Categorii
Una pe zi

UNA PE ZI (21) Cine urmează?…

Vaccinul Johnson & Johnson

Coordonatorul campaniei de vaccinare anticovid din România, Valeriu Gheorghiță, a anunțat ieri că primele doze de vaccin de la Johnson&Johnson vor ajunge în România miercuri, 14.04.2021. Autoritățile așteaptă însă indicațiile privind siguranța vaccinului de la Agenția Europeană a Medicamentului. Aceasta pentru că agențiile federale din domeniul sănătății din SUA au recomandat suspendarea acestui vaccin, după ce 6 persoane cărora le-a fost inoculat serul au făcut tromboze. El spune că, atunci când se va primi acordul EMA, serul de la Johnson&Johnson va fi utilizat pentru vaccinarea deținuților.

Serios, dr. Mengele?! Cine urmează? Bolnavii cu handicap fizic?… Pensionarii?…

Sursa

8 răspunsuri la “UNA PE ZI (21) Cine urmează?…”

Până de curând au fost cobai pentru vaccinuri, sterilizari etc. oamenii de pe continentul african, in special – acum e rândul europenilor. Intr-un astfel de stres al vaccinarilor traiesc de multi ani oamenii de prin Africa (si nu numai). Departe de mine gandul sa sustin ca unele vaccinuri nu sunt indicate, dar trebuie sa existe o limita pentru introducerea de boli in organismul uman – tetanosul, de exemplu, afecteaza (cu moartea) cca. 10% din populatia Terrei; de ce ar fi obligatoriu un vaccin impotriva tetanosului? (mai sunt si altele, dar nu le insir aici). De ce ar face cineva un vaccin impotriva unei boli pe care e probabil sa n-o aiba vreodata sau, daca o are, aceasta poate fi tratata cu succes?
Revin in Ro. Sunt aproape sigura ca va fi primita autorizatia dar daca nu… paguba-n ciuperci: administratorii statului român nu vor primi inapoi banii dati (banii sunt mai importanti decât calitatea unui medicament). E bine, totusi, ca au si detinutii dreptul (teoretic) sa aleaga daca se injecteaza sau ba, desi ma tem ca sunt usor de determinat sa aleaga vaccinarea.
Cine urmeaza? Simplu: cine vrea. Cu cat sunt mai multi determinati sa vrea, cu atat e mai bine pentru producatori. Ah, da! Si pentru sanatatea publica! Am uitat…

Apreciat de 1 persoană

Deoarece nu am gasit „in bagajul meu” un comentariu intelept,voi cita din ilustrul Carlo M.Cipolla ;”..este evident ca,la ora actuala,omenirea se afla intr-un stadiu deplorabil.Insa aceasta nu e o noutate!
Numarul indivizilor imbecili in viata este mereu si in mod inevitabil subestimat de toata lumea.”…”Un
imbecil este o persoana care cauzeaza pierderi unui alt individ sau grup de indivizi,fara a castiga nimic
in schimb,uneori chiar suferind pierderi de pe urma actiunilor sale.!”
Vedem clar consecintele aici si acum,draga Zina !

Apreciat de 1 persoană

Aveam speranță în acest vaccin, singurul care se administrează o singură dată. Păcat că s-au înregistrat acele cazuri care pun la îndoială încrederea în el, la fel ca la Astra Zeneca. Și în acest domeniu, contează calitatea, iar ea diferă de la un produs la altul. E ceva normal și e bine dacă putem alege.

Apreciat de 1 persoană

Și noi ne propusesem ca, dacă nu vom putea să evităm vaccinul, să alegem acest vaccin. De fapt, îl preferam pe cel rusesc, dar se pare că parti pris-ul politic e mai tare decât grija pentru sănătatea populației.

Apreciat de 1 persoană

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.