Categorii
jurnal de femeie

JURNAL (6/2014) Muzică veselă, patinaj, fanatism…

Luni, 17 februarie 2014. O nouă pagină de jurnal, un nou fragment din viața mea.

  • Afară e senin și soare, mă întreb câte grade or mai fi și azi ? Să fi venit definitiv primăvara ?
  • În casă e ordine și curățenie, iar în bucătărie miroase încă a friptura pe care am cam uitat-o ieri pe grătar. S-a mâncat totuși, până la ultima bucățică.
  • Scriu și ascult un vechi mp3 cu muzică latino. Veselă muzică, înviorătoare ! De citit, nu am reușit să citesc decât pentru blogul celălalt. Copiii căpitanului Grant și-au căutat tatăl pe două continente și tot n-au reușit să-l găsească. Încă !
  • Patinajul artistic de la Olimpiadă m-a răpit de la aproape orice activitate casnică. Ador sportul ăsta și nu era să pierd tocmai la crême de la crême. M-a întristat rău procedeul unui sportiv pe care îl socoteam mare, Evgheni Plușenko. Dacă se retrăgea din timpul antrenamentului la care a zis că s-a accidentat, avea o șansă campionul național, căruia îi aparținuse, de fapt și de drept locul ocupat de el.
  • Aseară, după patinaj, am reușit să vedem și un film, Argo, o premieră la HBO. Acțiunea se petrece în vremea când șahul iranian binecunoscut fugise în state, unde se trata de cancer, de care a și murit. Poporul lui se răzbuna pe americanii aflați în țara lor pentru faptul că șahul nu era extrădat. Mulțimea fanatică năvălește în ambasada americană și îi ia ostatici pe toți, cu excepția a șase inși care se adăpostesc la ambasadorul Canadei. Abia de aici începe acțiunea, pe care nu am de gând să o povestesc. Oricum, agentul CIA care vine să-i salveze vrea să-i scoată din țară sub pretextul că sunt o echipă de cineaști. Ies în oraș cu un reprezentant al ministerului culturii și am ajuns acum la ceea ce m-a înfiorat și mi-a dat mult de gândit. Reprezentantul ăsta le spune americanilor, pe care îi crede canadieni: ”Vreți să faceți un film cu o femeie albă care se mărită cu unul de-al nostru, vine să trăiască aici, nu se împacă cu modul nostru de viață și e nefericită ?” M-am gândit atunci la cineva despre care știu că trăiește acolo, între munții ăia înzăpeziți, și m-am gândit, oare cum o fi trăind ea ? Cum o fi să trăiești (chiar dacă poate, ai o viață îndestulată), cu sentimentul că ești observată mereu, cu teama permanentă de a nu greși, cu bănuiala unor consecințe înfiorătoare ale unei greșeli ? Oare poartă și ea basmaua aia, sau veșmintele alea care ascund corpul de sus până jos ? Și chiar dacă nu le poartă, umblă ea vara cu brațele goale și cu rochii decoltate ? Eiii, și câte alte întrebări…
  • Și iată ce scria despre fanatism Walter Scott: Stârnește tigrul din pustiurile Hircaniei, luptă-te cu leul pe jumătate mort de foame, ca să-i iei prada; riscul e mai mic decât să stârnești focul mocnit al fanatismului sălbatic.

  • Un lucru care îmi place: zilele astea îmi place să tot caut o temă pentru acest blog. Am încercat câteva, dar fiecăreia i-a lipsit câte ceva. Sper să priviți și voi, cititorii, treaba asta ca pe un amuzament.
  • Fotografii care mi-au plăcut în săptămâna care a trecut:
sotii-joanne-woodward-si-paul-newman
Soții Joanne Woodward și Paul Newman
caciulite pentru sticlele de sucuri
Căciulițe pentru… sticlele de sucuri

Foto 1 – Joanne Woodward și Paul Newman, un cuplu cu o mare longevitate (50 de ani de căsnicie). Cei doi actori au fost faimoși (și fiecare și-a avut partea sa de succes) fără a avea nevoie de scandaluri, de divorțuri super-mediatizate și împăcări prefăcute… Publicată pe facebook de Classic Hollywood/Los Angeles Time

