PĂSTRĂV LA CUPTOR

20190802_133834

Câte un păstrăv de 3-400 de g pentru fiecare persoana, câte 2 căței de usturoi de fiecare păstrăv, ½ linguriță de cimbru uscat, ½ linguriță de boia de ardei dulce, ulei de măsline, sare (și piper) după gust.

  • Pornind de la tăietura de pe burtă, se secționează fiecare păstrăv făcând o tăietura pe lângă coloana vertebrală și peste coastele de pe o parte, astfel încât corpul să poată fi ”deschis” ca o carte.
  • Se aprinde din timp cuptorul, pentru preîncălzire.
  • Se curăță și se zdrobește usturoiul, ca pentru mujdei.
  • Se presează ușor peștele în șervet de hârtie, pentru a absorbi apa în exces.
  • Se presară usturoiul pe partea internă a ”cărții”, partea cu carnea, apoi sare, piper, boia, cimbru și la sfârșit ulei de măsline
  • Se așterne în tavă hârtie de copt, apoi se așează peștii cu partea condimentată în jos, deci cu pielea în sus.
  • Se presară și pe piele condimentele (fără usturoi) apoi se pune ulei.
  • Se dă la cuptor pentru 15-20 minute, apoi se servește cu cartofi natur și un pahar de bere sau de vin alb.

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ!

Categorii: preparate din pește | Etichete: , , , | 6 comentarii

Navigare în articol

6 gânduri despre „PĂSTRĂV LA CUPTOR

  1. Imi lasa gura apa doar citind reteta si privind poza! 🙂

    Zi frumoasa iti doresc, cu drag!

    Apreciază

  2. Rux Copilarim

    ❤ ce bunatate!!! Yummy!!
    Cand eram mici am mancat si pastravi prinsi la rau, dar si de la crescatorie (de la munte, langa Dejani) – si ce buni au fost. Imi amintesc ca i-am si hranit pe cei de la crescatorie (ceva cu porumb in orice caz). Sa tot mananci.

    Acum vreo … sa tot fie 5 ani, au cumparat ai mei de la o pastravarie si mi-a fost atat de rau dupa ce am mancat. O oboseala din aia oribila .. apoi am aflat ca erau raniti cu prafuri si mancare din asta bobite (mie imi tot vine sa zic sintetica … lol). Si mi-au mai zis si alte persoane ca au avut probleme.
    (culmea e ca pastravaria cu privina e din zona de munte, adica na, ne-am astepta sa fie buni – ca sunt si pastravarii, prin Bucovina din cate am inteles, unde se face treaba buna, nu asa).

    Dar da…. ce bun este pastravul!! ❤ Si ce reteta minunata (imi place mult usturoiul in preparate :P)

    Pupici cu drag :*

    Apreciază

  3. Nu aş refuza peştele niciodată deci mmmmm… 😀

    Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat asta: