Categorii
jurnal de femeie

JURNAL 12/2021 Suferințele motanului negru, un document uluitor și un șoc teribil

1 decembrie. De Ziua României, o paradă lipsită de strălucire și entuziasm. De apreciat România TV, care a preferat ca, în locul vorbelor multe și găunoase, să transmită parada pe fondul cântecelor patriotice interpretate de mari cântăreți de muzică populară românească.

2 decembrie. Ziua mea de naștere. Sărbătorită în doi, apoi duminică, 5 decembrie, în trei… Unde sunt petrecerile la care aveam 25 de invitați și făceam bufet suedez ca să stea fiecare pe unde poate (adică hol, camera băiatului etc.) și să se bucure de preparatele făcute de mânuțele mele?…

6 decembrie. Nici sărbătoarea de Sfântul Nicolae nu mai este ce a fost…

13 decembrie. Zi de groază. Întrucât motanul negru s-a făcut băiat mare, a început să umble după fete. Întrucât e un pacifist, a mâncat bătaie pe săturate, venind ologit acasă. Așa că am hotărât să-l castrăm. După analize și operație a stat câteva ore la cabinetul veterinar apoi l-am luat acasă. Nu intru în detalii, dar am avut o noapte de coșmar, nu am putut să închid ochii, fiindcă nu m-a lăsat mirosul. La transport a făcut pipi în cușcă, s-a udat tot și nu am putut să-l curățăm prea bine, fiind proaspăt operat. M-am culcat cu el într-o cameră, ca să  îl pot supraveghea, și, cu toate că am lăsat un geam rabatat, nu am putut respira de mirosul pe care îl răspândea.

A doua zi l-am curățat, am curățat și litiera luată pentru perioada de convalescență și aerul a devenit respirabil. Mi-a fost tare milă de motănel în perioada asta, a purtat un guler dintr-un plastic tare, ca o pâlnie, ca să nu poată să ajungă să se lingă la operație. Gulerul ăsta l-a chinuit rău  de tot, a mâncat și a băut apă cu mare greutate și a dormit ca vai de capul lui. Din a treia noapte a început să strănute tare și mult, i-au curs ochii și a respirat greu, așa că doctorița veterinară l-a trecut pe antibiotice. După două zile de antibiotice n-a mai vrut să mănânce nimic și a început să miorlăie cu jale, arătând clar că el vrea să iasă afară. Nu se putea, fiind atât de răcit. A primit, însă, un spor de medicamente.

Am terminat de citit ”Uragan asupra Europei”, dar nu voi mai cita din acest roman. Vreau să mă refer la un document prostesc elaborat de Departamentul ”Unitatea Egalitate, Incluziune și Diversitate”, din cadrul Direcției Generale Personal a Parlamentului European, un ghid de uz intern, intitulat „Glosar de limbaj nediscriminatoriu pentru comunicarea internă și externă”. Structurat în trei părți, ”1. Termeni referitori la dizabilități 2. Termeni referitori la LGBTI+ 3. Termeni referitori la rasă, etnie și religie”, ghidul a reușit să-i uimească chiar și pe europarlamentari.

Astfel, termenii de „mamă” şi „tată” sunt menţionaţi printre cei de evitat la categoria LGBTI+, fiind recomandat numai termenul de ”părinți”. Sexul biologic, consemnat în documente la nașterea unui copil, nu mai este corect, ci se recomandă termenul de „sexul atribuit la naştere”. În loc de „căsătoria gay” sau „căsătoria homosexuală”, este promovată expresia „drepturi egale la căsătorie”. Pentru „travestit/ transsexual” se recomandă „transgen”.

În secțiunea 3, la termeni de evitat este trecut „țigani” pentru care se recomandă „romi, sinti, gitani sau nomazi”. „Țigani (nu se recomandă folosirea acestui termen de către persoane care nu aparțin comunității rome)”. Desigur, în loc de ”antițigănism” se recomandă ”antigipsism”. După cum în loc de ”negru” se recomandă ”persoană de culoare” și în loc de ”oriental” – ”asiatic”.

