SARMALE ÎN FOI DE VIȚĂ

Rețete culinare pe înțeles

Rețete cu carne de vită

sarmalute-in-foi-de-vita
Sarmale în foi de viță
750 g carne de vițel (sau vită+porc), 250 g foi de viță murate, 1 felie de pâine albă, 2 cepe potrivite, 2 linguri cu orez, 1 pahar cu vin alb, 2 linguri cu pastă de tomate, sare, piper, ulei; iaurt sau smântână

  • Se spală bine orezul și se lasă în apă rece cu sare.
  • Se spală bine frunzele, apoi se introduc pentru un minut într-o cratiță cu apă clocotită. Se scot cu spumiera într-o sită și se lasă să se răcească și să se scurgă.
  • Se pune pâinea la înmuiat în lapte.
  • Se toacă mărunt ceapa și se pune în uleiul încins, 2-3 minute, apoi se adaugă din când în când puțină apă rece. După 15 minute se adaugă orezul, bine scurs de apă. Se mai lasă cam 5 minute, apoi se ia de pe foc.
  • Carnea tocată se amestecă cu pâinea, ceapa și orezul, sare și piper, adăugând câte puțină apă rece în timpul frământatului.
  • Se îndepărtează codițele și vinele groase de la baza funzelor și se învelesc sărmăluțe cât mai mici. Se așează în cratiță, apoi se acoperă cu apă și 3 linguri de ulei. Se fierb acoperite, la foc potrivit.
  • Când a trecut o oră de când au început să fiarbă, se adaugă paharul de vin în care se dizolvă pasta de tomate. Se mai fierb 20-30 de minute, apoi se iau de pe foc.
  • Se servesc cu iaurt sau cu smântână. Alături merge și un pahar cu vin alb !

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

Vă invit să citiți și:
  • Sarmale în versuri de Păstorel Teodoreanu
Reclame
Categorii: preparate din carne de vită | Etichete: , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: