Categorii
Spania - Barcelona

BARCELONA. STADIONUL CAMP NOU

Spania – Barcelona

Impresii de călătorie.
barcelona-arena-de-fotbal-1
În urmă cu o vreme ne aflam în Barcelona, pe la sfârșitul lui mai. Într-o (prea) frumoasă dimineață am pornit cătinel spre Stadionul Camp Nou, al faimosului club F.C.Barcelona. Mulți dintre cei care fac turism in Barcelona socotesc obligatorie această vizită.

Mărturisesc că eu nu am fost prea încântată să merg acolo. Fotbalul nu se numără printre sporturile mele favorite, totuși admir faimoasa echipă de fotbal, așa că am zis să fac pe plac publicului masculin!
De la început am fost șocată de prețul biletului de intrare: 17 euro! Mult mai mult decât la Sagrada Familia sau muzeul Picasso sau în oricare altă parte… Și fără reduceri oferite de cardurile Visite Barcelona sau de Barcelona Pass. Am plătit, ce să facem, dar am fost neplăcut impresionați mai departe, de faptul că nu am găsit nici un ghid, nici un pliant cu informații despre club sau despre stadion, nici un poster, nimic… Adică, am circulat între liniile vopsite pe jos și am căscat gura și ochii și atât.
Noroc că nu era prea greu de priceput! Totuși, pe Internet am găsit informații interesante, ce nu puteau fi deduse privind stadionul sau micul său muzeu. Clubul a fost fondat în 1899 de un grup de fotbaliști englezi, elvețieni și catalani. Motto-ul său arată că reprezintă mai mult: ”F.C.Barcelona – Més que un club”  (F.C. Barcelona – Mai mult decât un club). El este, de fapt, un simbol al naționalismului catalan. Până în 1909, clubul nu a avut stadion propriu. În acest an s-a inaugurat primul stadion, Carrer Industria, de 6000 de locuri. În 1922 s-a mutat pe Les Corts, de 30000 de locuri, extins ulterior la 60000. În sfârșit, în 1957 a fost inaugurat Camp Nou, care ajunge la capacitatea de 90000 de spectatori, fiind astfel unul dintre cele mai mari stadioane din lume.
În așa-zisul muzeu se aflau o vitrină cu tricouri și alta adăpostind diverse trofee și o placă pe care sunt înscrise numele celor ce au fost președinții clubului de-a lungul celor peste 100 de ani de existență. A! și un culoar unde sunt înșirate vreo șapte ecrane pe care apar scene din timpul unor meciuri sau altor evenimente (decernări de medalii, trofee etc.)
Toate obiectele din magazinul clubului sunt foarte scumpe. Tricourile, spre exemplu, erau de plastic 100% și costau 65 de euro bucata ! Ce e mai frumos, e că exact lângă poarta de ieșire, se afla un stand la care se vindeau aceleași obiecte la jumătate de preț. Un breloc cu stema clubului, care costa în magazin 10 euro, la poartă costa 5!
Ce să mai zic, am totuși satisfacția că ”am văzut cu ochii mei” acest club renumit și stadionul pe care echipa de fotbal F.C.Barcelona a smuls urlete din piepturile suporterilor, aducându-le în ochi lacrimi de bucurie, uneori și de supărare, dar așa e în sport !

Urmarea aici

 

 

30 de răspunsuri la “BARCELONA. STADIONUL CAMP NOU”

E clar ca nu stiu sa fiu turist. 🙂 Poate si de-as sti, cred ca as alege sa nu vizitez un stadion, dar nu sunt microbist si nici nu cunosc prea multi microbisti (in adevaratul sens al cuvantului). 🙂

Faza cu preturile poate fi „psihologie”: scump in magazin, ieftin la poarta – turistul e manipulat, intr-un fel, sa nu plece cu mana goala. 🙂

Iti doresc, cu drag, weekend minunat!

Apreciază

Am reusit performanta sa nu vizionez nici un meci de fotbal pe vreun stadion. Nu-mi plac aceste medii foarte aglomerate. Si nici nu imi imaginam ca poti intra pe un stadion ca intr-un muzeu! 😀
Cu alte cuvinte nu prea as sti sa fac bani…
Un weekend minunat, draga Zina cu activitati placute tie!

Apreciază

Nici mie nu imi place nici fotbalul dar nici nu as vizita stadionul desi sunt aproape, al meu a fost pe stadionul cu Real Madrid facuse doar citeva filmari ca sa vad atmosfera din timpul meciului si nu am putut nici 5 minute sa aud galagia, nu te auzi nici pe tine ce vorbesti, insa barbatii ramin incintati. Iar in ce priveste suvenirurile scumpe le gasesti peste tot principalul e sa nu musti din ideia ce cele dinauntru sunt originale si cele de afara chinezesti e tot aceiasi dar preturile difera cu mult. O saptamina minunata sa ai Zina.

Apreciază

Un adevărat templu al fotbalului. La ce performanțe are echipa FC Barcelona…. să tot vizitezi asemenea loc. Când am fost pe acolo, ghidul nostru, probabil știind ce preț mare au la intrare, nu a mai oprit autocarul și ni l-a arătat din mers. Ne-a dus prin alte locuri și a fost bine și așa.
Vă doresc un weekend minunat! 🙂

Apreciază

Cum „reprezentantul”cel mai calator din familie,e fan Barsa,si a stat o luna in acest minunat oras,nu a pierdut nici o ocazie de a vizita,sau sta pe stadion !Din acest punct de vedere,noi,restul familionului,nu-l invidiem !!!
Weekend distractiv !

Apreciază

N-ai să crezi, dar nu erau niciun parc și nici vreo terasă prin apropiere. Și la dus și la întors am străbătut o stradă foarte lungă și golașă, nu era nici măcar o margine de gard pe care să te așezi…

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.