Categorii
jurnal de femeie

JURNAL (5/2014) Patinoare, vrăbiuțe și șalăi…

  • Luni, 10 februarie 2014. O nouă pagină de jurnal, un nou fragment din viața mea.
  • Afară, albul covor hibernal a început să capete, pe ici, pe colo, petele negre ale pământului umed. Vine primăvara ? Gureșele vrăbiuțe zic că da ! Rafalele de vânt ce se manifestă din când în când, zic: ”Mai aveți răbdare !”
vrabiutele-noastre-asteapta-primavara
Vrăbiuțele noastre așteaptă primăvara
  • În bucătărie, capodopera duminicală au fost niște șalăi rasol, cu maioneză, preparați după tipicul de la știucă cu maioneză.
salau-cu-maioneza
Șalău cu maioneză
  • De citit, citesc în paralel despre cuplurile de îndrăgostiți de care scriam în pagina de jurnal de săptămâna trecută și ”Copiii căpitanului Grant” de Jules Verne, pentru blogul cu povestiri pe scurt. Ce să zic, poate n-am eu minte destulă, dar zău că romanul lui Jules Verne îmi place cu mult mai mult! Cealaltă carte nu mai prezintă pentru mine decât un interes pur statistic, veți vedea.
  • Urmăresc cu pasiune transmisiunile de patinaj artistic de la Olimpiada de iarnă 2014. Aseară, proba de dans de la concursul pe echipe a fost de-a dreptul de vis. Perechea americană de la această probă este cu mult deasupra celorlalte perechi, așa cum micuța rusoaică Iulia Lipnițkaia își depășește cu mult adversarele. Abia aștept concursul individual.
  • Mă gândesc că e o crimă ce se întâmplă cu copiii țării noastre. Cine știe câte talente sportive se pierd din cauza lipsei condițiilor. E de neconceput ca într-o capitală europeană, în care nu mai poți arunca un ac de atâtea mall-uri și supermarket-uri, să nu existe nici măcar un singur patinoar acoperit. În stare de funcționare, desigur, deci patinoarul ”Mihai Flamaropol”, închis din aprilie 2013, nu se pune. Deși a fost închis din cauza neplății facilităților (300 000 euro) nu din cauza vreunor defecțiuni tehnice, la Primăria Capitalei s-a votat proiectul construirii unui nou patinoar , de 30 000 000 euro. A ce miroase asta, oare ?…
  • Privind înșelăciunea, un citat despre care mă întreb când se va întâmpla asta și pe la noi: ”Cei care-și fac o îndeletnicire din înșelarea altora se păcălesc uneori strașnic pe ei înșiși.” – Walter Scott
  • Un lucru care îmi place: să ascult zgomotul unei ape curgătoare. Nu și al ploii, care , însă, îmi place nespus de mult în cântecul ce urmează.

Și apropo de imagini, o fotografie care mi-a plăcut nespus de mult:

printre-ceturi
Printre cețuri

Foto ”Printre cețuri”: Geanina

38 de răspunsuri la “JURNAL (5/2014) Patinoare, vrăbiuțe și șalăi…”

Mai avem ceva soare și noi. Uite, chiar acum ! Mă bucur că ți-au plăcut fotografia Geaninei și muzica lui Chris Spheeris, marele meu preferat ! 🙂
Zi frumoasă, Gabriela !

Apreciază

unde intorci capul, peste tot numai inselatorii…
fiecare vrea sa castige ceva, orice intr-un timp foarte scurt si fara prea mult efort.
superb clipul ales! insa sincera sa fiu numai pot de atata ploaie. la mine ploua incontinu…
saptamana faina sa ai, Zina!

Apreciază

Îmi pare rău că ți-am oferit tot ploaie, draga mea ! 😦 Ia și tu în seamă numai cântecul.
Cât despre înșelătorie, a ajuns la rangul de mod de viață. Cam peste tot, dacă te gândești bine.
Săptămână faină și ție, Geanina !

