PILAF CU STAFIDE ȘI MIGDALE

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete fără carne – Rețete de post.

250 g orez cu bobul lung, 1/4 pachet unt sau 3 linguri cu ulei de măsline, 25 g fulgi de migdale, 1 ceapă mică, 50 g stafide, 700 ml supă de pui sau apă, sare și piper
În cazul în care dorim ca pilaful să fie de post, înlocuim untul cu uleiul și supa de pui cu apa.
  • Se spală bine orezul, în multe ape reci. Se toacă mărunt ceapa ori se dă prin răzătoarea mică. Se curăță stafidele de codițe.
  • Într-o cratiță se topește untul sau se încinge uleiul. Se adaugă migdalele și se prăjesc până când se rumenesc, amestecând mereu. Se scot cu spumiera, pe hârtie absorbantă (șervete de hârtie).
  • Se pune ceapa în uleiul încins și se călește până când se înmoaie.
  • Se adaugă stafidele și orezul și se sotează timp de 5 minute. Se adaugă apoi supa sau apa fierbinte.
  • Se fierbe la foc mic, cu cratița acoperită, până când este absorbit tot lichidul.
  • Se adaugă sare și piper, se amestecă migdalele.
Se poate servi fie ca fel de sine stătător, fie ca garnitură la friptură sau rasol, ori la chifteluțe de ciuperci (vezi mai jos).

Oamenii nu pot gândi bine, nu pot iubi bine, nu pot dormi bine, dacă nu au mâncat bine înainte.

Ați putea să mai încercați și alte rețete fără carne:

 

Reclame
Categorii: mâncăruri fără carne | Etichete: , , , | 2 comentarii

Navigare în articol

2 gânduri despre „PILAF CU STAFIDE ȘI MIGDALE

  1. Eu mananc orez de patru cinci ori pe saptamana. Orez alb, brun, negru, rosu, salbatic … mai putin orez prefiert caci nu imi place gustul. Cand venim din Iran aducem cu noi pe putin zece kilograme de orez din cele mai variate soiuri de la Marea Caspica.
    Imi pare bine ca promovezi o reteta mai neobisnuita. E un fel de mancare gustos si satios.

    Daca te tenteaza sa experimentezi reteta cu orez iti recomand un link cu retete din Iran :
    http://www.thepersianpot.com/recipe/chelow-persian-rice/

    • Întâi îți cer scuze că răspund atât de târziu, apoi îți mulțumesc pentru linkul acela. Abia aștept să experimentez noi feluri de mâncare pe bază de orez!

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: