Categorii
jurnal de femeie

JURNAL (7/2016) Un film plăcut, o idee profundă, un cățel răsfățat

A venit vara în februarie, proverbe ce nu-și mai află rostul, un film ce poate fi pe placul multora, o idee profundă și mereu actuală, un cățel răsfățat (se știe cine!), fotografiile altora…

Luni, 15 februarie 2016. S-a mai dus o săptămână, mai apare o pagină de jurnal.

Vremea s-a schimbat de două ori într-o săptămână, așa că astăzi se pare că va fi vară! În grădină se simte că toate plantele sunt gata de start. Vai de ele dacă se întoarce iarna…

În casă e curat, liniște și ordine. Ascult ciripitul înfocat al vrăbiuțelor, care celebrează și ele vremea frumoasă. La bucătărie, am adăugat în lista de rețete pe cea de cartofi umpluți cu brânză de vaci, un deliciu!

Mă gândescproverbe ale poporului nostru care au dat un țel multor generații: ”Cine are carte, are parte.” și ”Meseria e brățară de aur.”, astăzi nu mai valorează nimic… Majoritatea tinerilor noștri nu mai vor nici carte, nici meserie, iar părinții și școala nu mai au capacitatea și abilitatea de a-i îndruma. Sigur, există și excepții, dar într-o proporție prea mică.

Tineri care ar putea fi socotiți niște excepții din genul mai-sus pomenit sunt cei din filmul ”Celebritate”(”Fame” – 2009), o comedie romantică muzicală. Ei vor să devină artiști adevărați, de succes, și muncesc cu pasiune pentru asta. Majoritatea au început de la vârste mici să cânte, să danseze, să joace teatru sau să facă filme. Acum studiază timp de patru ani la academia de arte, o instituție foarte selectivă. La final, unii vor fi primiți în trupe cu faimă mondială, alții vor juca în filme vestite, dar vor fi și unii care vor înțelege că s-au înșelat asupra talentului lor. Două ore de muzică – de la rapp la Bach, de dans – de la balet la dans modern și step, de bucurii, suferințe, iubire, trădare și iertare, de căutări și descoperiri… Două ore în care te simți tânăr ca și ei, fredonezi și bați din picior, gata-gata să pornești și tu la dans. Aș vrea să mai văd astfel de filme.

Un citat din carnetul de însemnări al lui Anton Pavlovici Cehov, o idee de mare profunzime, din păcate valabilă și astăzi, după 120 de ani:

Între ”există Dumnezeu” și ”nu există Dumnezeu” se întinde un câmp nemărginit peste care va trece doar un om cu adevărat înțelept, și acesta cu greu. Omul obișnuit cunoaște numai una dintre aceste două extreme, ceea ce se află între ele nu-l interesează, deoarece sau nu știe nimic, sau știe foarte puțin.

Din ”Album cu câini: Kory și Bella”. Astăzi, numai Kory, la vremea când avea vreo două-trei luni și încă nu o avea pe ”sora” Bella.

Dintre fotografiile de pe internet care mi-au plăcut în această săptămână, o poză de actualitate de la Zazuza:

la-viena-de-valentinec2b4s-day

~~~~~~~~

Cu mulțumiri pentru Taniușa, care a dat startul la Jurnal de femeie!

9 răspunsuri la “JURNAL (7/2016) Un film plăcut, o idee profundă, un cățel răsfățat”

Adevarul este…ca habar nu avem in anotimp ne aflam !?Ne informeaza mass media cum va fi vremea maine,poimaine…si ne
acomodam !
Ai perfecta dreptate,cartofii copti umpluti cu branza sunt o bucurie pentru papilele gustative !Am facut (la cererea publicului)
de doua ori la rand !
In ceea ce priveste tineretul de astazi,are o buna parte din vina,dar grosul apartine adultilor,politicii incoerente a conducatorilor
democratiei noastre ramase originale.
Intelepciunea exprimata de A.P.Cehov,este de o mare profunzime;desi l-am inteles,l-am mai regandit de cateva ori :este o quintesenta a Credintei,fata de superficialitatea afirmatiilor oamenilor fata de Ea.
Filmul ”Celebritate”nu l-am vazut !
Kory sub forma de Korytza,e zgubilitica si iubitoare,draga de ea.
Saptamana ”calda”,draga Zina !

Apreciază

Ce dragalasi sunt catelusii, vai cata bucurie ne aduc animalutele astea care ne iubesc neconditionat!
Azi lumea nici nu mai vrea sa aiba carte..la ce iti foloseste sa ai carte?! si nici omenia nu mai e o virtute..foarte trist.

Apreciază

”Cățelușii” sunt niște namile de câte 50 de kg fiecare, dar de drăgălașe, zău că sunt drăgălașe!
Tinerii nu mai vor să aibă carte fiindcă nu li se mai dezvăluie farmecul cărții, nu se mai preocupă nimeni să îi atragă spre carte. Părinților le e mai comod să planteze micuții la televizor sau la calculator decât să stea să le citească din cărți, să le explice, să dramatizeze lecturile și să inventeze jocuri pe baza a ceea ce au citit. La școală li se cere să citească singuri, iar ei nu sunt deprinși – și lectura este o știință în sine… Și uite-așa, încet-încet, distanța față de carte se mărește. Și cea față de cultură și civilizație…

Apreciază

cu ce să încep ? cu filmuleţul cu jucăuşa Kory – mi-a plăcut mult. îmi place perniţa ei de căţeluşă mică şi simpatică. le-am văzut şi mai mari, ea şi Bella, alergându-se prin curte tare simpatice. nişte adevărate domniţe, răsfăţate . continui cu filmul recomandat – îmi place prezentarea, sper să-l pot viziona … aş fi vrut să mă nasc după 1989, să trăiesc din plin ceea ce trăieşte acest zburdalnic tineret ! dar cine ştie ? poate nu aş fi avut vreun câştig în evoluţie – nu prea înţeleg noua generaţie, accept doar că sunt diferiţi ca evoluţie !
despre ceea ce a scris Cehov – nu m-a atras, am vizionat doar câte o piesă de teatru după scrierile lui Cehov, din când în când – până la …revoluţie, la tv ! dar citatul ales este interesant !
îţi doresc multă sănătate şi o seară plăcută !

Apreciază

Dragă prietenă japoneză, și eu socot că nu am fi avut încotro să evoluăm prea grozav dacă ne nășteam după 1989. 🙂
Am observat că s-a reluat difuzarea de piese de teatru și a Telecinematecii la TVR 2, la ore chiar rezonabile. Chiar în seara asta, la ora 20:10 se difuzează faimosul ”Zboară cocorii”.

Sănătate și zi frumoasă!

Apreciază

Cartofii si branza ii iubesc in orice combinatie. Unul din motivele pentru care regret ca vremea s-a incalzit atat de brusc, e ca nu mai facem focul in semineu sa pun cartofii in spuza. La noi au fost 24 de grade alaltaieri, dar azi sufla vantul amenintator si nori plumburii se aduna in jurul muntilor. Se anunta o seara furtunoasa …
Cat despre schimbarea idealurilor tinerei generatii … ma intreb ce vor spune copii de azi cand vor deveni parinti.
Toate cele bune, Zina !

Apreciază

Și aici s-a schimbat din nou vremea. E din nou rece și înnorat, iar vântul suflă tare, cu intermitențe.

Mă tem că generațiile vor deveni din ce în ce mai puțin responsabile în ceea ce îi privește pe urmași…

Seară plăcută, Dani!

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.