Categorii
Uncategorized

SALATE (5): Salata Waldorf

Rețete culinare pe înțeles

Rețete de salate

salata-waldorf
Salată Waldorf
Salata Waldorf 1

maioneză din 2 ouă, 5 mere, 2 rădăcini de țelină, 1/2 cană cu nuci mărunțite, 1/2 cană cu boabe de struguri sau cu stafide mari, sare, piper, câteva frunze de salată verde
  • Merele se curăță de cotor și semințe și se taie cubulețe. Se curăță țelina de coajă și se taie și ea cubulețe, mai mici decât cele de măr. Strugurii se curăță de sâmburi, dacă au.
  • Se amestecă merele, țelina și strugurii (sau stafidele) cu maioneza, sarea, piperul. Se așează pe un platou așternut cu frunze de salată verde și se presară deasupra nucile ușor rumenite în cuptor și tocate mărunt.
Salata Waldorf 2

1 salată verde, 10 ridichi, 1 castravete mic, 1 ceapă verde, 2 ouă, maioneză din 2 ouă, 1 lingură smântână, 4 linguri suc de lămâie, 100 g alune de pădure, sare, piper
  • Ouăle se fierb tari. Se spală și se curăță zarzavaturile. Frunzele de salată se rup, ridichile, castravetele și ceapa verde se taie rondele subțiri. 
  • Se aranjează pe platou salata, ridichile, castravetele, iar în centru ouăle tari tăiate în sferturi, de-a lungul. Se presară deasupra ceapa verde și alunele mărunțite. 
  • Se amestecă maioneza cu sucul de lămâie, smântâna, sarea și piperul și se servește alături.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !


Sursa foto

Ai putea să mai încerci și alte rețete de salate:

  • Salate (1) – cartofi cu brânză; – paste mici cu ridichi și măr
  • Salate (2) – salată berlineză; – cartofi cu sos de muștar
  • Salate (3) – varză cu maioneză; – pătrunjel cu orez, roșii
  • Salate (4) – fasole verde cu usturoi; – orez cu pește
  • Salate (6) – vinete; – ardei copți; – varză crudă
  • Salata Boeuf

4 răspunsuri la “SALATE (5): Salata Waldorf”

Amandoua retetele sunt delicioase! Cand imi amintesc mai fac si eu la lunch, iar seara nici ca ne mai trebuie ceva! In special vara este excelenta!

Apreciază

Ambele variante imi plac ! Eu pun cotoarele de telina, ceea ce americanii numesc celery, fiindca telina de radacina nu-i intotdeauna usor de gasit. Si uneori in loc de lamaie, suc de portocala cu o lingurita de miere.

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.