categorii
jurnal de femeie

JURNAL (25/2013) Loredana – un concert asurzitor

A venit iarna, paine de casa si pui cu gutui, un concert asurzitor, un roman placut, despre cunoasterea de sine, doua fotografii induiosatoare…

  • Duminică, 01 decembrie 2013, ora 08:00. O nouă pagină de jurnal, un nou fragment din viața mea.
  • E o dimineață cenușie, de iarnă. Totuși, bine că nu mai este ceața care a fost aseară, venea valuri-valuri, de parcă ieșea pe coșul unui vapor cu aburi. Iarba e înghețată, iar vrăbiuțele zboară în stol, dintr-un pom într-altul. Cred că asta e gimnastica de… dezghețare.
  • În casa e cald și bine, se aude doar zgomotul făcut de bărbatul meu în timp ce pregătește micul dejun. În bucatarie mai miroase încă a pâinea pe care am copt-o aseară. Tot acolo mă așteaptă niște gutui mari și frumoase. Din două voi face pui cu gutui pentru masa de prânz, iar din restul, gem.
  • Am avansat binișor în lectura cărții recomandate de Antoaneta, „Timpul iubirilor perfecte”. A început să-mi placă această carte, dar voi scrie mai mult despre ea când o voi termina.
  • Duminica trecută am fost la concertul Loredanei. Reflectoare și lasere; scenă cu etaj cu trapă, două scări, două platforme; ecrane cu imagini caleidoscopice (atunci când nu erau imagini din concert); artificii și tunuri cu hârtiuțe; costume și coafuri schimbate des de protagonistă (tunsă ca Sharon Stone cândva, plus peruci: albastră, roșie, blondă !); mimi, acrobați și magicieni; dansatori și dansatoare; invitați: Cabron, Tudor Chirilă, Cornel Ilie, unul de la B.U.G.Mafia, un persan (Ahmed parcă), o mică trupă de țigani instrumentiști; etc. Ce mai, de toate ! Spectacolul pentru ochi a fost perfect. Doar cu muzica a stat mai prost. Nu mai are vocea de altădată, nici stilul. Mai toate cântecele au fost niște urlete asurzitoare (bine, la asurzit au contribuit din plin orchestra și stațiile) și, culmea, play back. Loredana a uitat de vreo două ori că trebuie să cânte în microfonul pe care îl ținea în mână, iar când și-a dat seama, a întors speriată capul, amintindu-și că este filmată și apare pe ecranele alea mari… Dar nu-i nimic, a mers. Cum ziceam în pagina trecută, în medie a fost bine !
  • Unul dintre acele citate la care merită să medităm: Trebuie să ne cunoaștem pe noi înșine; chiar dacă acest lucru nu ne servește întotdeauna la găsirea adevărului, cel puțin el servește să ne regulăm rânduim viața, și nu este nimic mai bun decât asta.” – Blaise Pascal
  • Precizare: REGULÁ, regulez, vb. I. Tranz. 1. A pune în ordine, a aranja, a rândui; a sistematiza. ♦ Spec. A pune la punct un mecanism, a face să funcționeze regulat; a repara. ♦ Spec. A regla, a potrivi. 2. Fig. (Fam.) A pune pe cineva la punct, a-l învăța minte, a-i da o lecție, a-l reduce la tăcere. – Din lat., it. regulare. Dicţionar: DEX ’98
  • Un lucru care îmi place: atmosfera din casa când împodobim pomul de Crăciun: cald, curat, cântece de iarnă, bună dispoziție și o stare de așteptare a ceva plăcut. Nu neapărat cadouri, deși sunt plăcute și astea, mai degrabă zilele acelea în care suntem cu toții acasă, împreună.
  • Două fotografii de pe Internet care mi-au plăcut săptămâna asta, alese dintre mai multe:
rip
2. RIP

