Categorii
jurnal de femeie

JURNAL (18/2014) Concert, tiranie și salată Waldorf…

  • Luni, 19 mai 2014, ora 7:10. O nouă pagină de jurnal, un nou fragment din viața mea.
  • E o dimineață superbă, cerul e perfect senin, soarele strălucește cu putere și păsărelele își cântă bucuria într-un concert asurzitor.
  • În casă e liniște și răcoare. Da, da, acum am început să ne bucurăm de răcoare. Cum mă trezesc, mă reped să deschid ferestrele și pătrunde un aer minunat. Azi aerul miroase din nou a iarbă proaspăt cosită, ieri am tuns și noi gazonul, încălcându-mi principiile de a nu face munci grele duminica.

Asta e, nu poți mereu să faci cum vrei, mai faci și cum e nevoie. Ieri a fost o dimineață asemănătoare celei de astăzi și am filmat puțin în grădină special pentru a înregistra concertul micilor zburătoare. Filmulețul se află la sfârșitul acestei pagini de jurnal. Prim solistul este vecinu’ Coco, care cântă parcă și mai mândru de când Cocolina lui se pregătește să fie mămică.

vecinu-coco
Vecinu’ Coco privește bănuitor…
vecina-cocolina
…să nu atenteze cineva la Cocolina lui !
  • În bucătărie tronează amintirea unei delicioase salate Waldorf. Ieri am dat iama prin congelator și așa au apărut pe masă și bunătăți ca salata de vinete, ardei capia copți, prăjitură cu caise… Un prânz dedicat legumelor și fructelor. Păcat că toate dispar atât de repede !
  • Astăzi nu ascult în timp ce scriu decât ceea ce se aude de afară, cântecul naturii e o muzică prea frumoasă ca să o înlocuiesc cu muzica oamenilor.
  • Am terminat de citit al treilea roman din ciclul Comăneștenilor al lui Duiliu Zamfirescu, ”În război” și mă voi opri aici. Pe blogul cu povestiri pe scurt au și apărut primele episoade din ”Viața la țară”. Deși au o vechime de peste o sută de ani, romanele sunt uimitor de actuale. Afacerile murdare, politicianismul lipsit de principii etice, parvenitismul, orgoliile conducătorilor și trufia dată de putere – care îi duc la disperare, la ruină, la bejenie și moarte pe neînsemnații oameni din popor, toate parcă sunt culese de prin ziarele de ieri-alaltăieri. Toate aceste tare există din cele mai vechi timpuri și mă tem că vor dispărea numai odată cu specia umană.
  • Și câteva citate pe tema de mai sus:

A face și a spune tot ce vrea este unul dintre privilegiile tiraniei.” – Sofocle
Caracteristica tiranului este să respingă pe oricine are un suflet liber și mândru.” – Aristotel
Casele și orașele devin pustii când cei care le conduc fac prost această treabă.” – Babrios

  • Astăzi nu postez fotografii care îmi plac, ci unul dintre micile filme făcute în grădina noastră. Cu sonorul dat la maximum se aude bine concertul păsărelelor.

23 de răspunsuri la “JURNAL (18/2014) Concert, tiranie și salată Waldorf…”

Am mai scris pe undeva, tare mi-e dor de mierle. Mă tem că au devenit păsări citadine. La bloc, orice petic de verdeață își avea mierlele sale. Aici, nici picior… 😦

Toate floricelele sunt frumoase. Noi punem mereu din astea fiindcă s-au dovedit cele mai rezistente la pârjolul soarelui și la bătaia vântului.

Apreciază

In sfarsit suntem o data în concordanta cu vremea…… superb e sa te trezesti ca soarele arunca cu pietricele in geam! 🙂
Fain concertul! :)) Cine era dirijorul? :))
Si saptamana ta sa fie frumoasa si spornica!
>:d<

Apreciază

Am cam ramas in gradina ta…! Ciripitul, vantul, verdeata, florile, glasul mandrului „cucos”… ma arunca rau de tot! 🙂 Acolo e asa liniste cum pare?! Fara strigaturi, fara masini hurducaind?! Am ramas putin muta.:)
Multumesc pentru urare, la fel si voua: saptamana minunat sa o petreceti si de vreme frumoasa parte sa aveti!

