Categorii
animale

VIAȚA ÎN APĂ LA ZOO

Impresii de călătorie.

viata-in-apa-la-zoo-barcelona
Viața animalelor acvatice de la Zoo poate fi mizerabilă (nu mai dau exemple, să nu fiu acuzată de lipsă de patriotism) sau confortabilă, ori chiar plină de veselie și culoare, așa cum poate să vadă cine face turism în Barcelona, Viena, Roma.

Fără îndoială, grădina zoologică din Roma este cu mult mai modestă decât cele din Viena și Barcelona, chiar și Praga. Denumită Bioparco di Roma, grădina zoologică din capitala Italiei a fost construită în anul 1908. Spre deosebire de majoritatea grădinilor zoologice europene care au în derulare programe științifice, cea din Roma și-a păstrat obiectivul de la început, acela de a oferi publicului distracție și relaxare. Se intinde pe o suprafață de peste 12 hectare si a fost ridicata intr-o margine a superbului domeniu Villa Borghese.
După cum am mai scris în altă parte, animalele de la Zoo din Roma sunt frumușele, dar cam slabe și cam puține. Condițiile lor de locuit sunt bune, dar spațiile nu sunt prea mari. Totuși, am admirat o focă răsfățându-se cu plăcere în bazinul ei.
Focile de la Zoo Viena deja aveau un habitat ca lumea, imitând perfect mediul lor de viață. Anul acesta am prins și un spectacol cu foci, dar s-a întâmplat ceva fatal cu filmul făcut la spectacol…
La Zoo Barcelona însă, bazinul cu foci era imaginea fericirii de a zburda în soare și în apă. Mai aveam un pic și ne aruncam și noi în apă, să ne bălăcim lângă ele !
Iată cum se lăfăiau pinguinii ”vienezi” …
… și cum trăiau pinguinii ”barcelonezi” !
O ciudată frăție în apă, peștii și crocodilii… (Zoo Barcelona)
N-aș fi zis că nutriile sunt animale de grădină zoologică, dar la Barcelona erau și de-astea. Caraghioase foc !

Urmarea aici

18 răspunsuri la “VIAȚA ÎN APĂ LA ZOO”

Ce fain! :)) Pinguinii, in special, mi-au lăţit zambetul, dar si comentariul tău: „Până manânci tu mărul ăla slăbeşti de la inotat!” :))
Iti doresc, cu drag, un super sfarsit de saptamana! 🙂

Apreciază

Mi-a placut vizita,cu atatea filmulete…Sigur,dupa mine cei mai nostimi,ca sa nu zic caraghiosi sunt pinguinii,pe uscat evident,niste
cracanati !In apa e alta treaba,mai ales cel ce l-ai filmat de aproape.Nutriile nu-mi plac ,sunt cam sobolanoase !Apropo,azi am vazut,Defiland cu nonsalanta,pe langa blocul de vis-a-vis,un sobolan mare,cat o pisica…Fiecare tara cu „gradina”zoologica a ei !!!
Duminica frumoasa Si multumesc de plimbare,draga Zina !

Apreciază

Așa e, Iulisa! Este uimitoare și e dureros că mulți oameni nu o respectă și nu o protejează, fără a se gândi că este unica planetă binecuvâtatăcu așa ceva, din sistemul nostru solar.

Duminică plăcută!

Duminică plăcută!

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.