Apreciază

Am „furat” cateva minute din timpul serviciului si am ascultat, am citit si m-am bucurat de postarea ta. Multumiri, Zina!
Aseara vedeam la stirile sportive evolutia baietilor nostri la JO si tare m-am suparat cand un retardat de prezentator a spus ca sportivul s-a facut de ras. Nu s-a facut, zic eu, atata timp cat a terminat coborarea si atata timp cat nimeni nu da doi bani pe sporturile de iarna, la noi. Se pare ca banii nu se invart la fel de bine ca in fotbal si-atunci, ziceam ca n-are rost sa investim. Mai bine inca un mall, inca o televiziune care indobitoceste, inca un club si altele de felul asta.
Imbratisari si pupici, fetelor!

Apreciază

Chiar citeam pe un ziar romanesc despre „dezapezirea” unei autostrazi la voi, dar numai ca acea autostrada nu exista! :((
Si s-au cheltuit 60000 de euro! A ce ziceai ca miroase? 🙂
Cat despre primavara ce sa spun, la mine e pe aproape rau de tot, va doresc si voua sa vina cat mai repede… sa nu se mai cheltuiasca ptr dezapezire! :))
Sa ai o saptamana minunata Zina draga!

Apreciază

Da, Minnie, boala e de circulație internațională, aflu din presă că și la case mai mari și mai mici de pretutindeni se practică…

Săptămână minunată și ție ! 🙂

Apreciază

Lunea de dupa duminica (!) e intotdeauna luunga !Draguti ciripilii surprinsi,papa bun ! Uau ce bun a fost salaul ! La citatul din Walter Scott, ma intreb, Oare si la noi ? Si mie imi place Chris Spheeris ,cel mai mult dintre cei trei „corifei” chillout; e spaniol, grec, sau…
Ce patinoare, ce ganduri pentru viitorul copiilor ? Autostrada spanzurata, pardon-suspendata ! ”Unde esti, Nastase Doamne…sa construiesti 20 de patinoare…si sa pui mana pe ei…”
Saptamana usoara si insorita !

Apreciază

Si eu îl iubesc pe Jules Verne! daca nu ar fi fost el în viata mea, cred ca fantezia mi-ar fi fost mult mai saraca!
Vrabiutele spun bine! este cazul ca zapada sa dispara si de pe meleagurile voastre si sa lase loc ghioceilor, sa aveti ce prinde-n piept de 1 Martie 🙂
La noi nu s-a simtit deloc iarna, anul acesta! parca imi si pare rau, dar daca ar veni acum, nu as mai vrea-o. Zapada e minunata de Craciun si Anul Nou si în vacanta de iarna a copiilor 🙂 apoi… in weekend la munte, daca cineva mai vrea zapada – pai nu zic bine? :))
Meniul de duminica a fost delicios – imi place mult fotografia ta!
Frumoasa pagina de jurnal!
Iti doresc o saptamâna vesela si colorata!

Apreciază

pana la urma o sa ma faci sa manac peste la cat de apetisant arata preparatul tau :))

da, ai mare dreptate…cu siguranta se pierd talente.
cu sigurant copiii care ar putea face performanta sfarsesc facand nimicuiri banale si asta de ce? pentru ca unii oameni trebuie sa faca bani cu orice pret…

Apreciază

Revoltător este că oamenii aceia deja au foarte foarte mulți bani și tot nu se satură.

Pandhora, chiar m-aș bucura dacă aș reuși să te determin să mănânci pește. Până una-alta, este carnea cea mai sănătoasă care se poate mânca la noi.

Apreciază

Melodia picura in suflet frumusete! Mie imi place foarte mult sunetul ploii; imi place ploaia si imi plac furtunile! 🙂
Acum, in ultimele acorduri ale melodiei, nu-mi prea mai vine sa scriu despre patinoare – aleg sa-mi pastrez seninatatea picurata in suflet! 🙂
De n-ai fi scris ca imaginile din video sunt picturi as fi fost convinsa ca sunt fotografii.
Saptamana minunat sa o petreci! Sufletul senin sa-ti fie!