Ca și cum transgenul nu e tot transsexual, gitanul nu e tot țigan, persoana de culoare nu e tot negru, iar asiaticul nu e tot oriental. Ca să nu mai spun că, și pe fiecare individ dintr-un cuplu gay, l-au făcut tot o mamă și un tată. Noaptea minții! Documentul a fost respins de Parlamentul European, dar prostia nu se va putea uita.

Iată câteva picturi evocând Crăciunul, parodii la opere de artă ale unor pictori celebri.

Parodie la ”Dejun pe iarbă” de Edouard Manet

Parodie la ”Noapte înstelată” de Vincent van Gogh

Parodie la ”Bal la Moulin Rouge” de Henri de Toulouse-Lautrec

Parodie la ”Nuferi, armonie verde” de Claude Monet

Parodie la ”Mona Lisa” de Leonardo da Vinci

Prima zi de Crăciun 2021 – accident casnic.

Am petrecut sărbătorile de iarnă în spital, din 27 decembrie 2021 până pe 14 ianuarie 2022, suportând în acest interval doua operații grele, pentru tijă la șold și proteză de genunchi, ambele la piciorul stâng, cel cu recenta entorsă de gleznă…

22 de răspunsuri la “JURNAL 12/2021 Suferințele motanului negru, un document uluitor și un șoc teribil”

Zina, draga! M-am bucurat tare, tare cand am vazut aceasta postare. Ma bucur si acum – pentru ca stiu ca esti, macar relativ, in regula… Nici nu vreau sa ma gandesc! Iti doresc o recuperare cat mai rapida, cat mai bine… Zau ca nu stiu ce sa scriu! Dupa vestile despre tine si motanel celelalte imi par neesentiale. Totusi, parodiile m-au amuzat.
Te imbratisez cu drag! ❤

Apreciat de 1 persoană

Am început să scriu pagina de jurnal pe când eram sănătoasă și așteptm cu bucurie sărbătorile de iarnă. Am lăsat totul așa cum am scris, fiindcă exact așa e viața, știe ea cum să împletească bucuria cu suferința…
Numai bine îți doresc, dragă Diana! ♥

Apreciază

Sper ca esti un pic mai bine, draga Zina!
Sanatate multa. Nu stiu ce se poate face in astfel de cazuri pentru a suporta mai usor.
Doar sa lucrezi cu mintea ta cat de mult poti.
Singura idee care imi vine sunt mantrele doctorului Dr. Emile Coue.

„În fiecare zi și în orice mod, sunt tot mai bine și mai bine”.
„Fiecare celulă din corpul meu este iubită și sănătoasă”.
http://www.suntsanatos.ro/mantrele-vindecatoare-ne-pot-ajuta-atunci-cand-esti-bolnav-4102.html (cateva detalii)
Ganduri bune catre tine! ❤

Apreciat de 1 persoană

Îmi pare tare rău că Moșul nu a fost deloc darnic cu tine, ci dimpotrivă. Dar apreciez pastilele pe care le-ai strecurat printre ghinioanele de care ai avut parte. Sănătate ție și motănelului, precum și mult noroc, că de el e nevoie întotdeauna!

Apreciat de 1 persoană

Am revăzut ceea ce ați scris despre acel document european… de pomină. Nici nu știu ce aș putea să comentez. Totul este de un absurd grosolan. Nicio logică, niciun argument… Totul aiurea, în numele, vezi Doamne, unei „egalități” care pune la punct niște „discriminări” vechi.
Mi-am amintit de o emisiune de la tv. Cineva întreba mai mulți țigani șătrari dintr-o comunitate, dacă ei sunt țigani sau romi? Toți în cor au răspuns că ei sunt „țâgani”! Nu auziseră de termenul rom, cine l-o mai fi inventat și pe ăsta. Și cu celelalte minorități… la fel. Atâtea aiureli și pretenții, Doamne ferește! Cum să nu mai folosim termenii de „mamă” și „tată”? Chiar ne-am tâmpit de tot?
Lumea asta a luat-o razna de tot! Chiar nu trebuie să înghițim toate aceste mizerii…

Apreciat de 1 persoană

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.