Categorii
Austria - Viena

NOI IMPRESII DIN VIENA, 2016 (1)

Austria – Viena

Impresii de călătorie

spre-viena

Și uite-așa, am făcut ce-am făcut și într-o dimineață de septembrie am pornit din nou spre Viena…

Drumul, de-acum bine cunoscut, București-Timișoara-Budapesta-Viena, a fost parcurs fără mari probleme. Dacă nu punem la socoteală emoția produsă de un polițist care ne-a atenționat că nu merge faza scurtă (spre norocul buzunarului nostru a constatat că bordul arăta că merge!)… Și faptul că la hotelul din Timișoara se desfășura un botez de fițe, iar clădirea bubuia și trepida de parcă urma să-și ia zborul spre Marte… Și faptul că am intrat în Austria fără vignetă, fiindcă am ratat benzinăria cea mai apropiată de graniță (iar până la următoarea am stat cu sufletul la gură)… Și gata! 😃
La hotelul ”nostru”, Pharmador, toate bune și frumoase, am schimbat din nou camera cu trei paturi, fără frigider, fără aer condiționat, cu apartamentul minunat în care am stat și în anul 2014. Micul dejun e la fel de bogat și apetisant ca acum doi ani.

Ca să termin cu organizarea înainte de a trece la ”impresia artistică”, de data asta am mâncat de prânz la Cosmopolitan aproape în fiecare zi. Este chiar pe strada hotelului, și mai aproape decât Kantine, unde nivelul calității mâncării și al servirii a scăzut simțitor. În ceea ce privește transportul, anul acesta cardul Viena, de transport cu orice mijloc timp de trei zile, s-a făcut 16,5 euro de persoană. A crescut la preț și șnițelul de la Figlmuller, 15,50 euro (crește cu un euro pe an, în 2011 era 11,50!). Măcar a rămas la fel de uriaș!

snitel-de-la-figlmuller

 

Am stabilit încă de acasă să revizităm locuri care ne-au plăcut, dar să facem cunoștință și cu altele noi. Așa că am vizitat din nou Hundertwasserhaus, unde am făcut multe fotografii de această dată.

friedensreich-hundrtwasser-adica-taramul-paci-cu-o-suta-de-ape

Câteva cuvinte despre Friedensreich Hundertwasser (1928-2000). Arhitect, pictor, activist pentru protecția mediului, inspirat de curentul spaniol Modernista al cărui corifeu a fost Antoni Gaudi și curentul vienez Secession, strălucit reprezentat de Gustav Klimt, a promovat culoarea, uniunea cu natura, formele organice și individualitatea, fiind total împotriva liniei drepte și standardizării.

Și-a materializat concepția artistică arhitecturală în clădiri uimitoare, aflate în multe părți ale lumii: Austria (țara natală) și Noua Zeelandă (țara de adopție), dar și Elveția, Germania, Olanda, Statele Unite ale Americii, Japonia.

Casa Hundertwasser din Viena este un bloc de locuințe căruia arhitectul i-a dat o personalitate uimitoare. Liniile ondulate, coloanele de forme și culori diferite, plăcile multicolore, acoperișul cu pământ pe care cresc copaci, ca și în balcoane, fațade unice pentru fiecare apartament fac ca această clădire să fie căutată și admirată de toți turiștii care vizitează Viena. Vizavi de clădire se află Hundertwasser Village, un complex de magazine construit în același stil, cu produse marca Hundertwasser dar și alte produse specifice Vienei. Dar mai bine las fotografiile să vorbească!

hundertwasserhaus-1
hundertwasserhaus-3

hundertwasserhaus-4

hundertwasserhaus-5
hundertwasser-village-1
hundertwasser-village-2
hundertwasser-village-3
hundertwasser-village-4
hundertwasser-village-5
hundertwasser-village-6
hundertwasserhaus-6

*

Urmarea aici

 

 

16 răspunsuri la “NOI IMPRESII DIN VIENA, 2016 (1)”

Viena a fost foarte frumoasa! Spun ca a fost pentru ca au dat navala … „cotropitorii” :)) si de atunci nu mai îmi place! Au stricat tot farmecul orasului! Pacat!

Un weekend minunat îti doresc! ❤

Apreciază

Frumos oraș, frumoasă țară, cu oameni la fel de frumoși. Faine locuri ne-ați arătat și de astă dată. În locuri unde v-ați simțit bine de prima dată, e o plăcere să reveniți și să aprofundați impresiile și bucuriile.
O primăvară minunată, plină de bucurii, doamna Zina! 🙂

Apreciază

In sfarsit am reusit sa ajung si eu la Viena,prin bunavointa povestitorului si fotografului-Zina !Acest domn,Hundertwasser a stiut ce vrea si a creat minuni in mai multe
locuri din lume,admirate permanent !Daca ii alaturi si pe magnificul Klimt,esti foarte multumit,fericit ca EI au existat si pentru tine !
Am mai „calatorit”mai demult prin edificiile Vienei,si am remarcat o biserica a Capucinilor,interesanta si prin arhitectura ei minimalista,cu o fresca exterioara interesanta;este aproape de Palatul Hofburg si are in interior peste 100 de sarcofage
ale ultimilor Habsburgi,dar si a imparatilor,realizate in stiluri diferite,unul din piatra,celelalte din metale.
Multumesc pentru tot,draga Zina !

Apreciază

În toate țările fostului imperiu Austro-Ungar se poate observa această artă a găzduirii impecabile. Mă refer, de fapt, la Cehia și Ungaria, în afară de Austria.

Mulțumesc, Marta! Trebuie să știm să ne oferim singure lucruri încântătoare.☺ Pentru mine, blogurile fac parte dintre acestea, blogurile și dialogul cu oaspeții lor.

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.