Categorii
Spania - Barcelona

BARCELONA. STADIONUL CAMP NOU

Spania – Barcelona

Impresii de călătorie.
barcelona-arena-de-fotbal-1
În urmă cu o vreme ne aflam în Barcelona, pe la sfârșitul lui mai. Într-o (prea) frumoasă dimineață am pornit cătinel spre Stadionul Camp Nou, al faimosului club F.C.Barcelona. Mulți dintre cei care fac turism in Barcelona socotesc obligatorie această vizită.

Mărturisesc că eu nu am fost prea încântată să merg acolo. Fotbalul nu se numără printre sporturile mele favorite, totuși admir faimoasa echipă de fotbal, așa că am zis să fac pe plac publicului masculin!
De la început am fost șocată de prețul biletului de intrare: 17 euro! Mult mai mult decât la Sagrada Familia sau muzeul Picasso sau în oricare altă parte… Și fără reduceri oferite de cardurile Visite Barcelona sau de Barcelona Pass. Am plătit, ce să facem, dar am fost neplăcut impresionați mai departe, de faptul că nu am găsit nici un ghid, nici un pliant cu informații despre club sau despre stadion, nici un poster, nimic… Adică, am circulat între liniile vopsite pe jos și am căscat gura și ochii și atât.
Noroc că nu era prea greu de priceput! Totuși, pe Internet am găsit informații interesante, ce nu puteau fi deduse privind stadionul sau micul său muzeu. Clubul a fost fondat în 1899 de un grup de fotbaliști englezi, elvețieni și catalani. Motto-ul său arată că reprezintă mai mult: ”F.C.Barcelona – Més que un club”  (F.C. Barcelona – Mai mult decât un club). El este, de fapt, un simbol al naționalismului catalan. Până în 1909, clubul nu a avut stadion propriu. În acest an s-a inaugurat primul stadion, Carrer Industria, de 6000 de locuri. În 1922 s-a mutat pe Les Corts, de 30000 de locuri, extins ulterior la 60000. În sfârșit, în 1957 a fost inaugurat Camp Nou, care ajunge la capacitatea de 90000 de spectatori, fiind astfel unul dintre cele mai mari stadioane din lume.
În așa-zisul muzeu se aflau o vitrină cu tricouri și alta adăpostind diverse trofee și o placă pe care sunt înscrise numele celor ce au fost președinții clubului de-a lungul celor peste 100 de ani de existență. A! și un culoar unde sunt înșirate vreo șapte ecrane pe care apar scene din timpul unor meciuri sau altor evenimente (decernări de medalii, trofee etc.)
Toate obiectele din magazinul clubului sunt foarte scumpe. Tricourile, spre exemplu, erau de plastic 100% și costau 65 de euro bucata ! Ce e mai frumos, e că exact lângă poarta de ieșire, se afla un stand la care se vindeau aceleași obiecte la jumătate de preț. Un breloc cu stema clubului, care costa în magazin 10 euro, la poartă costa 5!
Ce să mai zic, am totuși satisfacția că ”am văzut cu ochii mei” acest club renumit și stadionul pe care echipa de fotbal F.C.Barcelona a smuls urlete din piepturile suporterilor, aducându-le în ochi lacrimi de bucurie, uneori și de supărare, dar așa e în sport !

Urmarea aici

 

 

30 de răspunsuri la “BARCELONA. STADIONUL CAMP NOU”

Eu nu am intrat, m-am plimbat doar prin jur, eram cu verisorul meu mai mic si nu avea nici el interes in a vizita. Daca ma gandesc bine, cred ca singurul stadion pe care l-am vizitat a fost.. unul din Bilbao, nici nu mai stiu numele :)) Desi as fi avut ocazia de multe ori, fie Camp Nou, fie Santiago Bernabeu, pe langa care am trecut de atatea ori. Poate nu am intrat din cauza pretului (in comparatie cu interesul meu, mi se pare exagerat).
Nu imi place deloc fotbalul. Ca fapt divers, sotul meu tocmai a inceput sa joace intr-o echipa de aici. Deeeci, se pare ca trebuie sa imi placa cat de cat :))
O zi frumoasa!

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.