Foto 2 – Căciulițe miniaturale lucrate de bătrânele din azilurile elvețiene, vândute pe sticlele cu sucuri. O parte din bani merg la aziluri. O idee excelentă, servind simțul frumosului, dar și spiritul de într-ajutorare al cumpărătorilor, dând în același timp bietelor bătrâne sentimentul binefăcător că sunt utile la ceva. Publicată pe Facebook de Vladimir Yusupov.

~~~~~~~~

22 de răspunsuri la “JURNAL (6/2014) Muzică veselă, patinaj, fanatism…”

Am vazut filmul. Un film bun, neasteptat de bun la ce se filmeaza in ultima vreme. Poate si fiindca a fost bazat pe o intamplare adevarata si uneori realitatea surprinde mai mult decat fictiunea. Am o cunostinta care s-a mutat de curand in Arabia Saudita … m-am gandit la ea citind ce-ai scris. Mi se pare enorm de grea adaptarea la o cultura atat de diferita. Foarte bun citatul.
Saptamana frumoasa, Zina !

Apreciază

Da, viața bate filmul. Cred că nici nu se poate vorbi despre adaptare. Poate așa, un fel de supunere în scopul supraviețuirii.
Săptămână frumoasă și ție, Dani !

Apreciază

Mi-au placut caciulitele la nebunie! Minunate indeletniciri, in scopuri si mai minunate, bravo lor!
E cald si se zvoneste ca iarna s-a lasat batuta. Este extrem de ciudat ce s-a intamplat in ultimele luni, dar nu-mi displace…
Imbratisari multe!

Apreciază

Nici mie nu-mi displace vremea în momentul de față, nici faptul că am avut o ”iarnă” ușoară, dar mă întreb cu îngrijorare ce fel de vară ne așteaptă.

Vă îmbrățișez și eu și un pupic lui Cola pe-o ureche !

Apreciază

Adevarat,si mie imi ia mult timp patinajul artistic ! Dar imi place si e de mare calitate ! Ai dreptate cu Plusenko !
Am vazut si eu filmul ; e ingrozitor de …real !
I-am admirat si ii iubesc si acum pe Joanne Woodward &Paul Newman-actorul cu cei mai minunati ochi albastri ,un cuplu de monstri sacri !

Apreciază

Am vazut Argo. Nu mi- a placut foarte mult, din cate imi aduc eu aminte… 🙂
La mine in casa a tronat o placinta cu branza de sambata la pranz pana duminica seara. Nici macar nu a tronat prea mult… :))
Vremea asta imi zapaceste simturile. ploua incontinu la mine. Sunt de la zi la zi tot mai trista. Eu cred ca sunt dependenta de soare… 🙂
Sa ai o saptamana faina!

Apreciază

O, draga mea, mai toți suntem dependenți de soare, dar și când e prea mult… Ai grijă de tine, fă-ți mici plăceri, ca să te mai înveselești. O să treacă și ploaia.
Numai bine, Geanina !

Apreciază

Din pacate, cred ca sunt una dintre putinele persoane din lume pe care o cam plictiseste patinajul artistic. Nu zic ca-i bine, mi se pare mie insami ceva cam anormal. In schimb sunt pasionata de gimnastica 🙂 Mamei mele ii place patinajul dar n-a reusit sa dea de el in nicio zi 🙂 Zici ca s-a si terminat…
Argo – stiu ca ar fi un film bun dar cum eu n-am mai avut dispozitia sa vad filme in ultimii ani (am vazut in doi ani un singur film), nici macar curiozitatea nu m-a facut sa incerc sa-l vad. Oricum, e un film care a confirmat cu prisosinta valoarea lui Ben Affleck despre care am stiut de cand l-am vazut pentru prima data in Armagheddon ca va face o cariera interesanta. A facut chiar ma mult decat ma asteptam. La fel am gandit despre Di Caprio cand l-am vazut in Titanic.
