Categorii
jurnal de femeie

JURNAL (11/2016). Vreme de martie, muzica și dragostea

În sfârșit, vreme de martie, ce permite plantelor să înflorească în tihnă. Un cvintet minunat de Schubert, ”Păstrăvul”. Cehov, despre dragoste, muzică și iertare.

Luni, 14 martie 2016.

Afară a ieșit iar soarele, dar bate vântul în rafale, așa cum a început de ieri și a continuat toată noaptea. Totuși, aș spune că abia acum e vremea normală, potrivită jumătății lui martie. În grădină a început să înflorească și forsiția olandeză, mai timid decât cea autohtonă. Au înmugurit și gutuiul japonez, și magnolia, așa că m-am liniștit!

În casă e cald și curat, iar în bucătărie încă mai plutește o boare de plăcintă cu brânză, consumată cu foc ieri, de lăsata secului de brânză. Ne-a plăcut mult, deși abia înscrisesem în lista de rețete alt produs cu brânză de vaci, un sufleu.

Scriu la jurnal și ascult o muzică sprințară, ”Păstrăvul” de Franz Schubert. Merită să fie ascultată până la capăt! Despre muzica lui Schubert se spune că nu este potrivită pentru sălile de concert, în schimb este excelentă ca muzică de cameră. Cvintetul acesta este o dovadă nemuritoare a acestui adevăr.

 Mă simt mai bună, mai iubitoare, atunci când ascult asemenea muzică… Iată ce spunea Cehov despre muzică și iubire, dar și iertare – tot a fost ieri Duminica iertării – :

Dragostea romantică este tot atât de lipsită de sens ca și o avalanșă de zăpadă care se rostogolește în neștire de pe munte și strivește oamenii. Dar când asculți muzică, toate acestea ne apar pline de tâlc și măreție, iar avalanșa de zăpadă nu ne mai pare o absurditate, pentru că în natură toate au un rost. Și totul se iartă și ar părea straniu dacă nu s-ar ierta.

Săptămâna aceasta a fost ”relache”, nu am văzut niciun spectacol notabil. Mi-ar fi plăcut să spun că am recuperat cu ”Românii au talent”, dar… Acestui spectacol îi lipsește ceva, nu pot defini ce. Poate un pic mai mult stil și eleganță. Înțeleg că este făcut pentru ”masele largi”, dar eu asta îmi doresc. Și mi-e dor de un concurs de cultură generală… Îmi amintesc cu mare plăcere de Robingo și de ”Vrei să fii miliardar?”.

Un lucru care îmi place: să îmi schimb des imaginea de pe desktop, cu fotografii făcute de noi în călătorii.

O fotografie de pe Internet care mi-a plăcut, un simbol drăgălaș al primăverii de la Fosile:

matisori
Mâțișori

~~~~~~~~

Cu mulțumiri pentru Taniușa, care a dat startul la Jurnal de femeie!

9 răspunsuri la “JURNAL (11/2016). Vreme de martie, muzica și dragostea”

De cate ori citesc o pagina din jurnalul tau se „declanseaza” un dor nebun de o casa la curte, unde sa fim „singuri in curte”… 🙂 E atat de linisitior sa stii ca inchizi poarta in urma ta si ajungi intr-o oaza de liniste si frumos unde esti intampinat de oameni dragi si animalute jucause, un loc pe care il poti amenaja dupa dorinta inimii stiind ca nu vine cineva sa-ti distruga munca doar pentru ca poate, nu pentru ca l-ar incurca ce aranjezi acolo… sa ai flori, arbusti… vita de vie… 🙂
Iti doresc, cu drag, sa ai o saptamana cat mai buna! Zile fericite sa aveti!

Apreciază

Totul e relativ. Ca să fii ”ca într-o oază” nu sunt suficienți 500 mp. 🙂 Și aici sunt vecini, fiecare cu metehnele sale, ca și noi cu ale noastre, dealtfel… Sigur, comparând cu blocul, tot e mai bine, dar nu este chiar un paradis cum îți închipui înainte de a te muta de la bloc la casă.

Săptămână bună și multă sănătate!

Apreciază

Saru’mîna!
Cred că numai o răchită vă mai lipseşte în curte.In rest aveţi de toate şi clar, vă invidiem – e clar că nu sînt singurul.
Mi se pare mie sau fetele sînt cam grăsute?
O noua săptămînă plăcută şi caldă!

Apreciază

Cred că așa-zisul corn siberian e chiar o răchită! O să-l vezi lunea viitoare.
Da, fetele sunt cam grăsuțe, le îndoapă soțul meu 😀 Pentru orice le dă câte o ”recompensă”.

Săptămână bună și la voi!

Apreciază

Si eu am facut niste papanasi (!) cu branza de vaci,deasupra cu smantanica si dulcetica de visine,dar s-au dus,pana seara !
E justa afirmatia ta: Shubert te bucura si il savurezi mai bine in creatiile sale „de camera”,lied-uri,cvartete sau piese pentru pian.
Ma tot impunge o parere: gasim mult mai des idei,opinii in operele unor scriitori din trecute vremuri, de mare profunzime si
intelegere a sufletului omenesc, decat in mult mediatizatele scrieri contemporane; multe insiruiri de vorbe imi doar alambicate,
fara continut…
Dar sa ne bucuram de primavara,de copacei si tufe inmugurite,altele in floare !
Eu m-am delectat pentru a treia oara,privind filmul,foarte bun cred,”Aviatorul”, si regretand din tot sufletul nedreptatea ce i-a fost facuta lui DiCaprio,neacordandu-i-se Oscarul,pe care l-a castigat o actrita din filmul lui Clint Eastwoud(!),bunicica…
Zile senine iti doresc,draga Zina !

Apreciază

Ai dreptate în ceea ce îl privește pe DiCaprio și adaug că ar fi meritat Oscarul mult mai mult pentru The Aviator decât pentru The Revenant. Am impresia că Oscarul de anul ăsta a fost mai mult un ”premiu de consolare” sau de reparare a greșelii din trecut. Oscarul din acel an (2005) l-a primit Jamie Foxx, un actor cu cel puțin două clase mai jos decât Leo. Dar e negru…

Zile senine și ție, Naica!

Apreciază

Si noi am avut placinta in meniu 🙂 Cu lapte si oua 🙂 Dar nu ma pot lauda ca am facut-o eu. Imi ia prea mult timp sa intind foile de placinta.
Am vazut si eu filmul cu Di Caprio. Foarte lung si lipsit de frumusete. Nu zic ca realitatea e mai roza, dar zau daca imi place sa vad asa ceva si pe ecran. Mi-a placut mai mult ” The Room „, desi descrie o poveste trista, are in el un firicel de speranta.
Ma bucur ca gradina isi intra in drepturi 🙂 Cred ca de-abia asteptati sa stati cat mai multe ore afara.
Toate cele bune, Zina !

Apreciază

Ei, nici eu nu întind foi de plăcintă, le cumpăr frumos de la supermarket. 🙂
Cred că Oscarul primit de Di Caprio a fost răscumpărarea greșelii de a nu i se da premiul cu ani în urmă, pentru ”Aviatorul”.
Da, abia așteptăm să stăm cât mai mult în grădină, deși alergia mea la soare s-a manifestat încă din februarie. Nu știu ce am să mă fac, problema devine din ce în ce mai serioasă… 😦

Sănătate și spor la treburi, Dani!

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.