Categorii
jurnal de femeie

JURNAL 9/2022 Povestiri romantice, Mozart și o pisică

De câteva zile îmi zuruie prin cap următoarele cuvinte:

”Aceasta va fi cea mai scurtă filă din jurnalul meu. Luna septembrie a fost o lună grea, cu multe vizite la medici, analize repetate, tratamente cu injecții și pastile fără număr. Toate acestea mi-au consumat energia și nu mai pot să scriu nici măcar în jurnal.”

Astăzi m-am hotărât să nu mă dau bătută și iată, pe scurt, câte ceva despre al meu septembrie.

Vremea a fost frumoasă, cu mult soare și câteva ploi.

În grădina noastră. Primele frunze îngălbenite au apărut, la mesteceni, și au și început să cadă, împestrițând cu galben gazonul încă verde. Trandafirii, după pauza lungă din toiul verii, au înflorit iar – numai unii dintre ei.

Știri din casă și din bucătărie. În casă se simte că s-a răcit vremea, mai ales noaptea. Am început să mai dăm drumul la centrala termică, câte puțin, de groaza facturii la gaze…

Mâncarea de laudă a lunii a fost o teribilă musaca de vinete, pe cât de frumoasă, pe atât de gustoasă. Ne lăudăm și cu gemul special de prune, cu mere și nuci si alte ingrediente delicioase. De această dată, l-a preparat în întregime soțul meu și a ieșit mai bun decât l-aș fi făcut eu.

Din lecturile mele. De citit, m-am limitat la volume de povestiri, întâi ”Moartea la Veneția” de Thomas Mann, povestiri din alt secol (XIX), cu un limbaj și un stil cum nu se mai întâlnesc astăzi. Apoi am trecut la niște povestiri romantice, ” ”de Rosamund Pilcher, o scriitoare tare dragă mie. Nu o să ia ea niciodată premiul Nobel pentru literatură, dar povestirile și romanele ei mă relaxează, îmi stimulează fantezia și mă simt excelent când la citesc. De fapt, le recitesc.

Ce muzică ascult. Acum, când scriu, ascult muzică de Mozart, de pe YouTube, și mă gândesc cu regret la dispariția postului canadian Radio Mozart. Nu a dispărut de tot, ci numai în zona noastră, conform anunțului care apare pe site. Nu mă încălzește cu nimic că alții îl pot asculta, dacă eu nu pot.

Ce mai meșteresc. De meșterit, eu nu mai meșteresc nimic, fiindcă nu mai pot deocamdată, dar meșteresc alții din plin. În fiecare noapte se aud niște bubuituri grozave din direcția viitoarei autostrade A0, aflată la niște kilometri de noi, dar tot se aude. De la o vreme, în timpul zilei bubuie vecinul de vizavi care își construiește ceva mare în curte. Or trece și astea…

Un lucru care îmi place: să răsfoiesc un album de artă, să mă opresc la câte o pictură și să îmi imaginez cum trăiau oamenii pe vremea aceea sau cum m-aș simți eu în acel peisaj. Astăzi m-am oprit la Balthus, cu a sa ”Pisică în oglindă”. Pisica seamănă mult la culoare cu pisica noastră care, și ea, iubește mult să stea pe speteaza canapelei.

12 răspunsuri la “JURNAL 9/2022 Povestiri romantice, Mozart și o pisică

Ma hotarasem dimineata ca atunci cand voi deschide calculatorul sa-ti scriu un mail, ca prea ai tacut. Acum am inteles.
Iti doresc sanatate si poate descoperirea unei solutii complementare celei clasice.
Numai bine draga Zina! Imbratisari! ❤

Apreciat de 1 persoană

Trandafirii rosii care apar pe „fondul” galben al mestecenilor ii inteleg ca fiind un simbol al iubirii care dainuie si infrumuseteaza. 🙂

As fi ipocrita sa afirm ca-mi mi-ar placea sa ascult prea multa muzica a lui Mozart, dar cat de mult imi place sa privesc in albume de arta afirm: imi place mult! Nu tin minte numele tuturor pictorilor, denumirile tablourilor, dar imi place (si mie) sa-mi imaginez cam cum era pe atunci si altele asemenea. 🙂
In ceea ce priveste cititul… ma simt ca-n clasa a V-a, cand am inceput sa citesc romane politiste si ani buni n-am vrut sa aud de alt gen de romane. 🙂 Nu rezist fara romane politiste, de spionaj etc.! 😀

Sanatate iti doresc, Zina draga; si puterea de a depasi si aceasta teribila incercare. ❤ Ganduri bune si pentru dragii tai!

P.S. Cu musacaua mi-ai facut o poftaaaaa! 🙂

Apreciat de 1 persoană

Si trandafirii mei au facut la fel, după o pauză la finalul verii, acum sunt majoritatea înfloriți parca mai frumoși ca oricând.
Multă sănătate, Zina! AI grijă de tine!

Apreciat de 1 persoană

Și mie mi-a plăcut ceea ce a scris Thomas Mann, de asemenea Rosamund Pilcher ! Frumoși trandafiri, mai ales cel alb (eu nu am, nu știu de ce…)! Îți doresc, din toată inima, o toamnă cât mai liniștită (pentru tot ceea ce îți dorești) și multă, multă sănătate ! Pupici ❤

Apreciat de 1 persoană

Ma gandeam zilele trecute ca gata, a trecut vara, scap de renovari, bubuieli, tot felul de iz-uri si parfumuri si chestiuni mirositoare dar mi-a fost spulberat visul cand am auzit niste bormasini cantand sincronizat.. haha[ Opa.. dar tocmai am realizat ca de vreo saptamana nu a mai venit miros pestinential de pe coloana in baia mica.. :O – Doamne Ajuta!].
Mozart… da. Frumos ….. Eu am in fiecare noapte zdranganeala de la mezanin. Unde s-a facut un minunat… club de noapte. :)))

E frumos in gradina – sunt minunati trandafirii. Si musacaua arata absolut delicios. Am tot tatonat si eu terenul de o musaca anul asta, dar nu mi-a reusit – adica nu ca am facut si nu mi-a iesit. Nu am facut deloc, ca ingrediente ioc. la mine cu ingredientele e usor problematic :))). Dar nu s-a terminat anul. Cine stie.

Ma bucur ca sa citesc fila de jurnal. Imi doresc ca luna viitoare sa aduca multe vesti bune la capitolul sanatate – trimit multe ganduri bune si imbratisari cu speranta ca vor aduce un strop de bine … atat cat de o mica sustinere, prieteneasca.

Tabloul este chiar frumos! Si mie imi place sa ma pierd pur si simplu prin picturi – desi, cum spunea si Diana mai sus, nu retin mereu numele si personajele (de fapt am o memorie a numelor destul de … cum sa ii zic sa nu o jignesc? hahahahaha – pana si cartile mi le amintesc mai mult in imagini, multe personaje mi-ar cere curcani pentru ce fac numelor lor).

Imbratisari cu drag :*!!!

Apreciat de 1 persoană

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.