Categorii
jurnal de femeie

JURNAL (4/2021) Un aprilie capricios, un film de dragoste și o distopie premonitorie

A trecut și aprilie… Capricios, foarte capricios, comparativ cu ultimii 10-15 ani. Îmi amintesc totuși din copilărie că așa era această lună: ba ningea, ba puteai să faci plajă, ba ploua. Și nu se mira nimeni.

Nouă nu ne-a prea căzut bine regimul ăsta, dar grădinii i-a priit de minune. Gazonul s-a îndesit și a crescut de parcă l-am fi pus ieri-alaltăieri, nu acum zece ani. Nucul și ginkgo, cei care se îmbracă ultimii primăvara și sunt golași primii toamna, au și ei acum frunzulițe, iar salcia japoneză a început să-și coloreze frunzele.

Vorbesc cu drag de grădină, care ne-a salvat de multe frustrări. Ce-am fi făcut să trecem prin ”pandemie” și restricții la bloc?… Cum ne-am simți dacă ne-am duce să luăm aer prin parcuri cu masca pe fețe?… Mulțumesc lui Dumnezeu și îi sunt foarte recunoscătoare soțului meu care a insistat enorm acum zece ani să luăm casa asta și să plecăm de la bloc.

Spuneam în fila anterioară de jurnal că nu avem prea multe posibilități de distracții cu tentă culturală: filme la TV, lecturi,  cd-uri cu muzică. Din păcate, sunt din ce în ce mai rare filmele de calitate.

Într-o lună de zile nu pot menționa decât ”Departe de lumea dezlănțuită”, a patra ecranizare a romanului omonim de Thomas Hardy, cea din 2015. Am mai văzut alta dintre ele, una de prin anii 70, dar aceasta mi s-a părut mai fidelă cărții, mai bine pusă în scenă, mai veridic jucată de cei patru protagoniști.

Numai că trebuie să îți placă dramele, filmele de dragoste. L-am convins cu greu pe soțul meu să îmi țină companie la acest film. Recunosc, spre cinstea lui, că l-a apreciat mult la sfârșit și s-a bucurat că am insistat să îl vizionăm împreună.

Cât despre lecturi, am terminat mai demult ”1984”, distopia lui George Orwell, despre care am și publicat pe blog. Am terminat și o altă distopie, cu aceeași temă, dar cu rezolvări diferite, ”Minunata lume nouă” de Aldous Huxley, despre care voi publica pe blog data următoare (31 mai). Până atunci, voi căuta pe Netflix serialul ”Brave New World”, inspirat de carte.

În afară de treburile casei și cele grădinărești, precum și cele blogheristice, mai clocesc un proiect.

Cum domnișoara Calliope a pus ghearele (la propriu și la figurat!) pe șalul meu cel roz din mohair, la care am lucrat amar de vreme, mă gândesc acum să croșetez un ”șal” ceva mai lat, pe care să îl pot folosi (eu) ca pe o mini–păturică. Material am berechet (mulțumirile mele să ajungă la doamna Cati, pe pajiștile Raiului, acolo unde se află acum). Rămâne să găsesc țesătura potrivită (am văzut undeva ceva gen Jacquard) și, bineînțeles, să mă apuc de treabă!

12 răspunsuri la “JURNAL (4/2021) Un aprilie capricios, un film de dragoste și o distopie premonitorie”

Calliope stie ce-i bun si frumos – vrea pentru ea. ❤️ „E al meu! Nu ti-l mai dau!” pare sa spuna micuta.
Iti doresc spor la lucru, Zina draga!
Mi-am amintit de o paturica pe care am facut-o candva din bluze vechi tricotate la masina – le-am taiat „patrate” si „dreptunghiuri”, le-am cusut bucatile in una mare si i-am pus „captuseala” (a ajuns la motani, in final). 😊

Ecranizarea din 2015 (nu am stiut din ce an e; pana acum) am vazut-o si eu, relativ de curand. Imi placuse romanul foarte mult (desi nu-mi prea mai aminteam ce si cum) si am vrut sa vad filmul.

Zilele senine sa va fie! ❤️

Apreciat de 1 persoană

Hristos a inviat!

Imi place salul, insa ce sa-i faci, anumite lucruri se impart! 🙂
Spor la proiectul pe care ti l-ai propus! Nu prea ma pasioneaza filmele. Am avut tentatia sa adaug si ‘mai’, insa nu cred ca ar fi fost corect. Nu am suferit niciodata ca nu vad ceva anume. Cred ca de mica nu m-a pasionat asa ceva… 🙂 Insa oricum mai retin anumite titluri, cine stie, pentru vreo vreme ploioasa…
Sa va bucurati de gradina si proiecte! Pupici! ❤

Apreciat de 1 persoană

Iar alte lucruri ți se iau cu japca, ce să le mai împarți! :))
Nici eu nu sunt o cinefilă pasionată, pasiunea mea este teatrul, dar acum… privim și noi ce se poate. Am încercat să văd spectacole de teatru on-line și m-au nemulțumit total. Una e pe ”sticlă” și alta e pe scenă.
Sănătate și numai bine!

Apreciază

Da,sotul tau a avut dreptate sa plecati „departe de lumea dezlantuita”,si doar acum,in pandemie,ati
apreciat la justa valoare aceasta,trecand si prin destule neajunsuri !
Am fost si mai profund impresionata,cand am revazut filmul,atmosfera,jocul as zice,desavarsit al actorilor principali,profunzimea replicilor,dar mai ales,a tacerilor,peisajele,acel minunat trai(idealizat,sigur),de pe mosie…Nu s-a vrut premierea peliculei !
Norocul nostru este ca locuim intr-o zona binecuvantata,cu alei pline de verdeata,tei,peri,brazi,gutui,de ambele parti ale blocului…Vecinii mai ingrijesc gradinutele plantate tot de ei…
Toate cele bune si frumoase,si spor in tricotaje si in toate !

Apreciat de 1 persoană

Într-adevăr, sunt zone pline de verdeață în unele cartiere de blocuri, cum este și al tău (fost al nostru ☺).

Sănătate și numai bine, dragă Natalia! ♥

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.