Categorii
jurnal de femeie

JURNAL (3/2014) Zăpadă, o mutare, despre sănătate…

  • Luni, 27 ianuarie 2014. O nouă pagină de jurnal, un nou fragment din viața mea.
  • Afară e iarnă ! Anul ăsta iarna a căzut în ultima săptămână a lui ianuarie.  În sfârșit, grânele și-au căpătat plăpumioara cuvenită. Pe la noi, ieri arăta cam așa…
iarna-2014-primprejur
Iarna, primprejur…
iarna-2014-in-departare
… și-n depărtare
  • În casă e cald și bine, fapt apreciat și de cele două fete, care ies un pic afară, dau un ocol prin curte și se întorc în fața caloriferului de pe hol. În bucătărie miroase minunat a mere coapte.
  • Chiar acum, eu mă necăjesc scriind pe WordPad și lăsând publicarea paginii de jurnal la un moment necunoscut încă, fiindcă nu merge Internetul. O fi înghețat și el, săracu’. Norocul meu cu MS Office Word, scriu articolele pe WordPad, cum am spus, și las restul (poze, programare, publicare) pentru când s-o dezgheța netul.
  • N-am mai scris în jurnal de o bucată de vreme. S-au întâmplat multe de când am scris ultima oară. Întâi, am trecut prin mai multe examene medicale, care mi-au consumat timpul și răbdarea și mi-au tăiat cheful de a scrie despre mine. Apoi, am mutat din nou blogul Zinnaida, la adresa actuală, https://zinnaida2.wordpress.com/ Sper că e ultima mutare. Să nu mă întrebe nimeni cât de multă muncă este (da, ”este” și nu ”a fost”, fiindcă mai am mult de muncit până pun totul la punct). Amatorilor de mutat le atrag atenția că instrumentele de mutat din cadrul wordpress mută paginile, articolele și comentariile, dar nu modifică linkurile interne din conținutul paginilor și articolelor, așa că modificarea lor trebuie să fie făcută manual, unul câte unul. Și am 25 de pagini și subpagini, multe cu zeci de linkuri. Plus câte un link-două în fiecare articol (aproape 500 de articole). Nu vreau să calculez numărul final. UPDATE: Blogul se numetște acum ”Jurnalul Zinei”, după cum se vede. 😀
  • Firește, dacă am avut atâtea treburi, nu am avansat prea mult la cartea pe care am început-o acum două săptămâni, ”50 dintre cele mai cunoscute povești de dragoste”. E drept că nici nu prea am avut starea de spirit potrivită ca să citesc asemenea povești. Cele mai multe gânduri ale mele s-au îndreptat către sănătatea mea și nu vreau să spun altceva decât să reproduc aici două citate, din doi mari filosofi ai omenirii: ”Mai ales sănătatea întrece atât de mult toate bunurile exterioare, încât, într-adevăr, un cerșetor sănătos este mai fericit decât un rege bolnav. – Schopenhauer; ”De aceea ajungem cu greutate la însănătoșire, fiindcă nu știm din timp că suntem bolnavi.” – Seneca
  • Dar despre asta, atât. De obicei scriu despre lucruri care îmi plac. Azi scriu unul care nu îmi place: să mă văicăresc.
  • Iată și una dintre multele fotografii care mi-au plăcut cel mai mult în timpul scurs de când nu am mai scris în jurnal.
black-and-white-perspective
Perspectiva celor două drumuri ale vieții care se contopesc într-unul singur.

Sursa foto

~~~~~~~~

42 de răspunsuri la “JURNAL (3/2014) Zăpadă, o mutare, despre sănătate…”

Bine te gasesc in casa noua, draga Zina!
Imi pare rau ca sunt probleme cu sanatatea si sper ca vor trece iute. Stii cum e? Cand suntem sanatosi nu stim sa ne bucuram, avem tot felul de „probleme”, abia cand scartaie ceva realizam ca sanatatea este cea mai importanta. Probabil asa suntem toti. Despre citatul din Schopenhauer cred ca cersetorul nu-si va pune asa problema, el va fi invidios pe averea regelui.
Eu nu ajung la medic doar atunci cand nu-mi pot scadea febra timp de o saptamana. Se intampla rar, mai precis s-a intamplat de trei ori. Asta nu inseamna ca asa e bine.
Aaaa, deci fetele au voie in hol! Asta da fericire!
Multa sanatate si rabdare la mutare!

Apreciază

Foarte adevărat ceea ce spui, și în ceea ce privește felul în care privim sănătatea, și în ceea ce privește optica cerșetorului. Schopenhauer a privit de deasupra ! 😀
Fetele au avut voie nu numai în hol, ci, seara, și în living, că se plictiseau. 😆 Au dormit la televizor, pe covor, ca două babe.
Răbdare am, că sunt tenace ca un catâr. 😉
Sănătate și vouă !

Apreciază

cica de miercuri vine iarna si la mine. eu o astept! dar sper sa nu stea prea mult…
pret de doua poze e perfect…:)
Zina, sper ca esti bine, da?
cu mutatul nu-i graba! usor, usor le pui tu la punct…

Apreciază

😆 Preț de două poze, da ?! Vedem noi ! Pe aici cică vine mâine seria a doua…
Sunt binișor, mulțumesc de întrebare. Se putea și mai bine, dar asta e.
Nu mă grăbesc, serios. Fac modificările pe îndelete, ca să nu fie nevoie să revin.
Numai bine, Geanina !

Apreciază

Ce sa-i faci? din cand in cand trebuie sa ne facem inventarul (nu numai statistic !) bolisoarelor noastre,si sa luam masuri ! (Sa luam exemplu de la autoritati !!!?)
Minunata poza cu mirii !Sanatate,Zina, tie si a lor tai ! Si fetelor !

Apreciază

Sanatate iti doresc! Si spor la „mutat”! Si bine te-am gasit in noua casuta! 🙂
Granele si-au primit plapumioara (m-am incurcat scriind cuvantul! :)) si mie mi-a fost indeplinita dorinta!
Saptamana cu mult bine sa ai!

Apreciază

Ma intrebam ce se intampla, ca nu mai scrii la jurnalul tau. Bine ca te simti mai bine si sper sa depasesti problemele de sanatate. Pe de alta parte, eu nu m-as incumeta sa fac o mutare cu blogul … mi se pare o munca titanica. Bravo, pentru rabdare !
Ce de zapada e la voi !!! A intarziat iarna, dar acum a venit cu tot tacamul 🙂 mere coapte … mmmm, sa stii, ca deseara fac si eu, mi-ai facut pofta 🙂
Sanatate, Zina, si numai bine iti doresc !

Apreciază

Ajunsesem să mă întreb și eu dacă voi mai scrie, am avut un mic moment de depresie, dar l-am depășit. Blogul l-am mutat dintr-o necesitate, e o muncă serioasă, dar nu imposibilă. Cât despre iarnă, zău că își are farmecul ei,… dacă nu ține mult. 😆
Poftă mare la mere coapte, Dani !

Apreciază

Sper din suflet ca ai trecut „examenul” cu bine!
Eu nu am vazut zapada anul acesta, a nins doar în nordul Olandei, la mine este soare si de maine anunta un pic de ger noaptea. dar si acela temporar, de sambata ne întoarcem la +
Zi frumoasa!

Apreciază

Da, l-am trecut, Minnie ! 🙂

Totuși, are și zăpada rostul și farmecul ei. Nu că m-aș omorî eu după iarnă, dar un pic tot trebuie.

Zi frumoasă și ție, draga mea !

Apreciază

Si eu m-am mutat de nevoie, pe blogspot pe blog.com si de acolo pe blogu/lu, asa ca te inteleg perfect !

Stiind ca esti plina de energie astept cu incredere viitoarele postari, de arta sau culinare 😉

Apreciază

Ei, Melly, în fond scriem de plăcere, nu ? Nu este o obligație bătută în cuie, mai sărim peste câte o săptămână când nu ne simțim în stare, nu ?
Mulțumesc pentru urări, sănătate și ție !
Seară plăcută !

Apreciază

Bun gasit in casa noua, draga Zina!
M-ai ingrijorat putin legat de sanatate. Sper sa fie bine, iti doresc multa, multa sanatate caci nimic nu-i mai important in viata.
Am sa fac modificarea in blogroll-ul meu. Chiar acum. 🙂
O seara placuta! Te imbratisez cu drag!

Apreciază

Mulțumesc, Elly, așa e, până la urmă, dacă nu ai sănătate, nu ai nimic. 🙂

Mulțumesc pentru vizită și pentru cuvintele frumoase ! O zi cât mai bună !

Apreciază

draga Zina, ma bucur sa citesc ca ai depasit momentele mai neplacute, ca ai gasit forta sa te remontezi. Asta este cel mai important! Este o vorba: orice facem pentru a ne consolida propria sănătate, funcționează mai bine decât ceea pot face alții pentru a ne ajuta în recuperarea sanatatii.
De zapada ma bucur si eu, cu toate ca momentan trec printr-o perioada foarte aglomerata si am impresia ca pâna când voi avea timp, neaua se va topi. Plec dimineata pe întuneric de acasa si ma intorc dupa 12-14 ore… tot pe intuneric! Dar sunt alte mici satisfactii 🙂
O saptamâna cat mai placuta iti doresc si multa multa sanatate!

Apreciază

Draga mea Carmen, noi suntem o generație de luptători, ce nu se dau bătuți cu una, cu două ! 🙂
Îți doresc să treci cu succes peste perioada cea grea, cât despre întuneric… cu toată iarna venită prin surprindere, ziua își vede de treaba ei și crește. Măcar chestia asta a rămas neschimbată. 😆

Săptămână plăcută și multă sănătate și ție !

Apreciază

Bine te-am regăsit în noua casă, Zina dragă, e luminosă și primitoare ca tine! 🙂
Sănătatea este bunul cel mai de preț, care trebuie păzit cu strășnicie. Cât timp suntem sănătoși, orice ne propunem se poate împlini, avem acel optimism necesar.
La noi e o iarnă ca-n povești! 😉
Sănătate să fie, că restul devine, astfel, posibil! 🙂

Apreciază

Bine ai venit și aici, draga mea Mirela ! Mă bucur că ai reușit, știu prin ce ai trecut și îți exprim încă o dată părerea mea de rău.
Și aici e o iarnă ca-n povești, dar partea mai înspăimântătoare a poveștilor 😦 Chiar acum m-am uitat pe fereastră, la poartă zăpada este îngrămădită până la marginea de sus. Nu este peste tot așa, dar exact acolo a împins-o viscolul.

Sănătate și vouă, și spor la toate !

Apreciază

Zina draga, sper ca nu s-antors raceala! am trecut in fiecare zi pe aici, dar vad ca nu ai mai publicat nimic, lipseste chiar si obisnuita rubrica despre pictura, cu reflexii în oglinda… Imi fac griji. Esti bine? Sper ca doar esti foarte ocupata cu lectura si treburile casnice. Un weekend minunat iti doresc! 🙂

Apreciază

Nu s-a-ntors, că nici n-a fost vorba despre răceală ! 🙂 Recuperez mai greu orele petrecute pe la doctori, dar îmi voi reveni curând.
Mulțumesc pentru grijă, Carmen ! Weekend plăcut și ție !

Apreciază

Sarut mana, doamna Zina!
Sper ca problemele de sanatate au fost trecatoare, ca si capriciile vremii. Sa aveti parte de multa sanatate si numai bucurii, alaturi de cei dragi! Si sa ne tot vedem aici, in lumea aceasta minunata, a gandurilor frumoase.
Numai bine va doresc din inima! 🙂

Apreciază

Bună dimineața, Alex !
Problemele de sănătate vin și trec, că toate sunt trecătoare pe această lume ! 🙂 Cât despre lumea blogurilor, fii fără grijă, voi fi prezentă.
Numai bine și vouă !

Apreciază

Cand am intrat pe vechiul blog si am citit ca te-ai mutat am ramas nedumerit.Stiu ce inseamna sa muti un blog, eu am trecut pin faza de a-l rescrie pe o noua platforma din cauza unui atentat de hacking.

Iti doresc insanatosire grabnica si revenire in blogosfera, dar fa-o fara graba avand grija de sanatatea ta…

Sanatate multa , cu blogul ai timp, nimeni nu te zoreste..Iti doresc sa ai si multa rabdare!

Apreciază

Nu a fost prea greu să-l mut. Și celălalt era tot pe platforma WordPress, care îți oferă instrumente de export-import și face back-up automat. Problema sunt linkurile interne, care se modifică numai manual și sunt foarte multe. Le rezolv însă încet, fără grabă, conform unui ”plan de atac ” ! 🙂
Mulțumesc pentru urare, îți doresc și eu ție sănătate, și tuturor prietenilor bloggeri cărora nu le-a fost greu să mă caute și la ”noua locuință” a blogului.

Apreciază

Sanatate,Zina! Eu te inteleg,ca nici eu,daca am diverse motive care nu-mi dau pace nu mai am nici chef sa scriu.
Nu va invidiez cu atatia nameti,bine ca la noi nu mai e nici urma si nici nu pare sa fie in viitorul apropiat,a fost o iarna usoara in privinta zapezii,insa umeda si intunecata,cica ianuarie a fost cel mai intunecat din ultimii 45 de ani,asa l-am si simtit,bietul soare a fost acoperit,si acum e.
Weekend placut si spor la mutat!

Apreciază

Bun venit în noua căsuță a blogului, Irina !
Acum e zăpadă, dar soarele strălucește și toate păsărelele ciripesc și zboară de colo-colo. E plăcut. 🙂
Weekend plăcut și mulțumesc pentru vizită !

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.