Sursa foto Moș Crăciun Silviu de pe Facebook

~~~~~~~~~~

42 de răspunsuri la “JURNAL (25/2013) Loredana – un concert asurzitor”

Stiu ca de 1Decembrie se gateste fasole cu ciolan. Tot am „respectat aceasta traditie” ani de-a randul, dar azi, duminica fiind, am sarit-o. Peste la cuptor cu legume si tort de ciocolata. Am muncit, deja is obosita parca….
Craciunul il astept si eu. Stiu ca o sa fie multa treaba dar bucurosi le-om face toate….:)
Te pop Zina si La multi ani!:)

Apreciază

Zina, cu plusuri şi minusuri o seară într-o sală de spectacol, rămâne totuşi o evadare din cotidian şi bine este să alegi partea frumoasă şi să te bucuri de ea! este avantajul vostru celor din Bucureşti. Pe mine mă costă în plus drumul – uneori mai scump decât biletul la spectacol – şi deplasarea în sine, obositoare (mai ales după spectacol când trebuie să rulezi cu grijă în noapte!
Sărbătorile, ei da! Sărbătorile de iarnă înseamnă sărbători în şi cu familia! este minunat!
Colosală ideea celui care a făcut acel desen cu animalele ce urmează pădurea pe ultimul drum! Geniala!
La mulţi ani Zina, la mulţi ani români oriunde v-aţi afla, la mulţi ani Romania!

Apreciază

Exact asa am vazut si noi lucrurile, ca pe o evadare din cotidian. Cat despre sarbatorile de iarna, da, asta este farmecul lor special, petrecerea timpului cu familia.
La multi ani tuturor romanilor !

Apreciază

La multi ani !Placuta pagina de jurnal,linistita,fara lasere,decibeli si parada de personaje !E totusi diva Romaniei ! Foarte serios citatul, mi-a placut.Prima fotografie este impresionanta,se zice ca animalele nu au suflet ! Iar cea de a doua…te apuca rasul-PLANSUL.Ma bucur ca am pasit in luna Craciun,desi multe trebsoare ne asteapta ! Saptamana spornica !

Apreciază

Toate fructele pe care le cunosti plus multe altele mai exotice !

Da, uneori fac dulceata sau gem de caise, cedar sau capsuni dar cel mai des fac suc de grapefruit sau de mandarine in amestec cu grapefruit si lime 😉

Apreciază

Un jurnal frumos, doar ca lipseste ceva din titlu (parerea mea). Scrii prea frumos casa ramai doar la „ziua x”.

Pui cu gutui – suna bine, nu am incercat pana acum, insa e o idee buna de retinut. Cu dulceturile am terminat de ceva vreme, ma gandesc inca sa vad daca o sa incerc sa fac din porumbe si din macese, nu m-am decis inca.

O saptamana frumoasa!

Apreciază

Jorjette, scrie părerea până la capăt ! Ce consideri că lipsește din titlu ?

Te rog mult sa incerci sa faci puiul cu gutui, e ceva extraordinar de gustos, ai mei deja miorlaie pe langa mine si ma intreaba cand mai fac ! 😀
Saptamana frumoasa si tie !

Apreciază

Da, ma gandeam la o chestie si am scris altceva. Am incurcat elementele, ziua cu pagina. Cred ca ar suna mai bine in titlu o descriere, decat pagina 25. Faptul ca e un numar de pagina nu-mi transmite nimic, puteai sa spui de exemplu Jurnal de femeie – Arome de sarbatoare…

Apreciază

Si eu am facut saptamana trecuta de doua ori paine de casa pentru copii, dupa reteta Diei de pe blogul Bucataria galbena. O paine cu iaurt care a iesit delicioasa!
Pui cu gutui am mancat si eu la o doamna din Targoviste, e minunat! Cred si eu ca abia asteapta sa mai faci o portie sotul.
Cat despre carte, ma faci curioasa si pe mine! E o reactie in lant? 🙂
Sa ai o seara placuta, draga Zina!

Apreciază

La mulți ani frumoși, Zina dragă, să fii fericită, sănătoasă și să te bucuri din plin de viață. alături de cei dragi! Ți-am lăsat un semn …drag ție, sper, pe Fb. Cu tot dragul! 🙂
LA MULȚI ANI!!! 🙂

Apreciază

Placut tare la tine, Zina! Gemul de gutui este grozav, cu multa placere gust oricand am ocazia!
Poate ma va prinde si pe mine febra sarbatorilor, dar inca nu m-am obisnuit cu gandul ca va fi foarte frig.
Cu Loredana nu prea am nimic in comun, o admir doar pentru energia pe care o are.
Imbratisari si mangaieri fetelor!

Apreciază

Ma bucur ca iti place atmosfera de la noi, Cafeluta !
Cat despre energie, da, Loredana are chiar exagerat de multa, parca e pusa in priza !

Sa ai o zi calda (cat se poate ) ! Un pupic tie pe obraz si unul in crestet Colei !

Apreciază

Saru’mina !
Multumesc pentru invitatia la tihna !
As avea o intrebare: asa a fost traducerea sau asa a iesit?
„…cel putin el serveste sa ne regulam viata…”
Daca reusim sa meditam la el (citatul) probabil asta reusim sa obtinem.

Apreciază

Asa a fost traducerea si nu mi s-a parut ca ar trebui sa intervin.

REGULÁ, regulez, vb. I. Tranz. 1. A pune în ordine, a aranja, a rândui; a sistematiza. ♦ Spec. A pune la punct un mecanism, a face să funcționeze regulat; a repara. ♦ Spec. A regla, a potrivi. 2. Fig. (Fam.) A pune pe cineva la punct, a-l învăța minte, a-i da o lecție, a-l reduce la tăcere. – Din lat., it. regulare.
Dicţionar: DEX ’98

Cum, însa, nu esti singurul care a pus aceasta intrebare, voi modifica nevinovatul cuvânt. 🙂

Apreciază

Cunoasteam sensul cuvintului.
A fost folosit in traduceri si in vorbirea curenta ( scriere) pe la anii 1900.
Probabil traducerea este foarte veche.
Am pus intrebarea pentru ca exista probabilitatea ca foarte multi sa nu cunoasca explicatia cuvintului si-atunci se schimba sensul citatului si ce ai vrut sa subliniezi cu ajutorul lui.
Saru’mina!

Apreciază

Recunosc, Cristina, asa e ! 🙂

P.S. Draga Cristina, acum am realizat ca tu esti ”Cristina mea”, cea careia ii citesc jurnalul in fiecare duminica. Ai si un blog cu retete, minunate, il voi vizita mai pe indelete. Felicitari !

Apreciază

Nu cred ca m-as duce la un concert al Loredanei nici daca ar fi gratis. Nu stiu de ce, dar nu mi-a placut prea mult stilul ei nici macar cand toata lumea ii cadea la picioare.
Saptamana viitoare asez si eu bradul la loc de cinste, ca tare mi-e dor de atmosfera pe care o aduce…

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.