Categorii
jurnal de femeie

JURNAL (2/2015). Terminator, zâmbete și pisici

S-a mai dus o săptămână, a rămas în urma ei încă o filă de jurnal: un film cu multe efecte speciale, o lectură grea, o concluzie irefutabilă și… pisici!

duminică 19 iulie 2015

    ♦ Acum pot să spun că săptămâna trecută a fost chiar bine, cu cele două zile mai înnorate de la sfârșit. Abia săptămâna asta s-a dezlănțuit canicula. Nu se mai poate ieși nici în grădină la orice oră, mă trezesc la cinci jumate ca să ud plantele. Mă rog, să ne consolăm că se coc recoltele de porumb, de floarea-soarelui și ce s-o mai coace la vremea asta.

tocinei

   De copt, m-am copt și eu la bucătărie, prăjind niște tocinei, care însă au meritat efortul! Îmi plac mult chifteluțele astea ovo-lacto-vegetariene, se pot mânca și ca atare, ca aperitiv sau gustare, și ca garnitură la… orice. Mă bucur că am păstrat caietul cu rețete al mamei, de acolo m-am inspirat.

   ♦ Am terminat de citit ”Căpitan la cincisprezece ani” pentru pagina cu povestiri. Continui să citesc ”Arhipelagul Gulag” (carte sănătoasă, în trei volume, cu aproape 600 de pagini fiecare). Adaug la colecția de citate încă unul din această carte-document:

Statul nu are dreptul să devină atât de feroce, încât să-și împingă supușii la fraudă.

 Măi! Măi! Adică… la noi, par examplu, statul e cel care i-a împins pe… și pe… și pe… să ciordească zeci de mii, sute de mii, milioane de euroi?! Tot el i-a împins pe unii medici să salveze vieți sau pe unii procurori să judece conform legilor numai contra șpagă?…

     ♦ Cu toată căldura, săptămâna asta am mai văzut un film, ”Terminator: Genisys”.* Film 3D, sunet Dolby, al cincilea film din seria de filme de lung-metraj Terminator ne duce în trecut și în viitor cât ai clipi din ochi. Lucrurile s-au mai schimbat: Terminator-Schwarzenegger e bun; John Connors se face rău; Sarah Connors nu-l tratează pe fi-su cu dragoste maternă, ci cu gloanțe și alte proiectile din ce în ce mai teribile. Apropo de asta, după ce am văzut unul după altul trei filme de acțiune în care eroinele principale sunt femei (”Spioana”, ”Supraviețuitoarea” și ”Terminator: Genisys”), am ajuns la o concluzie irefutabilă. Dacă vrei să vezi faimoasa ”tărie de caracter bărbătească”, atunci caut-o la femei ! În altă ordine de idei, ce mai zâmbet avea Terminator (Schwarzie)! Măăă… uit la trailerul ăsta și mă tot întreb unde-am mai văzut așa zâmbet…

  * Micul review participă la ”Clubul cinefililor” de pe blogul lui Carmen. 

      ♦ Sunt mulțumită de mine că i-am oferit imediat un plasture unei doamne care a fost ușor rănită la pedichiură. Totuși, mă întreb dacă nu am devenit meschină, fiindcă socotesc o faptă bună un lucru atât de mărunt și de firesc…

     ♦ Un lucru care îmi place: să mănânc porumb fiert! Cred că în altă viață am fost o purcelușă!

     ♦ Șalul început merge greu de tot. De fapt, nici nu pot să zic că merge, fiindcă l-am început de trei ori. Ba am ales un model prea rar, ba unul prea des, nici elan nu am prea avut… Da’ nu mă las, cum nu se lasă nici pisicile vecinului de escaladat gardul!

       La rubrica ”fotografii de pe net care mi-au plăcut”, altă pisicuță, preluată de pe blogul Iulisei.

pisi-leu

=============

25 de răspunsuri la “JURNAL (2/2015). Terminator, zâmbete și pisici”

Frumoasa pagina de jurnal!
La noi e canicula de o luna jumatate si daca se intampla sa picure, dureaza doar o jumatate de ora… gazonul e ars, cu toate ca udam regulat 😦
Filmul acesta nu l-am vazut, multumim pentru recomandare.
Fotografiile cu pisici sunt excelente :-))
O saptamana noua cu bucurii!