🙂 Tema pentru blog am cautat si eu pe la inceputurile blogului. Dupa ce am incercat vreo 7-8, carora asa cum spui le lipsea fiecareia cate ceva, am renuntat. N-am mai schimbat nimic de atunci, nu prea sunt adepta schimbarilor pe blog. Poate gasesti pana la urma ceva. Bafta!
Sa ai o saptamana frumoasa, draga Zina!

Apreciază

Nu, patinajul nu s-a terminat. Spune-i mamei tale, te rog, că mai este mâine (miercuri) și joi, proba feminină, pe la ora 17, pe TVR 2, iar sâmbătă este gala.
Se pare că valoarea lui Ben Affleck merge mai mult spre regie, dar este incontestabilă.
Cât despre temă, mi-a scos peri albi ! Ba nu-mi plac culorile, ba fontul e prea mare sau prea mic, ba nu are nu știu ce, ba are ceva ce nu-mi trebuie ! Da’ dacă privești căutarea ca pe un amuzament, nici nu e chiar așa de rău ! 😆
Săptămână frumoasă și ție, Elly ! 🙂

Apreciază

Din lipsa de timp nu am urmarit probele de patinaj artistic desi imi place combinatia de sport si balet.

Cat despre „Argo” e un film bun care castigat tot ce se putea castiga: Globuri, BAFTA si Oscar. Regizorul Ben Affleck s-a documentat despre acest incident dupa ce a aflat intamplator de actiunea CIA .

Cunostinta ta e obligata prin lege sa poarte vesminte acelea. Chiar si occidentalilor le sunt impuse unele restrictii la imbracaminte … Am trait acest lucru pe pielea mea in Dubai, unde nu aveam voie sa port pantaloni scurti, ci pantaloni albi lungi. Partenera mea nu avea voie sa mearga cu mainile descoperite sau cu rochii scurte… Si vorbim de Dubai, nu de Iran… Fanatismul este la el acasa.

O saptamana frumoasa iti doresc.

Apreciază

Păcat că nu ai putut urmări. Toți au dat ce au avut mai bun. Poate reușești să vezi măcar ultima probă, cea a fetelor, azi și mâine la ora 17, pe TVR2 și TVR HD, ori măcar gala, sâmbătă (nu știu ora).
Săptămână frumoasă și ție !

Apreciază

Ultimele zile nu prea am avut timp de navigat pe net … scuze ca intervin cu intarziere.
Inutil sa mai spun ca perceptia ta asupra Iranului e gresita, distorsionata mult de ceea ce serveste media occidentala cititorilor sai.

Un acelasi fel de a vedea lucrurile l-au avut si vesticii vizavi de locuitorii din Est.
Si ei isi inchipuiau ca in Romania lui Ceausescu domnea teroarea absoluta, ca romanii sunt un fel de semi-africani, ca pana sa soseasca ‘ajutoarele’ lor nu se stia ce e aia pasta de dinti si margarina … etc, etc, etc.

Iranul nu e Arabia Saudita si nici Afganistanul Talibanilor iar femeile, cu toate ca sunt obligate sa poarte parul acoperit, se imbraca totusi elegant.
Poate voi incepe o serie de postari cu creatorii de moda iranieni si produsele lor ce respecta, mai mult sau mai putin, regulile islamice impuse de regim 🙂

Apreciază

Dacă am greșit, te rog să nu te superi, nu am avut intenția să denigrez. Aștept cu mare interes acele postări despre care spui. 🙂

P.S. Totuși, ”sunt obligate sa poarte parul acoperit”… brr !

Apreciază

ce haioase sunt caciulitele, mi-au placut mult 🙂
nu prea mai am timp sa ma uit la tv dar candva aveam o mare slabiciune pentru patinajul artistic…
cred ca este o arta prea putin apreciata…

Apreciază

Patinajul artistic nu este destul de apreciat la noi fiindcă, practic, nu există patinaj artistic românesc. E și firesc, ținând seama de faptul că nu avem patinoare, după cum nu avem nici săli de înot.

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.