Categorii
jurnal de femeie

JURNAL (14/2016). Aniversarea celui drag și flori primăvăratice

O săptămână marcată de un eveniment important, pe care nu puteam să nu îl consemnez în jurnal: aniversarea jumătății mele dragi, căreia îi doresc și de aici, din blogosferă, ani mulți, cu sănătate și fericire, împreună până când moartea ne va despărți!

Luni, 04 aprilie 2016.

Afară sunt temperaturi de primăvară, la ora asta, dar aspectul cerului este al unei zile de vară călduroase.

În grădină ți-e mai mare dragul să privești, am pus flori în jardiniere și am mai făcut diverse lucrări, așa că îți vine să stai mai mult pe afară decât în casă.

Săptămâna asta a fost foarte plină de activități casnice. Am sărbătorit ieri ziua soțului meu. După îndelungi dezbateri am hotărât să facem aniversarea acasă și nu la restaurant, ca să profităm și noi și invitații de frumusețea timpului și a grădinii. E drept că a fost mult mai obositor, dar a meritat. Cu ocazia asta, am terminat și curățenia de Paște și amenajarea anuală a grădinii, ceea ce ar fi durat mult mai mult dacă nu era petrecerea de ieri. E drept că am avut și o ajutoare care a făcut cele mai grele treburi, altfel nu aș fi reușit.

Ne-am simțit cu toții excelent, chiar dacă eu m-am obosit teribil. Cât m-aș fi obosit, însă, dacă nu m-ar fi ajutat tot timpul, la servit și la strâns, băiatul meu și fata unor prieteni. Să-i pupe mama pe ei de furnicuțe harnice!

Filme sau alte spectacole firește că n-am văzut, dar tot am mai tras cu ochiul la Campionatul mondial de patinaj artistic. E drept că am văzut unele transmisiuni pe jumătate și altele deloc, dar am avut mulțumirea să-l admir pe favoritul meu, spaniolul Javier Fernandez. Iată programul său liber, care i-a adus medalia de aur, deși după programul scurt era al doilea clasat.

Cu toată treaba pe care am făcut-o săptămâna asta, tot am început să citesc, pentru mine, o carte. Nu știu cum s-a făcut că, deși o aveam în bibliotecă, nu am citit ”Viața lui Pi” de Yann Martel. Nu am văzut nici filmul, deși am auzit numai lucruri bune despre el. E prematur să-mi spun părerea despre carte, sunt abia la început. Pot să spun cu siguranță că mă surprinde plăcut stilul în care exprimă unele idei prin intermediul personajelor sale. Iată un exemplu:

Rinocerii sunt ființe sociabile și, când l-am luat pe Peak, un mascul tânăr, dădea semne că ar suferi de izolare și mânca din ce în ce mai puțin. Ca o măsură de urgență, până s-ar fi găsit o femelă, Tata s-a gândit să vadă dacă nu s-ar putea  obișnui cu caprele. A mers de minune. Peak și turma de capre erau de nedespărțit, chiar și după ce a sosit Summit. Acum, când rinocerii se îmbăiau, caprele stăteau în jurul bălții pline cu nămol, iar când caprele pășteau într-un colț, Peak și Summit le păzeau…

Domnul Kumar… arătă spre groapă:

– Dacă am avea politicieni ca aceste capre și rinoceri, am avea mai puține probleme în țară… Din nefericire avem un prim-ministru care are platoșa unui rinocer, fără a avea și bunul simț al acestuia.

