Categorii
Grecia

GRECIA 2015. INSULA AEGINA. AGHIA MARINA

Grecia – Insula Aegina

Impresii de călătorie

grecia-2015-tovarasi-de-drum-spre-aegina
 tot vineri, 29 mai 2015  
Debarcăm în portul Aegina, ne urcăm iar în ”autocar” și pornim spre mănăstirea de maici Sf.Nectarie Taumaturgul (făcătorul de minuni). Mănăstirea a fost ridicată la 6 km de orașul-port Aegina, capitala insulei omonime, între anii 1904 și 1910.

Nectarie, mitropolit de Aegina, a participat efectiv la construirea mănăstirii, cărând pietre și muncind la grădină. Decedat în anul 1920, a fost sanctificat în 1961 și mănăstirea a primit, pe lângă hramul Sfintei Treimi și hramul Sf.Nectarie, prăznuit la 9 noiembrie. În vechea mănăstire, așezată ceva mai sus decât cea nouă, se află mormântul sfântului. Se spune că oamenii cu suflet bun și curat aud bătăile inimii sfântului dacă își lipesc urechea de un colț al mormântului. Soțul meu a zis că a auzit, eu n-am avut curajul să încerc să ascult!

manastirea-sf-nectarie-lacasul-cel-nou
Manastirea Sf.Nectarie, lacasul cel nou
salonul-mitropolitului-nectarie
Salonul mitropolitului Nectarie
masuta-pe-care-citea-biblia-mitropolitul-nectarie
Masuta pe care citea Biblia mitropolitul Nectarie
    Ne închinăm și în biserica nouă, mult mai grandioasă și mai impunătoare decât cea veche, apoi ieșim în grădina răpitor de frumoasă. În parcare, cumpărăm niște fistic (nu prea grozav, după cum vom descoperi mai târziu) de la niște șmecheri. Vom mai cumpăra fistic de mult mai bună calitate din portul Aegina, în ziua următoare.
    Iată-ne ajunși și la destinația finală a zilei, Aghia Marina, mică stațiune-oraș la marginea mării. Ne cazăm la hotelul Galini, ce ilustrează magnific zicala ”Ce-am fost și ce-am ajuns!” Priveliștea de pe terasa camerei suplinește, însă, toate lipsurile, pe care nici nu vreau să le pomenesc. În fond, am dormit acolo doar o noapte.
Aghia Marina, hotel Galini
Aghia Marina, hotel Galini

 

plaja-de-la-aghia-marina
Plaja de la Aghia Marina
in-fata-terasei-unde-vom-manca
În fața terasei unde vom mânca
hostess-la-terasa-de-la-aghia-marina
Hostess la terasa
aperitive-1-la terasa de la Aghia Marina
Aperitive (1)
aperitive-2-la-terasa-de-la-aghia-marina
Aperitive (2) (stg.:horiatiki, dr.: țațiki)
creveti-la-terasa-de-la-aghia-marina
Creveții cu pricina…
   Seara, mâncăm la o terasă pe malul mării. Unii – hamsii crocante cu cartofi prăjiți; alții – creveți cu paste. Avertisment: atenție când faci comanda! În timp ce vorbești, patronul strecoară și el tot timpul niște vorbe, apoi te trezești în față cu ce a vrut el, nu tu… Așa s-a făcut că unii au mâncat creveți în loc de hamsii, creveții fiind mai scumpi, evident! Tot așa, la cofetăria din Kalambaka ne-am trezit cu câte trei prăjituri din fiecare fel în loc de două, la localul din Paralia cu două păhărele de uzo în loc de unul – dar la Paralia, măcar, erau gratis, din partea casei!

* * *

Urmarea aici

11 răspunsuri la “GRECIA 2015. INSULA AEGINA. AGHIA MARINA”

Daca stii greceste n-are cum sa te fenteze, dar daca nu stii?
Noroc ca nu sint fan pescaresti.
In ce priveste uzo, daca-i din cel cu anason, poate fi un pahar in plus, ca-i bun.
Voi vedea diseara imaginile, ca acum nu pot.
Saru'mina!

Apreciază

Cerul acesta grecesc…Eu m-am indragostit de el prima oara in Corfu, iar mai recent la Salonic si Paralia. Vad doar prima imagine, dar e superba. Cat despre greci, mereu au fost vicleni, se spune ca nici daruri sa nu primesti de la ei, apropo de Calul Troian! Dar…au fost bune prajiturile?! 😉

Apreciază

Prăjiturile au fost bune. Nu e de bine, însă, cu imaginile. De vreo lună folosesc instrumentul de la Picasa de montare a fotografiilor într-un album tip film. Astăzi constat că nu se mai văd aceste montaje, deși acelea din arhivă funcționează perfect. Nu văd ce altceva să fac decât să repar fiecare articol și să pun fotografiile simplu, ca mai înainte, una câte una. Dar cât timp consumat înseamnă asta… 😦 Practic e o muncă dublă, fiindcă și pentru montajele acelea am consumat o grămadă de timp. Asta e… Mai aștept până mâine.

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.