Apreciază

Chiar așa e, Diana. Suntem într-un complex rezidențial (modest, de case, să nu-ți închipui cine știe ce viloaie cu piscine și alte alea :D), la câțiva km la nord de București. Nu circulă decât rezidenții și utilajele care mai lucrează la case. Când am filmat era duminică și nu se lucra. Oamenii sunt civilizați, vorbesc încet și frumos, când au oaspeți nu pun muzică tare, majoritatea merg încetișor cu mașinile când vin și când pleacă de acasă. În fond, toți am făcut eforturi să ne mutăm aici ca să avem liniște, nu ?Ei, și aer curat. Îl avem și pe ăsta și lucrăm de zor pentru el. Mai toți își amenajează curțile-grădini, pun gazon sau seamănă iarbă, plantează pomi și flori. Mai latră câteodată câinii când îi stârnește câte ceva, vreun câine vagabond, copiii pe biciclete, mașina care ne aduce înghețată și care pune muzică spre a atrage lumea. Se întâmplă rar și nu e supărare.

Apreciază

Este cu adevărat frumos acum, când avem atât de multă verdeață. Și când te gândești că mai toate plantele sunt tinere. Va fi un adevărat rai când vor mai crește.

Apreciază

Ai dreptate, și soțul meu a remarcat că lipseau din peisaj. Dacă ar fi tropăit ele prin grădină, adio concert de păsărele ! De data asta au stat frumos în curtea lor. 🙂

Apreciază

…ştii deja că mă trezesc în tril de păsări, dar cocoşi n-am, iar gazonul şi plantele tale mă fac să oftez de…drag, ce credeai? Am stabilit deja că mă mulţumesc cu pădurea. Ieri am văzut o ciocănitoare şi iar au venit două veveriţe aproape de pervazul meu. Doar că văd mierle des şi….coţofene. De la atata ploaie avem la vegetaţie…de nici nouă nu ne vine a crede. Ador jurnalul tău, săptămâna trecută am citit şi până să comentez m-am luat cu altceva. Eu…tot absentă, realul mă solicită. Dar e bine aşa. Te îmbrăţişez…cu drag.

Apreciază

Ce drăguț ! Mi-e dor să aud ciocănitoarea și să văd veverițele. Coțofene avem, din belșug. Noi le cam gonim, fiindcă vin să fure puișorii de vrăbii.
Dacă tu te simți bine așa, e bine, Adriana ! Numai bine să fie !

Apreciază

Lipsesc fete, e drept, dar daca doar asa se poate asculta ciripitul de pasari, trecem cu vederea. Mie mi-ar lipsi sa vad la orizont un deal, un munte… Doar atat, in rest e minunat!
Imbratisari, fericitelor!

Apreciază

Așa e, și nouă ne-a lipsit, am văzut vreo zece ani în fiecare dimineață de la fereastră Caraimanul cu faimoasa Cruce. Ne-am obișnuit acum și fără munte, e frumoasă și câmpia terminată abia la linia orizontului. Cât om mai vedea-o, că se tot construiește…

Îmbrățișări și vouă, Cafeluță dragă ! *&gt;:D< big hug

Apreciază

”Iarba verde de acasa…”Ma bucur de frumusetea de gradina ce ati facut-o, de concertul din lunca si de trilul lui Coco Pavaroti !Fain tenor !
Din pacate noi nici iarba nu mai avem in fata si spatele blocului, iar in loc de trandafiri,lalele,irisi si bujori sunt ramaturi ca de porci mistreti, cam de o luna de zile !
Eu m-am mai inzdravenit.
Zile frumoase si …muzicale !

Apreciază

Mă bucur foarte mult că te simți mai bine. Vor reveni și florile pe aleile voastre, sunt sigură. Tenorul este tată ! Au ieșit doi puișori ! 🙂 Abia aștept să le fac poză.

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.