Apreciază

Ce bine e la tine, Zina, mâncarea e minunată, fotografiile odihnitoare, muzica frumoasă și atmosfera prietenoasă. Va trebui să ne amintești să ne adunăm pe la casele noastre, că prea zăbovim, ha ha ha! O săptămână bună în continuare, cu drag! 🙂

Apreciază

Imi place mult pestele, dar salau n-am gustat 🙂 Foarte frumoasa prezentarea, Zina !
Ma bucur, ca vine primavara si o sa iasa gradina voastra din zapada. Toata lumea se uita la patinaj, eu n-am prea vazut mare lucru, sper sa vad ceva inainte sa se termine 🙂 Seara frumoasa si o saptamana buna !

Apreciază

Șalăul e pește de apă dulce și pe acolo probabil nu se găsește. Mă bucur că ți-a plăcut prezentarea, am căutat să fie cât mai veselă și viu colorată.
Nu știu dacă prinzi TVR 2, dar acolo va fi patinaj aproape zilnic, în jurul orei 17 (ora României).

Zi frumoasă și ție, Dani !

Apreciază

Frumoasă pagină de jurnal. Liniştea de acasă….
Îmi închipui ce succes au avut peştii la masă. Nu sunt topit după şalău, dar atunci când este bine „asortat”, este delicios. Iar cu maioneză…. mmmm!
Mi-au plăcut vrăbiuţele pofticioase. Sara s-a mirat într-o zi când a zărit câteva gălăgioase ciripind prin apropiere şi era aşa de încântată de ele.
Frumoasă şi muzica şi fotografia.
Numai bine, doamna Zina! 🙂

Apreciază

Alex, șalăul a avut un succes mai mare decât cel preconizat. S-a mâncat într-o liniște deplină, ceea ce demonstrează interesul pe care l-a trezit ! 😀
Învaț-o pe Sara să pună undeva în curte apă și firimituri pentru păsărele. Poate nu te descurci prea bine în lume dacă ai sufletul sensibil, dar în familie contează mult.
Numai bine și la voi !

Apreciază

Asa am sa fac, doamna Zina! Ma bucur nespus sa vad ca Sara este topita dupa floricele si animale. Imi doresc mult sa fie sensibila si iubitoare fata de toate acestea. Aveti dreptate, conteaza mult!
Va doresc o duminica frumoasa, alaturi de cei dragi! 🙂

Apreciază

Sara este o fetiță norocoasă că are un asemenea tată și sunt sigură că și mama este pe măsură.
Să aveți o duminică frumoasă cu toții ! 🙂

Apreciază

Da, și mie mi-a fost milă de Zoltan Kelemen, silit să muncească pentru a se întreține în Elveția, unde se antrenează. M-a uimit afirmația comentatorului Marius Negrea, precum că federația susține financiar alți patinatori. Eu credeam că nici nu mai există alții, de ani de zile nu am auzit niciodată alt nume decât al acestui băiat muncitor și curajos.

Apreciază

Tocmai ce vin si eu de la tv,dupa patinaj :D.Desi de data asta am vazut pe la inceput si putin la sfarsit,am vazut americanii macar,desi mi-au placut rusii care au terminat azi pe pozitia 3,mai ales ea e tare frumusica,dar sunt un cuplu frumos.Chiar nu mai vazusem olimpiada de iarna si patinaj de vreo decada de ani.
Saptamana spornica,Zina!

Apreciază

Aaa, eu suspend orice activitate când sunt competiții de patinaj, mai ales când este olimpiada. Sunt pasionată de acest sport și artă totodată. Apreciez cu atât mai mult faptul că ți-ai găsit totuși timp pentru o scurtă vizită pe aici.
Săptămână ușoară, Irina !

Apreciază

Dacă ai urmărit până acum, n-o să te lași de acum încolo, mai sunt trei zile: programul liber la dans, programul scurt și cel liber la fete. Ar fi păcat ! 🙂

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.