Categorii
Uncategorized

PILAF DE GĂINĂ

Rețete culinare pe înțeles.

Rețete cu carne de pasăre.

pilaf-de-gaina-1

Pieptul și partea superioară a picioarelor găinii precum și morcovul și ardeiul, care au fost fierte anterior pentru ciorba de găină, grăsimea păstrată pentru pilaf, 2-3 linguri de ulei, 1 cană cu orez, sare, piper, pătrunjel verde.


  • Cu o oră înainte de preparare se spală bine orezul, în mai multe ape reci, apoi se lasă în apă rece în care se adaugă o linguriță cu sare.
  • După ce a trecut o oră, se încinge uleiul în cratiță, se pune în uleiul încins grăsimea de găină să se topească, apoi se adaugă orezul bine scurs. 
  • Se rumenește orezul puțin, amestecând permanent, apoi se adaugă 3 căni cu apă. Se fierbe semi-acoperit, la foc mediu. 
  • Se taie morcovul de-a lungul în două, apoi jumătățile obținute se taie felii. Se taie și ardeiul în fâșiuțe. Se adaugă, împreună cu sarea și piperul, când orezul este aproape fiert. Se pun deasupra bucățile de carne și se dă pentru 10 minute la cuptorul încins în prealabil.
  • Când este gata, se scoate cratița din cuptor, se presară pătrunjelul tocat mărunt și se acoperă.
pilaf-de-gaina-2

O bucătărie bună și un vin bun fac Raiul pe Pământ !

14 răspunsuri la “PILAF DE GĂINĂ”

Ce bine arata! Cand eram mica nu imi placea deloc pilaful. De fapt nu prea imi placea orezul, in general. Acum mai mananc, nu foaaarte des, dar mananc. Poate am sa fac vreodata si un pilaf sa vad daca acum mi se pare mai gustos 🙂

Apreciază

O bunătate! Mai ales cu găină „adevărată”, de curte, care-și lasă grăsimea galbenă și gustoasă în orezul alb și dulce. O mâncare pe care o facem frecvent în bucătăria noastră.
Sărut mâna pentru masă, doamna Zina! 🙂

Apreciază

Apropos de mâncare: cea mai ușoară dietă, cu rezultate sigure: înainte de a mânca, vă puteți gândi că mușcați dintr-un morcov. Dacă psihic nu o puteți face, nu este necesar să mâncați… 😉
#
Barcelona – obligații contractuale.

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.