Categorii
Olanda - Amsterdam

AMSTERDAM 2017. MUZEUL HEINEKEN EXPERIENCE

Olanda – Amsterdam

Impresii de călătorie.

amsterdam-frontispiciul-muzeului-heineken-experience
La marginea ariei centrale a orașului Amsterdam, spre sud, pe un canal, se află o clădire impozantă îmbrăcată în cărămidă roșie. Mari litere aurii amplasate pe clădire ne semnalează de departe clădirea fostei fabrici de bere Heineken.

fondatorul-fabricii-gerard-adriaan-heineken
În anul 1864 Gerard Adriaan Heineken o determina pe bogata sa mamă să cumpere fabrica de bere De Hooiberg, fondată în anul 1592. În anul 1873, după angajarea dr.Elion, ce fusese studentul lui Louis Pasteur și crease drojdia Heineken-A, a început producția berii Heineken. Berea a fost premiată de numeroase ori pe plan internațional, încă din al doilea an de producție și până în zilele noastre.
medalia-de-aur-paris-1900
Brandul Heineken a devenit principalul sponsor al Ligii Campionilor UEFA și al Cupei Mondiale la Rugby, iar din 2016 berea Heineken a devenit berea oficială a Campionatului Mondial de Formula 1.
Astăzi, prima clădire a fabricii este muzeu, purtând numele ”Experiența Heineken”.
intrarea-in-muzeul-heineken-experience
biletul-de-intrare-la-heineken-experience
Muzeul, în care am intrat beneficiind de o reducere datorată aceluiași card I Amsterdam, prezintă felul în care a evoluat la începuturi procesul de fabricare și îmbuteliere a berii Heineken. Contribuie la prezentare numeroase fotografii, filme, instalații și diverse obiecte, ba chiar și jocuri vizuale.
Vizita este o feerie, iar experiența este completă, căci s-au păstrat multe din zonele originale ale fabricii, așa cum erau ele, unele nu prea bine luminate, cu zgomotele produse de utilaje, cu mirosurile fermentației, ba chiar și cu trepidațiile produse de diverse instalații. La final, se vizitează grajdurile, în care se află acum cinci cai superbi și carele în care se transportau cândva butoaiele cu bere. Vizita se încheie cu o degustare de bere (un pahar inclus în prețul biletului) și cumpărături în magazinul muzeului, unde se găsesc fel de fel de pahare, halbe, deschizătoare de bere, brelocuri, umbrele, șorțuri de bucătărie treninguri, tricouri etc.etc. – toate cu emblema Heineken.
Deși vizita a fost la început pentru mine o concesie făcută curiozității bărbătești, pot să spun că la sfârșit am fost încântată!
costum-de-protectie-de-la-inceputuri
palnie-pentru-selectia-hameiului
vas-cu-hamei
recipiente-pentru-fermentatie
recipiente-demonstrative-cu-apa-drojdie-hamei
una-dintre-primele-sticle-de-bere-heineken
vechi-butoaie-de-bere-heineken
grajdul-cu-cai
grajdul-cu-cai-2
legiunea-de-onoare-alfred-heineken-1991

Urmarea aici

14 răspunsuri la “AMSTERDAM 2017. MUZEUL HEINEKEN EXPERIENCE”

Proost! Op uw gezondheid! (Noroc! Pentru sanatatea dumneavoastra!) 😅
Va mai asteptam în vizita si alta data! Ma bucur ca ai ramas atat de încantata de vizita din Amsterdam! Mai sunt atat de multe locuri de vizitat în tara, Amsterdamul pentru mine este foarte aglomerat!

Weekend placut, Zina draga!

Apreciază

Mi s-a parut spectaculos. Ar fi fost pacat sa ratezi un astfel de muzeu. Oare in prezent cum o arata o astfel de fabrica? Cred ca mi-as fi luat un deschizator de sticle. Imi plac modelele inedite!
Un weekend pe gustul tau, Zina draga!

Apreciază

Cred ca a fost foarte interesant si instructiv de vazut !Eu nu am avut ocazia,deoarece nu am stat mult la Amsterdam,ci la Eischede,la cursuri si alte diferite localitati,unde am vizitat
unitati scolare si de cercetare,in domeniul educatiei.A fost o mare bucurie pentru mine si grupul nostru,sa calatorim si sa intelegem sistemul olandez de invatamant,sa vedem muzee etc.fara a cheltui nici un ban !
O duminica minunata iti doresc,draga Zina !

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.