Un februarie cald și uscat, până în ultima lui zi, când a venit… iarna. A venit frigul, a nins și așa au fost și primele zile ale lui martie. Bietele pisici abandonate de vecini au dat năvală la ușile și ferestrele noastre, dar… nu poți să le iei pe toate. Răsfățații noștri au fost favorizați de soartă.
Nu pot spune că vremea asta i-a priit prea mult sănătății mele, totuși am mai făcut un mic progres. Într-o zi am pregătit omleta, ca să mâncăm mazăre cu omletă, iar în alta am preparat sosul de roșii cu ciuperci pentru spaghete. Pentru o gospodină cu vechime ca mine nu pare mare lucru, dar a fost, având în vedere că încă merg cu cadrul și stau mai mult în pat decât pe scaun. În picioare, și mai puțin.
Gama preocupărilor mele este încă foarte restrânsă. Scriu pe blogurile mele și comentez pe ale altora. Citesc și recitesc niște romane care mi-au plăcut mult. După o lungă pauză, am revenit în seria ”Citate favorite” de la Suzana cu recenzii pe blogul cu povestiri pe scurt, prima dintre ele fiind ”Trenul spre Samarkand” de Guzel Iahina.
Mai văd câte un film seara, dar rareori găsesc unul bun cu adevărat. Ne-a plăcut mult, mie și soțului meu, comedia romantică din anul 2020 ”Love, Weddings & Other Disasters” (Iubire, nunți și alte dezastre). Diane Keaton, Jeremy Irons și interpreta eroinei principale, Maggie Grace, au fost magistrali, demonstrând că se poate face un film plăcut și interesant de la început până la sfârșit fără limbaj indecent, fără scene de violență ori scabroase, fără nuditate și erotism deșănțat.
Mare deosebire față de thrillerul din 2016 ”Nocturnals Animals” (Animale nocturne). Este greu de înțeles de ce un mare regizor ca Tom Ford nu s-a mulțumit cu șarmul lui Amy Adams și magnetismul lui Jake Gyllenhaal, precum și dramatismul poveștilor (căci e vorba de poveste în poveste)? De ce a trebuit să recurgă la scene ca aceea de la început, cu dezgustătoare stripteuse bătrâne și foarte grase? Sau aceea cu un bărbat gol așezat pe un WC (instalat pe verandă, lângă ușa de la intrare a casei) care se șterge la fund și se uită la hârtie?… În fine, de gustibus…
Ca să închei în spiritul frumosului, totuși, iată o lucrare de artă care îmbină două pasiuni ale mele, pictura și lectura: ”Lectură” de Frederick Childe Hassam. 1888
6 răspunsuri la “JURNAL 2/2022 Un progres, un roman cutremurător, o comedie superbă”
Sănătate multă şi filme cât mai bune!
Când e timp şi chef, recomand şi Epoca de aur, pe Netflix.
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Pardon pe HBO. Scuzeee!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Nicio problemă! 😀
ApreciazăApreciază
Mulțumesc pentru urări și recomandare!
ApreciazăApreciază
Ma bucur sa aflu ca, incetisor dar sigur, revii la activitatile obisnuite. Stiu ca esti inca destul de departe de cum ai fost, dar toti acesti „pasi mici” sunt semne de bine. ❤
Despre comedie am citit pe blog la Jo (Film Serial) si vazand trailerul mi-am zis ca as vedea filmul doar pentru J.I. si D. K. 🙂 Inca nu l-am vazut. Filmele romantice – comedii sau ba – nu m-au atras niciodata (nici romanele, in mod deosebit); exceptie: filmele de Craciun, in luna decembrie. 🙂
Dragii de pisoi! Macar au hrana asigurata (de voi) si un adapost sunt ei in stare sa-si gaseasca (sper!)
Tabloul imi inspira liniste! Imi place tare mult!
Multa sanatate iti doresc, Zina draga! ❤ Zile senine!
ApreciazăApreciat de 1 persoană
Acest film mi-a adus o stare foarte plăcută de bună dispoziție, de asta l-am și recomandat.
Pisicilor li se lasă hrană într-un ”automat” si au și adăpost într-o magazie, dar … ele vor într-un cămin calduros, lângă oameni care să le alinte.
Mă bucur că ți-a plăcut tabloul. În astfel de tablouri mă văd în locul eroinei! 😀
Sănătate și numai bine, dragă Diana! ♥
ApreciazăApreciază