Categorii
jurnal de femeie

JURNAL (2/2018). Pământ uscat și flori puternice, o carte ciudată și un film bun

mana-maicii-domnului-1
Mâna-Maicii-Domnului (1)

În ultimele două zile a plouat, cu tunete și fulgere. Deși a părut că au căzut cantități mari de apă, pământul este tot uscat și crăpat. Cred că nici în primul an când ne-am mutat aici și nu era absolut nici o plantă în grădină (în afară de buruieni!) nu am văzut așa ceva…

Totuși, plantele noastre luptă, nu glumă! E drept că le mai ajutăm și noi cât putem, udându-le. Mâna-Maicii-Domnului e țanțoșă pe gard și înflorește tot timpul, trimițând efluvii parfumate la noi și la vecini. În două jardiniere am semănat astă primăvară semințe de ardei iuți roșii, șterpeliți vara trecută de la o tavernă din Grecia. Se spune că numai florile de furat se prind, așa că… Au răsărit, au crescut, acum au înflorit. Așteptăm cu interes să fructifice. Am pus de curând și gazanii, cele mai amatoare de soare plante de grădină de pe la noi. Jardinierele așteaptă noi plăntuțe!

crapaturi in pamant 1
Crapaturi in pamant (1)
crapaturi in pamant 2
Crapaturi in pamant 2
mana-maicii-domnului 2
Mana-Maicii-Domnului 2
mana-maicii-domnului 3
Mana-Maicii-Domnului 3
Ardeiul iute
gazaniile
Gazaniile

În bucătărie e liniște și pace, gătim cât mai puțin posibil, ca să evităm căldura. Totuși, uite că terminăm ciorba de lobodă și îmi pare rău. E atât de răcoritoare!

Citesc acum ”Tropicul Cancerului” de Henry Miller. Deși știam demult că e o carte ”scandaloasă”, nu mi-a intrat în mână decât acum. Zău că mi-ar fi greu să aleg un citat pentru ”Citate favorite”! Dar.. să vedem, sunt pe la început.

E cam mult timp de când nu am văzut un film nou bun. Noroc că la tv se mai dau, când și când, reluări de filme bune. Aseară am revăzut ”Inamicul statului”, cu Will Smith și Gene Hackman, și zău că nu mi-a părut rău. Un thriller adevărat, cu substanță și întorsături de situație neașteptate, care ne-a ținut cu atenția trează de la început până la sfârșit. Ce păcat că a fost întrerupt de reclame de nenumărate ori… Iată și trailerul

Un cântec care îmi place…

… și o fotografie favorită, de Dinah Suzuki

33677209_1959415927466207_946372442828308480_n
=============
Cu mulțumiri pentru Taniușa, care a dat startul la Jurnal de femeie!

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.