Categorii
jurnal de femeie

JURNAL (3/2019) Flori, pisici, lecturi și fotografii


Englezul spune ”No news, good news”. Mi-ar fi placut sa fie valabilă și pentru mine zicala asta, dar nu e. Sunt câteva luni de când mă lupt pentru sănătatea jumătății mele, dar și pentru a mea. Nu mi-a pierit pofta de a citi, nici aceea de a publica pe blogurile mele obișnuite. În privința jurnalului, însă… Nu-mi place să mă vait, nici să mint că totul e cum nu se poate mai bine. O să continui o vreme să consemnez aici doar prin fotografii și cuvinte puține, din când în când.

Ploile nesfârșite ne-au adus la disperare, dar măcar au priit grădinii.
Mai sunt și alții care așteaptă cu dor un pic de soare
Măcar pe masă e primăvară adevărată ☺

După ce am terminat cele trei cărți de autori japonezi și cele trei romane de Jostein Gaarder, despre care am scris și voi scrie aici, am început să citesc ”Consolările filosofiei” de Alain de Botton. E o carte excelentă pentru ridicarea moralului. Voi scrie mai multe despre ea pe blogul cu povestiri, după ce o voi termina. Acum vă delectez doar cu un fragment.

După Epicur, suntem fericiți dacă nu suferim în mod activ de durere. Fiindcă, atunci când ne lipsesc nutrienții și hainele, suferim în mod activ de durere, trebuie să avem suficienți bani pentru a ni le procura. Dar suferință este un cuvânt prea dur pentru a descrie ce se va întâmpla dacă suntem nevoiți să purtăm un cardigan obișnuit față de unul de cașmir ori să mâncăm un sendviș în loc de scoici Saint-Jacques.

… Ar trebui să întreprindem o serie de experimente de gândire în care să ne imaginăm pe noi înșine proiectați în viitor, în momentul în care dorințele ni s-au îndeplinit, pentru a ne evalua nivelul probabil de fericire,

Fiecare dorință trebuie să fie cercetată în felul care urmează: Ce mi se va întâmpla dacă lucrul după care tânjesc se va împlini? Ce se va întâmpla dacă el nu se va împlini?

Am continuat să vizitez blogurile care îmi plac și am reținut o fotografie (de fapt mai multe, dar postez acum numai una) care mi-a plăcut foarte mult.

Am rătăcit linkul fotografiei, dar iată-l aici pe cel al întregului blog de fotografii Dungha.

Pe curând!

18 răspunsuri la “JURNAL (3/2019) Flori, pisici, lecturi și fotografii”

In primul rand, multa multa sanatate!! Trimit ganduri bune <3!! E bine atunci cand in perioade din acestea nu esti singur – si un gand bun e ca un sprijin care sa te sustina – cel putin pentru mine asa este.
Am citit si eu Suspine Tandre (am citit trei carti scrise de Yoko Ogawa, celelalte doua fiind Hotel Iris si Profesorul si Menajera). ❤
Banuiesc ca cea de-a doua carte este cu Yasunari Kawabata – Povestiri de tinut in palma? Oare care e a treia ?:P
Iubesc literatura japoneza. Nu stiu cum dar… chiar si atunci cand sunt subiecte controversate, triste, sangeroase, nu ma simt la finalul lecturii de parca m-a batut cineva (Cand am citit Lorelei al lui I Teodoreanu am plans 2 saptamani mai din orice.. haha).

Pupici cu drag!!

Apreciază

Am simtit ca ceva nu e tocmai in regula (cu ceva luni in urma ai si scris, „in trecere” ceva si, cu toate ca apoi nu ai mai scris m-am gandit ca s-a rezolvat, dar era acel „ceva” care-mi zicea „nu tocmai”). Cuvintele nu-mi pot exprima parerea de rau si nici cat de mult va doresc sa fiti bine!
Ma bucura imaginile pe care le prezinti! Pisoiul care sta „in fund” pare de-a dreptul zgribulit! 🙂
„Consolarile filosofiei” pare faina! 🙂 Intrebarile din fragmentul citat sunt pertinente.
Sanatate va doresc, Zina draga! Zile senine! ❤

Apreciază

Mulțumesc mult, dragă Diana!
Sper să ne îndreptăm spre o stare mai bună.
Imaginile nu spun totul. Cred că pisicile ”supleante” au dus vestea că la noi e papa și iubire pentru toate pisicile. Ne mai vizitează zilnic încă vreo 3-4! Culmea e că pe astea două din poză le-a acceptat și Bella, după ce a primit-o în casă pe ”bălțata” noastră. ☺
Cartea e super, citatul e palid pe lângă restul. Numai că trebuie citită, n-ai cum s-o povestești.

Zi frumoasă!

Apreciază

Draga Zina,

Sper din suflet ca problemele de sanatate ale sotului sa se resolve cat mai repede, dsigur ca si ale tale, dar am asa o banuiala ca tu nu te simti bine, ptr ca el este bolnav! Cel putin asa a fost cand sotul meu a fost grav bolnav! Lalelele sunt foarte frumoase ….. cred ca ti-au amintit un pic de Olanda! 🙂
Va doresc la amandoi însanatosire grabnica!

Apreciază

Anul asta parca am vazut nu numai lalele noutati dar si bujorii, in cate forme si culori, cel galben m-a dat pe spate, doar unii aveau parfum.

Sanatate sa aveti, spor in toate si zile senine!

Despre mancarea canina pentru seniori am intrebat-o pe Oana, mi-a raspuns si am lasat si link pe blog.
Cu drag!

Apreciază

Dacă ți-a plăcut, spune-mi și mie!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.