Apreciază

Draga mea Carmen, după cum se observă, natura nu cunoaște granițe și limite. Pârjolul e peste noi toți… De când a început căldura mare, eu ud zilnic grădina, începând cu ora 05:30. Nu s-au ars decât niște plante din jardiniere, unde stratul de pământ nu e destul de gros și apa se evaporă mai repede.
Mă bucur că-ți plac fotografiile cu pisici, dar stai să vezi montajul de la Miercurea fără cuvinte! 🙂

Săptămână bună să avem cu toții! 🙂

Apreciază

Mi-a placut saptamana ta,dar de altfel si a mea !
Le cresc urechile prea lungi ,pisicutelor de peste gard,si se uratesc !

Cum poti sa uiti atat de repede zambetul? Mai cauta !
Saptamana …mai racoroasa !

Apreciază

Uite asa m-am intrebat eu dupa ce i-am oferit unei batrane un iaurt. Cand am ajuns sa mi se para un astfel de gest ceva deosebit? In ce ne transformam?
Primul Sylvester e frumos rau de tot! Parca mi-ar fi placut sa sara la mine gardul. :)))
O saptamana senina sa ai, Zina!

Apreciază

Vienela, e limpede că nu devenim mai buni. În ce ne transformăm?… Cine poate ști?…

Și mie îmi place pisicul ăla, dar și stăpânei lui, care a hotărât să-i păstreze pe cei doi sylvesteri pe lângă mama lor.

Săptămână bună și ție, draga mea! ☺

Apreciază

Pe mine m-ar face fericit o asemenea curte. Dupa mii de ture prin casa si mii de gheare infipte in boticul meu sensibil, pisicile m-au dresat si m-au facut sa le iubesc. Acum m-as pupa cu orice pisicuta de pe strada. Pe ale mele le albesc cu atatea pupaturi… 🙂

Apreciază

Of, dragă Brunuțule ! Tu ești mic încă și te-ai obișnuit. Fetele mele au șase și respectiv trei ani, nu se mai pot obișnui cu pisicile.
Mulțumesc de vizită !

P.S. Dacă vrei să vezi fetele, vino miercuri pe blogul Zinnaida! 🙂

Apreciază

Da, sunt un norocos ca le-am cunoscut la o varsta frageda si sunt norocos ca locuiesc intr-un cartier plin de pisicute. Mai vin pe la tine, ca imi place!
Voi veni sa vad si fetele. Le place sa se joace? 🙂

Apreciază

Te aștept cu drag !
Le place, le place, mai ales lui Kory, cea mai tânără. Cred că ei i-ar plăcea să se joace și cu pisicuțele, dar ele nu au încredere în ea. Nu numai atât, dar cealaltă, Bella, le latră furiosă imediat ce le vede. Ea a trăit pe câmp în primii trei ani de viață și e mai sălbăticuță, deși cu noi e foarte liniștită și drăgăstoasă, chiar mai drăgăstoasă decât Kory, pe care am luat-o dintr-un șanț pe când avea vreo două luni, poate chiar mai puțin. Uite aici niște imagini cu ele, de pe un blog pe care l-am depopulat și l-am părăsit încet-încet https://zinnaida2.wordpress.com/caini-si-pisici/

Apreciază

Nu au contact fizic. Pisoii sunt destul de isteți ca să stea pe coama gardului, iar fetele nu ajung până acolo, deși Kory se străduiește din greu! 😀

Apreciază

Frumoasa saptamana! Cu toata canicula, o curte e ideala. 🙂 Pisoii sunt superbi!
Din seria „Terminator” am vazut numai primele doua apoi… au devenit prea SF pentru gustul meu. 🙂 Am incercat sa vad si serialul, dar… nu m-a prins.
Noapte buna! Si o zi minunata, si cu ceva ploaie, daca se poate! 🙂
Zile fericite!

Apreciază

Mai ales pe caniculă, curtea e ideală. 🙂 Cele două ore de dimineață în care ud grădina sunt o adevărată desfătare. E drept că mă obosesc, dar câtă răcoare acumulez!
Mie, în general, nu îmi plac serialele. O tot lungesc și povestea se subțiază, devine clar artificială.

Zi frumoasă, Diana! Din păcate, ploaia e încă departe de București. Previziunile meteo arată abia pe 11 august niște furtuni… 😦 Site meteo serios.

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.