Chiar dacă am fost atât de ocupată, nu am omis să vizitez blogurile care îmi plac. Am văzut multe lucruri frumoase, dar vreau să păstrez aici, în jurnalul meu, una dintre fotografii, de la Doru. Mi-a plăcut mult, fiindcă îmi amintește de copilăria mea, când copiii practicau sport pe oriunde găseau un locșor liber, jucau jocuri în aer liber și habar nu aveau de jocurile de pe computer. Pe vremea aia, nu se punea problema dacă ai luat bacul sau dacă ai intrat la facultate (de stat, că altele nu erau), ci cu ce medie le-ai luat, adică dacă era peste 9 sau sub 9…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Adevărat joc de copii…

~~~~~~~~

Pentru că suntem la început de lună, trimit îmbrățișarea mea virtuală către Antoaneta. Să nu căutați la ea rețete de bucătărie, dar pe blogul ei se găsește multă hrană pentru sufletul de femeie!

Inițiatoarea acțiunii lunare Virtual Hug este Cristina.

Cu mulțumiri pentru Taniușa, care a dat startul la Jurnal de femeie!

27 de răspunsuri la “JURNAL (14/2016). Aniversarea celui drag și flori primăvăratice”

La multi ani si sanatate maxima sotului tau! Si la fel si tie! Si copiilor, asemenea, ca merita din plin!
Uite asta este treaba cu petrecerile organizate acasa, te rupi de oboseala. Dar v-ati simtit bine si acum ai toate gata, curate si dichisite pentru Paste. Am vazut Viata lui Pi, mi-a placut foarte mult. Curtea voastra arata SUPERB. Nu iti spun ca ieri m-am plimbat cu sotul meu prin Cotroceni(domnisorul nu mai vrea cu noi) si m-am uitat luuuung, cu jind, in toate curtile. Mihai tot imi spunea sa nu ma mai zgaiesc in curtile oamenilor, dar eu eram ca girofarul, cu ochiii dupa fiecare floare.
O saptamana frumoasa, draga harnicuta!

Apreciază

Mihaela, exact așa mergeam și eu cu soțul meu, cu ani în urmă… Pe la fiecare casă care ne plăcea ne făceam planul cum am amenaja-o, ce am mai pune prin curte etc. etc. Și uite că, până la urmă, după mulți ani, ne amenajăm casa noastră și curtea noastră. Le vei avea și tu pe ale tale, sunt sigură de asta.
Dar în primul rând să fiți sănătoși! 🙂

Apreciază

La Multi Ani jumatatii tale si tie alaturi de el! O viata fericita si plina de satisfactii sa aveti!
Cred ca petrecerea in gradina cea frumoasa a fost mult mai placuta, chiar daca mai obositor de pregatit.
Un mic colt de rai creste tonusul! 🙂 Arata foarte frumos gradina voastra.
Sanatate si bucurii cat puteti cuprinde…

Apreciază

La multi ani sarbatoritului ! Sa va bucurati de familia voastra frumoasa, de casuta, de gradina, de tot !
Nu e usor sa organizezi o petrecere acasa, dar satisfactia e mare.
Filmul mi-a placut mult, cartea nu mi-a cazut in brate pana acum 🙂 Cat despre patinaj, am apucat doar spectacolul de gala si nici pe el pana la capat. In schimb am vazut Formula 1 🙂 Are grija trupa mea de baieti sa fiu informata in materie de sporturile lor preferate 🙂
Zile frumoase, Zina !

Apreciază

Ne-am jucat si noi de curand cu una dintre mingiutele lui Bruno – pe masa de 12 persoane care sta de obicei in bucatarie, bine stransa. Am folosit si doua carti din biblioteca, sa ni se para cat mai reala scena, ca asa jucam in fata blocului cand eram copii. :))
Cartea Viata lui Pi nu am citit-o, dar am vazut filmul si chiar mi-a placut. 🙂
La multi ani sotului tau!

Apreciază

Oh, iată ca ai trecut printr-o săptămână plină de evenimente plăcute, de bucurie – îți doresc să ai mereu parte de așa ceva! Terasa arată superb, văd șiun vas cu apă pentru păsări, presupun … căci fetele au așa ceva la padocul lor, nu-i asa ?! Cartea a fost dificil de ecranizat, eu am vazut filmul dar cred că tot cartea spune mai multe. Multumesc pentru imbrăatisare! Trebuie sa o dau mai departe, care este procesura la virtual hug?!

Apreciază

Mulțumesc, Antoaneta!
Da, apa este pentru păsări și… pisici. (Ne vizitează zilnic și de-astea!) Fetele își au vasele lor cu apă, dar mai gustă și de aici când sunt înfierbântate de alergătură.
Nu ai nici o obligație la Virtual Hug, trimiți numai dacă vrei și anunți la Cristina.
Numai bine!

Apreciază

Nu strica niciodata sa repeti urarile:sa-ti fie sotul sanatos si voios,sa aiba multe bucurii,implinirea tuturor visurilor,impreuna cu cei iubiti,sotie si fiu, intr-o gradina ca un paradis !
Multumesc pentru filmuletele cu patinaj, cu precadere evolutia „super-speciala” a lui Javier,pe care nu am vazut-o la TV !
Cat despre „Viata lui Pi” nu am,deci n-am citit cartea,dar am vazut cu mare placere filmul.Foarte profunde ideile expuse,
dar mai greu de retinut si patruns din film.
Daa,parca nu se punea problema sa nu iei bac-ul,iar despre facultate se punea intrebarea „la care”,nu daca….
Inspira melancolie poza lui Doru, dar…timpul trece ca si timpurile…
O saptamana de odihna iti doresc,draga Zina !

Apreciază

Tot ce-i mai bun si mai frumos si de la noi! Pentru toti, dar absolut toti locuitorii acestei frumoase curti. Pentru cel drag tie, in plus un „La multi ani, cu sanatate!”.
Imbratisari, draga Zina!

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.