Categorii
jurnal de femeie

JURNAL 3/2022 Primăvara în grădină, un nou pas înainte, un roman incitant

Anul acesta iarna a căzut în luna martie! În prima decadă am avut zăpadă și ger, după ce nu am avut deloc în lunile obișnuite de iarnă. De la jumătatea lunii vremea s-a mai îmbunat, dar în mod ciudat: ziua – 20 de grade C, noaptea – 0 și sub 0 grade C. Nu mai spun de presiunea atmosferică… Oasele mele fiind dintotdeauna sensibile la presiunea asta, am urmărit mereu barometrul. Niciodată nu am văzut presiune așa de mare ca în ultima decadă a lui martie: 182 mm coloană de mercur, în timp ce presiunea normală este de 760 mm/col Hg. Nu mai spun decât că, în ultima zi a lui martie, presiunea era de 752, iar pe 1 aprilie de 749 mm/col Hg…

Tufele din grădină nu s-au lăsat împresionate nici de gerurile de noapte, nici de presiunile uriașe și și-au văzut de treabă. Forsiția a început să înflorească, la fel și gutuiul japonez, magnolia e plină de flori și muguri. În curând, dacă nu se schimbă iar vremea, în grădina noastră va fi ca în Rai.

Și eu am făcut progrese, nu numai tufele. În bucătărie am reușit să pregătesc ochiuri italiene, iar în ce privește mersul, am ieșit pe terasă, am coborât treptele, am mers până la cel mai îndepărtat trandafir, apoi am dat ocol casei. Bineînțeles, sprijinită în baston și supravegheată de soțul meu, dar… nu sunt nici trei luni de la cele două operații.

Nu numai atât, dar luni, 28 martie, am ieșit pentru prima oară din curte, pe picioarele mele, m-am urcat în mașină și am fost dusă la… salon. Recunosc că m-am uitat pe geam ca un copil de la țară venit pentru prima oară în București! N-am mai ieșit în lume din decembrie! Pentru manichiură-pedichiură mi-a adus acasă pe cineva soțul meu, dar de tuns, nu mă mai tunsesem de prin octombrie. Mă simt acum alt om.

Să trec la chestii intelectuale! Am citit cu mare interes și plăcere romanul ”Blestemul regelui” de Philippa Gregory, povestea regelui Henric al VIII-lea și a primelor sale cinci soții. E un roman bine scris, se citește pe nerăsuflate, așa că l-am recitit și mi-am publicat impresiile pe blogul cu povestiri.

Cât despre televizor… În ultimele zile ale lui martie am urmărit Campionatul Mondial de Patinaj Artistic de la Montpellier, Franța. În ianuarie au fost Jocurile Olimpice de iarnă, la Beijing, și mă așteptam să revăd măcar o parte dintre stelele de aur. Am fost ușor dezamăgită, nu au fost prezenți campionii olimpici de la perechi (China), băieți (S.U.A.) și fete (Rusia). Singurii campioni olimpici care au participat au fost perechea franceză de la proba de dans, care a  luat medalia de aur și aici. Ar fi fost culmea să lipsească și ei, când campionatul se desfășura în țara lor.

Răsfoind un album de artă, am regăsit o pictură care îmi place mult: ”Într-o grădină din Corfu” de John Singer Sargent,1909.

10 răspunsuri la “JURNAL 3/2022 Primăvara în grădină, un nou pas înainte, un roman incitant”

Si primul meu gand a fost de bucurie ca incepi sa „te pui pe picioare”! 🙂 Sa fie si mai repede!
Gradina arata minunat! Poate o mai fi asa-numita „zapada mieilor”… La noi, in weekend, a fost ca iarna! Ieri seara s-a depus un strat subtire de zapada pe masini – dar n-a rezistat.

Saptamana excelenta iti doresc, Zina draga! ❤

Apreciat de 1 persoană

Gradina voastra minunata pare sa exercite atmosfera care trebuie pentru a te mobiliza!
Este un ajutor pretios! Imi pare bine ca aud vesti bune, ca de rele mi s-a cam luat.
Se simte o alta stare de spirit, acum ca te simti altfel!
Sanatate si optimism, draga Zina! Pozele sunt superbe. Au si efecte! 🙂
Imbratisari cu drag!!❤️😘

Apreciat de 1 persoană

Este întocmai cum spui. Dintotdeauna starea mea de spirit a depins de soare și de frumusețea naturii, dar acum mai mult decât oricând.
Mă bucur că ți-au plăcut pozele. A fost un fel de întrecere între mine și soțul meu, am făcut amândoi poze la aceleași plante. El a câștigat, de departe!
Te sărut, dragă Suzana! ♥

Apreciază

În general nu dau sfaturi, dar în situația asta sunt expertă. Nu te lăsa, fă repetat mici exerciții, ieși și umblă de câte ori permite vremea. Dacă nu permite, fă-ți un traseu prin casă și parcurge-l de mai multe ori pe zi. În plus, ia vitamina D, vitamina C și un complex de vitamine B. Succes și sănătate!

Apreciat de 1 persoană

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.