Mreană la cuptor

 

3 mrene, o cutie cu roșii tăiate în cubulețe, 4-5 căței de usturoi, 1-2 lămâi și sucul de la o altă lămâie, ulei de măsline, pătrunjel verde, sare și piper

Se taie roșiile cubulețe, dacă nu sunt tăiate și se zdrobește usturoiul ca pentru mujdei. Se amestecă.

Mrenele curățate și spălate

Peștii se curăță de solzi, se eviscerează și se spală bine. (Eu le tai și capetele.) Se lasă să se scurgă bine, apoi se crestează pe partea cu care vor sta în sus.

Pe foaia de copt, patul de lămâie și deasupra mrenele crestate, sărate și piperate

Se așterne tava cu foaie de copt, apoi se face un pat de felii de lămâie. Se așează peștii cu crestăturile în sus și se presară cu sare și piper, apoi se stropesc cu zeama de lămâie și uleiul de măsline.

Ulei de măsline și roșiile cu usturoi deasupra mrenelor și… la cuptor!

Deasupra mrenelor se toarnă roșiile amestecate cu usturoiul și se dau la cuptorul preîncălzit,  pentru 15-20 de minute. Când se scot din cuptor se presară cu pătrunjelul tocat mărunt.

Abia scoase din cuptor, mrenele pudrate cu pătrunjel

Se servesc cu cartofi natur sau cu mamaliga și neapărat cu un pahar cu vin alb alături!

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ!

Iată și asistenții mei la prepararea peștelui  😀

Înăuntru – Suzy (așa o cheamă de-acuma pe Pisy). Afară – motănelul zis Coadă.

Reclame
Categorii: preparate din pește | Etichete: , , , | 10 comentarii

Navigare în articol

10 gânduri despre „Mreană la cuptor

  1. Pfuu, eu la peşte nu rezist, aş mânca oricând, oricât. Şi arată atât de bine!
    Nu am asistenţi aşa frumoşi, ce mă fac? 😀

  2. Ati zis peste, ati zis aur in farfuria noastra, a mea si-a puiului meu mic. O sa intcercam si venim cu impresii.
    La multi ani!

    • Mă bucur mult că te-am inspirat, Roxana! Vezi că mai sunt multe rețete cu pește, unele de-a dreptul minunate (sardine escabeche, plachie de crap, știucă cu maioneză etc.etc.). Spor!

  3. Uite un peste pe care nu l-am gustat niciodata. Il stiu doar din povestile cu mreana de aur 🙂
    La multi ani, Zina !

  4. E asa usor de gatit !

    Trec reteta pe lista de prioritati 🙂

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: