Categorii
jurnal de femeie

JURNAL (4/2014) Iarnă, delicii pescărești, teama…

Luni, 03 februarie 2014. O nouă pagină de jurnal, un nou fragment din viața mea.

  • Afară e la fel ca în ultima săptămână, se pare că m-am înșelat data trecută când am scris că iarna asta a căzut într-un weekend. E ceva mai lungă. Bucuria fetelor !
afara-in-nameti
Afară, în nămeți
  • În casă, totuși, sunt semne de primăvară.
februarie-in-casa-ghiocei
În casă, ghiocei…
februarie-narcise
… și chiar narcise !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  • În bucătărie mai plutesc încă aromele ospățului duminical.
crap-pe-varza
În bucătărie, delicii pescărești…
negresa-de-post
… dar și delicii cofetărești !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

50-dintre-cele-mai-cunoscute-cupluri-de-indragostiti
Ce citesc acum
  • Citesc în continuare ”50 dintre cele mai cunoscute cupluri de îndrăgostiți”. Deocamdată nu comentez conținutul, dar voi avea multe de spus. Ce pot spune acum, cu deplină responsabilitate, este că nu am mai văzut niciodată o carte tradusă atât de prost. Nu știu limba germană (în care a fost scrisă cartea) și, dacă aș ști-o, nu am un exemplar al cărții în limba germană. Totuși, sunt multe fraze care sună de-a dreptul ciudat, iar unele cuvinte sunt atât de nepotrivite în context, încât nu-ți trebuie să știi limba ca să înțelegi că traducerea e proastă. Păcat de calitatea hârtiei, coperții, imaginilor… Despre conținut, când o voi termina.
  • Mă gândesc că trebuie neapărat să reduc programul de lucru cu calculatorul, am trecut de niște limite și nu e bine.
  • Sunt recunoscătoare mamei mele și neamului ei pe linie maternă, de la care am moștenit tăria și curajul de a alunga teama, de a înfrunta cu optimism surprizele vieții. Despre asta, Biblia Septuaginta ne învață că ”Cine păzește vântul, nu seamănă, și cine se uită după nori, nu seceră.”, iar Cicero spune: ”Cine se teme de ceea ce nu poate fi evitat, acela e imposibil să poată trăi liniștit.
  • Un lucru care îmi place: să dezleg cuvinte încrucișate, integrame și sudoku. Din păcate, arareori mai am timp și pentru asta.
  • O fotografie care îmi place nespus de mult:
apune-soarele-pe-atlantic
Apune soarele pe Atlantic

Fotografie publicată de Gabi Milcu pe Facebook.

~~~~~~~~

32 de răspunsuri la “JURNAL (4/2014) Iarnă, delicii pescărești, teama…”

Ce atmosfera calda! Cu atat mai calda in contrast cu nametii de afara! 🙂 Zapada! Bucuria copiilor si a cateilor! Si a mea! 🙂
O carte excesiv de prost tradusa am citit si eu: Tacerea mieilor – si n-am avut nevoie de „original” pentru a intelege ca traducerea era infioratoare…
Putin ma intristeaza afirmatia ta cu privire la infruntarea surprizelor… „Infruntarea” ma duce cu gandul la surprize nu tocmai placute…
Iti doresc sanatate! Sa ai o saptamana cat mai buna!

Apreciază

Bine că are cine să se bucure de iarnă! E o plăcere să le privești cum se zbenguie în zăpadă.
Așa este, n-are niciun sens să păzești vântul, și-așa face numai ce vrea, dar nici să stai cu ochii (sau cu capul!) doar către nori.
Calculatorul trebuie lăsat uneori, eu nu m-am atins ieri de el, nici pe ecranul telefonului n-am pierdut vremea, așa că am dormit, după o zi petrecută la zăpadă, neîntoarsă și abia m-am trezit, ceea ce mi se întâmplă rar. Îl mai las și eu, gata, ajunge, că munca mi-e pe calculator în cea mai mare parte.
Vacanță plăcută, Zina, cu odihnă și relaxare…măcar atât cât se poate! 🙂

Apreciază

Pestele si prajitura arata demential, de unde trag eu concluzia ca au fost extrem de gustoase si salivez. Am remarcat in spatele ghioceilor un calendar cu o pisicuta draguta tare, asa ca am spirit de observatie, nu? Admir fetele, cum stiu ele sa se joace si ce fericite sunt ca nu e ingrozitor de frig. Le pup!
De citit, nu prea mai am timp, iar daca as da peste o carte prost tradusa, urgent as pune-o in raft; n-am atata rabdare. In schimb, am rabdare la rebus, cu toate ca rar ma mai distrez cu cuvintele intortocheate, iar sudoku nu m-a prins deloc! Imi place citatul din Cicero si nu pot sa nu-mi amintesc cat de frica le este oamenilor de moarte.
Zile frumoase, cu muuulta sanatate, Zina!

Apreciază

Frumoasă trecere în revistă! Mie cred că mi-ar lua două ore o stfel de expunere cu atâtea poze! Le-am apreciat pe toate şi pentru fiecare am câte un gând egoist legat de o posibilăî teleportare la domiciliul meu!!!! Printr-o coincidenţă şi la mine în bucătărie a fost tot peşte, dar asta nu înseamnă că l-aş lăsa la uşă pe al tău în cazul minunii cu teleportarea. Cu negresa mi-ai dat o sugestie şi merg chiar acum în bucătărie să o arunc în tavă !

Apreciază

Chestiile ale „cofetaresti”, m-au facut sa-mi ploua în gura! 🙂
Poate ca acea carte a fost tradusa direc cu Google, ca numai el e asa sugubat si trage niste fraze de te întrebi, „ce-a vrut sa zica?” :))
Pe mine calculatorul ma relaxeaza dar uneori fug si eu de el!
Multa sanatate si o saptamana excelenta!

Apreciază

placuta atmosfera de la tine din casa, grozav de bine arata si pestele acela, parca as gusta si eu un pic cu toate ca mie nu imi place pestele dar al tau e…mmm 🙂
sanatate si curaj draga Zina, nu te lasa!
te imbratisez >:D<

Apreciază

Cred că dacă ai gusta un pic chiar ți-ai schimba gusturile ! 🙂
Nu mă las, Pandhora, mulțumesc pentru încurajare. Sănătate și ție și numai bine !

Apreciază

Frumoasă şi călduroasă atmosferă! Unde este mai bine decât acasă? Asta îmi place la iarnă, că ne ţine mai mult pe acasă, lângă cei dragi. Vara… mai mult musafiri!
Tare îmbietoare bunătăţi aţi mai pregătit. Ideea cu peştele… trebuie neapărat urmată!
Mi-au plăcut tare mult citatele alese.
Multă sănătate, bucurii şi o săptămână frumoasă în continuare, doamna Zina! 🙂

Apreciază

Fără îndoială că nicăieri nu este mai bine ca acasă, fie iarnă, fie vară.
Cât despre pește, m-aș bucura dacă ați urma ideea, până la urmă e cea mai sănătoasă carne din ceea ce putem să ne procurăm noi aici.

Sănătate și vouă, Alex, și o săptămână cât mai bună !

Apreciază

Frumos crampei din viata, mai ales placuta,ilustrata in Jurnalul tau,Zina ! Ai inceput tare, zbenguiala sanatoasa a fetelor, iar apoi ne-ai delectat gingasia cu flori,pasic si Klimt; dar nu ne-ai lasat sa plutim in deriva ci…doar la gustosa dorada (!) si alte delicii papilare !!
…Cicero face o negare a negatiei :”Voi trai cat se poate de linistit , deoarece nu ma tem de inevitabil”
Dum spiro spera ! Cred ca poza se potriveste !Sanatate !

Apreciază

Nu am mai dezlegat un careu de rebus sau un sudoku de mai bine de un an, de cand am inceput sa depasesc si eu masura in privinta statului la calculator. Nici macar la baie nu mai e vreo revista de completat… 😦
Ce anume este sub pestele acela?

Apreciază

Păi… scrie în rețetă, Vienela ! 🙂 Este varză călită.
Cât despre reviste… ai dreptate, cam așa e și la mine, dar voi lua, măcar pentru baie ! 😆

Apreciază

Si eu am avut narcise inflorite saptamana trecuta, plus zambilele care au acoperit orice alta aroma din casa. Acum mi-am luat niste lalele albe. La noi e primavara, ploua cam in fiecare zi, dar macar florile sunt frumoase.

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.