Categorii
jurnal de femeie

JURNAL 4/2022 O primăvară adevărată, un Paște liniștit, o carte și un film bune

În sfârșit o lună de primăvară după tipic. Un aprilie cu soare și vânt, cu căldură și frig, cu ploi bogate, cu arbori și arbuști înfloriți și iarbă verde și deasă. Am avut și o surpriză, una plăcută de astă dată. Dacă de Florii a fost frig și a plouat, de Paște au fost adevărate zile de vară, 25-27 grade C, senin și fără pic de vânt. Asta în pofida credinței că așa cum este vremea de Florii așa va fi și de Paște.

O altă surpriză plăcută a fost unul dintre lămâi, care poartă fructe din trei generații și încă face flori.

Sărbătoarea Paștelui a fost mai sărăcuță în evenimente decât alte dăți, din cauza stării mele de sănătate. Nu am fost la slujba de Înviere, ba chiar nu ne-am uitat nici la televizor. Nu am fost în vizite și nici nu am primit. Am stat frumos la masă și în grădină cu fiul nostru și ne-am bucurat de liniștea și pacea acelor zile. Un regret major am avut: băiatul a cumpărat un sfert de miel și friptura a ieșit cam cruduță la mijloc, nu știu de ce m-am grăbit să o scot din cuptor. Altfel, ce a fost bine fript a fost bun, cu orez și roșii prăjite.

Sunt bucuroasă că merg acum fără baston și ziua și noaptea. Mai cu teamă, dar merg. Ies, dau ocol casei, stau la soare și mă plimb prin grădină în fiecare zi frumoasă și operațiile nu mă supără deloc, nu le mai simt. În schimb, culmea, mă doare glezna, de la cărei entorsă a trecut aproape un an. O să treacă și asta, sper…

Am terminat de citit și de recenzat ”Îmblânzirea reginei” de Philippa Gregory. Extrem de interesant destinul celei de-a șasea soții a regelui Angliei Henric al VIII-lea, cea care a avut norocul să îl îngroape ea pe el, și nu el pe ea, așa cum intenționase.

Ronnie O’Sullivan – al 7-lea titlu de Campion mondial la snooker

Sfârșitul lunii aprilie a adus un eveniment sportiv pe care îl îndrăgim mult, eu și soțul meu: Campionatul Mondial de Snooker. El s-a încheiat astă noapte, de aceea această filă de jurnal apare astăzi. Campionul mondial este faimosul Ronnie O’Sullivan, care reușește pentru a 7-a oară această performanță, egalând recordul nu mai puțin celebrului Stephen Hendry.

Sunt recunoscătoare acelei Forțe supreme care a făcut să avem preocupări și preferințe comune eu și soțul meu, astfel încât să ne simțim bine unul cu altul și după atâția ani de căsnicie. La această bună înțelegere a contribuit și faptul că am știut să nu ne sufocăm unul pe altul, că am acceptat și acele preocupări care nu au fost comune. De exemplu: pasiunea mea pentru citit și pasiunea lui pentru pescuit care ne-au furat multe ore din viața comună, dar pe care nu ni le-am reproșat niciodată. Dimpotrivă, el mi-a cumpărat toată viața cărțile dorite, găsindu-le oriunde s-ar fi aflat. Eu, la rândul meu, nu m-am opus niciodată când a dorit să meargă la baltă, ba chiar l-am și însoțit uneori (dar nu am pescuit ci… am citit la umbra vreunui pom).

Revin la luna aprilie 2022. Privind în urmă, nu găsesc notabil decât un film australian, ”Seceta” (”The Dry”, 2020). Thriller cu puternică tentă psihologică, îl are ca protagonist, în rolul Aaron Falk, pe Eric Bana. Aș spune că actorul împarte rolul principal cu deșertul în care seceta a transformat terenurile agricole și pădurea. Luptând cu căldura insuportabilă și cu păienjenișul des de minciuni al locuitorilor din orășelul natal, Aaron Falk, acum agent federal din Melbourne, se chinuie să dezlege misterul a două crime. Una este recentă, alta s-a petrecut în adolescența sa. Finalul filmului compensează din plin unele lungimi de pe parcurs, aducând satisfacție deplină spectatorului (aici, trailerul).

Și fiindcă am vorbit de pasiuni, închei fila ca de obicei, cu o pictură favorită: ”Femeie la oglindă” de Theo van Rysselberghe, neoimpresionist, 1907.

8 răspunsuri la “JURNAL 4/2022 O primăvară adevărată, un Paște liniștit, o carte și un film bune”

Așadar, am dedus eu bine că te pricepi și la pescuit, nu numai la grădinărit și alte treburi din gospodărie. 🙂
Și mie mi-a plăcut filmul ”Seceta”, pe care l-am văzut tot în perioada asta. Îți doresc sănătate deplină și multe alte bucurii pe care să ni le împărtășești aici!

Apreciat de 1 persoană

Ce poate fi mai placut decat sa citesc despre suflete pereche!
O fila de jurnal deosebita! Imi pare bine ca esti mai bine. Sa nu exagerezi si sa nu fortezi nimic. Eu la pescuit nu am fost niciodata, daca iti poti imagina! 😀
Frumos tabloul. Interesante oglindirile de acest fel!
Sanatate multa, draga Zina! ❤

Apreciat de 1 persoană

Modul in care ati reusit sa va impletiti pasiunile personale e de admirat – si de dorit in toate cuplurile. ❤
Florile de liliac sunt extrem de… bogate! Sigur, am admirat si lamaiul constiincios in a inflori, dar florile de liliac mi-au atras privirea mai mult.
Zici ca filmul "Seceta" e fain! Merg pe "mâna ta" (trailerul nu-mi spusese prea mult cand am vrut sa vad filmul) 🙂
Ma bucur sa stiu ca iti este mai bine – am tendinta sa tot intreb, dar nu vreau sa "zgândăr" neplacutul. 😊
Zile senine iti doresc, Zina draga! ❤️ Sanatate!

Apreciat de 1 persoană

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.