Categorii
jurnal de femeie

JURNAL (28/2013) Promoroacă, știucă, spectacole…

O nouă pagină de jurnal. Promoroacă, știucă cu maioneză, spectacole – bune și proaste -, o carte ușurică, fotografii – una comică, una serioasă dar superbă.

  • Duminică, 22 decembrie 2013, ora 07:55. O nouă pagină de jurnal, un nou fragment din viața mea.
  • E o zi cenușie. Pământul, pomii, gardurile, casele sunt acoperite cu promoroacă. Bietele vrăbiuțe…
promoroaca
Promoroaca…
  • În casa, ca de obicei, e curat și e cald. Ieri am făcut ultimele eforturi în domeniul curățeniei, înainte de Crăciun. La bucatarie așteaptă să fie fiartă o drăguță de știucă, pusă de aseară în baiț. Toți suntem morți după știucă cu maioneză, așa că la prânz farfuriile vor străluci și înainte și după ce vom mânca !
  • De la pagina anterioară de jurnal am făcut un adevărat tur de forță. Cu toate treburile gospodărești și negospodărești, am mai fost, nu la un spectacol, ci la două, încheind turul de spectacole până după Anul Nou. Am fost la concertul lui José Carreras și la Stelele Moscovei pe gheață. Concertul lui Carreras a fost o reușită. În ciuda sălii – Pavilionul expozițional, care nu are o acustică potrivită pentru muzică clasică – și în ciuda vârstei, care i-a cam uscat glasul marelui tenor, după câteva piese vocea i s-a încălzit și a mers din ce în ce mai bine până la sfârșitul concertului. A avut ca invitată o frumoasă și nostimă soprană (o ”puicuță”, după cum zicea un nene mai în spate), dar nu îi știu numele, fiindcă, din nou, nu a existat nici un program. Mai exact, a existat, dar numai pentru mărimi. Au fost la acest concert primul-ministru (Victor Ponta), cu nevasta, socrul, alte înalte fețe plus copiii. Am zărit la măriile-lor în mâini niște programe, dar la vânzare pentru popor nu au existat. S-a cântat numai live, inclusiv orchestra, excelentă. Despre celălalt ”spectacol”, Stelele Moscovei ( nici un nume cunoscut și, de fapt, nici nu s-au rostit nume, chiar din acestă pricină !), de la Sala Polivalentă, îmi voi aminti mereu ca despre un vis urât. Începând cu gheața mizerabilă, cârpită cu zăpadă presată cu o mistrie și udată cu apă dintr-o găleată și un furtun, pentru care spectacolul a început cu o jumătate de oră mai târziu. Continuând cu cascada de căzături ”de-a-‘n-picioarelea”, nu în timpul vreunor sărituri cvadruple (da’ măcar triplă sau dublă dacă ar fi fost vreuna), care a dus ”Spărgătorul de nuci” de la penibil la grotesc. Au contribuit la asta și numerele de circ făcute pe niște patine înalte de vreo 30 de cm, care se potriveau ca…. nuca-n perete, și decorurile putrede care s-au sfâșiat la mișcările neîndemânatice ale câtorva patinatori. Drept pentru care, la pauză, am plecat.
  • Și ce mai lăudau spectacolul de patinaj cei de la Magic FM (înainte de a avea loc, bineînțeles) ! Așa că azi nu scriu citate ci doar un proverb: ”La pomul lăudat, să nu te duci cu sacul.”
  • De citit, am terminat o carte dintre cele primite în dar, de care pomeneam în pagina trecută. ”De una singură” de Rosamunde Pilcher. Ușurică, fără pretenții de romanul secolului, exact ce îmi trebuia pentru această perioadă în care nu îmi mai văd capul de treburi.
  • Un lucru care îmi place: când pic de oboseală, să mă așez un moment și să-mi închipui ce frumos și ce plăcut va fi de sărbători.
  • Două fotografii de pe Internet, dintre cele care mi-au plăcut mai mult în acestă săptămână:
pentru-o-cura-de-slabire-incununata-de-succes
1. Pentru cura de slăbire
summer-addict
2. Dependent de vară

Foto 1: pagina Mă, ia stai așa ! de pe Facebook
Foto 2: de pe blogul lui Alex Mazilu

~~~~~~~~~~

12 răspunsuri la “JURNAL (28/2013) Promoroacă, știucă, spectacole…”

Eu nu am terminat încă turul de forţă… Te invidiez că ai reuşit! Sfârşitul de an, atât de aglomerat de serviciu, nu mi-a permis (fizic) mari aventuri şi acasă. Sper, însă, să-mi termin treburile pe 24.
Îmi pare rău pentru experienţa avută. Dar, să ne-amintim cu umor de momentele acestea… 🙂
Te pup, draga mea, spor în continuare, bucurie şi odihnă plăcută!
te-mbrăţişez cu mare drag!

Apreciază

E foarte bine ca spectacolul cu Jose Carreras v-a bucurat, cat despre programe…”fa-te frate cu dracu, pana treci podul” !N-ai gasit si tu un grad de rudenie,ceva ?Pacat de deceptia suferita la spectacolul pe ghiata, dar nici patinoar nu avem !Mnmm,si eu sunt amatoare de stiuca cu miauneza…Ai auzit de gaselnita unui primar de sector? Revelion in cort ”incalzit”,circa 1700 persoane ( !), cu 170 roni,de persoana !!! Spor pe ultima suta de metri, si mai ales cu poza 1 !

Apreciază

Intr-adevar zilele astea sunt obositoare, merita un relas la spectacole. Mi-ar fi placut sa-l ascult pe Jose Carreras! Doar pentru oferta culturala bogata as lasa provincia pe Bucuresti!
Sa ai sarbatori frumoase plina de lumina si bucurie in suflet!
Te imbratisez!

Apreciază

Bine ca ai spus aici cce si cum cu baletul pe gheata, pentru ca vor veni si in Cluj si ma batea un gand… Pacat.
Iar daca a fost peste, e clar ca mi-a lasat gura apa!
Sarbatori fericite in continuare, imbratisari si pupici, tuturor!

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.