Categorii
jurnal de femeie

JURNAL (4/2018) Muncă pe blog, Grecia și Valea Prahovei

Activitate asiduă pe bloguri, dar și vacanță în Grecia. O plimbare super la munte și noul membru al familiei: o pisică!

A trecut din nou mult timp de la ultima pagină de jurnal (vreo trei luni). În intervalul acesta am mutat blogul de povestiri la noua adresă și am mutat acolo și pagina de Citate favorite de pe blogul Zinnaida. Tot de pe Zinnaida am adus aici paginile ”Călătorii”, ”Rețete”, ”Animale” și ”Grădină”, toate fiind, deci, personale. Astfel, de acum înainte, voi publica pe blogul ”Povestiri pe scurt de lecturi școlare” povestiri și citate, iar restul aici, pe ”Jurnalul Zinei”. Textele integrale ale lecturilor școlare vor fi, ca întotdeauna, pe blogul ”Lecturi școlare”, iar blogul ”Zinnaida” rămâne în conservare.

Munca de mutare a fost de-a dreptul epuizantă. În afară de mutarea articolelor (aproape 1500) unul câte unul pe noul blog de povestiri, am avut de furcă și pe blogul de față, fiindcă a trebuit să modific linkurile din toate articolele (peste 350 de articole, cu 2-3 linkuri fiecare) și să înlocuiesc foarte multe fotografii dispărute. Dar, în sfârșit, am terminat!

Tot în acest răstimp am apucat să mergem și în Grecia, în septembrie. După ce voi uita neplăcerile și nemulțumirile, probabil voi scrie câteva impresii de acolo. Până atunci, o poză-două.

20180907_095208
Grecia. Skala Kalirachi. Port, ziua.
20180907_202713
Grecia. Skala Kalirachi. Port, noaptea

După revenirea din Grecia, ne-a adoptat o pisică! Da, da! Pisica bălțată a vecinului a hotărât că îi e mai bine la noi. 🙂 A venit întâi în curte. Bine, în curte ne vizita de mult timp (are vreo 5 ani și a tot trecut pe la noi). Acum, însă, a venit și a rămas. Ziua umbla de colo-colo, ba pe la ușă, ba pe terase, ba prin grădină, noaptea dormea prin tuie.

20180803_191802
Pisica numită ”Pisi” sau ”Mârca”

I-am făcut și ei vasele de apă și de mâncare, apoi un culcuș pe balansoarul de pe terasă. Ce s-o mai lungesc, acum doarme în casă și, când prinde un moment de neatenție, se culcă și prin paturi! Este, însă, atât de cuminte și de liniștită, că nu te poți supăra pe ea.

IMG_8473
Pisi la odihnă. În pat!

Minunat e faptul că Bela o tolerează pe pisică, iar pisica e atentă și nu o deranjează. Acum câteva zile am plecat un pic până la Sinaia-Bușteni-Azuga. Când am revenit, Pisi dormea lângă ușa de la intrare pe un scaun, iar Bela pe iarba din fața ușii.

Pe Valea Prahovei a fost superb, am avut o zi de vis, senină, însorită, caldă, fără pic de vânt. Am mai prins din cromatica de toamnă, deși perioada cea mai frumoasă din punctul ăsta de vedere este la sfârșit de septembrie-început de octombrie.

IMG_8380
Întâi mestecenii din grădina noastră!

IMG_8410

IMG_8443

IMG_8445

IMG_8467

=============

5 răspunsuri la “JURNAL (4/2018) Muncă pe blog, Grecia și Valea Prahovei”

Ce frumos!!! Superbi mestecenii si ce draguta e si Pisi!
Mi-am adaugat si blogul acesta si cel cu lecturi pe bloglovin -acum le am pe toate 4 (:P).
Pupici cu drag si odihna placut acum ca s-a terminat mutarea (stiu cum este – am facut si eu sportul acesta cu republicare a mai multor articole (tot unul cate unul) si repararea a peste 3000 (cand au schimbat la poze ). Sa fie o toamna frumoasa si relaxanta si sa ne citim cu bine!
:*

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.